Cullmann (her)introduceert Titan-serie

Cullmann heeft een nieuwe lijn statieven voor het zware werk aangekondigd. onder een bekende naam: de Titan. Dat zware werk kunnen we meteen op twee manieren opvatten, want naast een opvallend groot draagvermogen moeten de nieuwe statieven ook in extreme omstandigheden gebruikt kunnen worden.

Statieven

Er worden in eerste instantie drie statieven gelanceerd. Twee driepoten, en één monopod. In alle gevallen bestaan de poten uit twee segmenten, die tot 50 cm waterdicht zijn. De twee driepoten hebben vrijwel dezelfde specificaties; alleen de bediening van de middenkolom is verschillend. Die is namelijk verkrijgbaar in een luchtgeveerde versie (935), en een tandwielversie (935G).

De driepoten wegen zo’n 4 kg, en kunnen 21 kg dragen. De werkhoogte kan worden ingesteld van 74 t/m 162 centimeter, terwijl de transportlengte 81 cm bedraagt. Het éénbeenstatief weegt 1,1 kg, en kan zelfs tot 25 kg belast worden. De werkhoogte is iets minder flexibel, van 89 cm t/m 150 cm.

Bijpassende koppen

Tegelijk met de nieuwe statieven komt er een bijpassende serie koppen op de markt: vier balhoofden en twee 2-weg koppen.Van de balhoofden zijn er twee gebouwd op een draagvermogen van 25 kg, en twee die zelfs tot 34 kg kunnen torsen. De 2-wegkoppen kunnen allebei 7 kg dragen.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijzen en lanceerdata is nog niets bekend, maar een lancering op de Photokina-beurs in september ligt voor de hand. Cullmann heeft al aangekondigd dat er morgen om precies 16:16 uur meer informatie wordt gegeven. Wat wel al bekend is, is de garantietermijn: maar liefst 20 jaar op alle statieven en koppen. Cullmann heeft er in ieder geval vertrouwen in dat ze tegen een stootje kunnen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *