Corephotonics claimt 5x ‘optische’ zoom met twee camera’s (iPhone 7)

Een smartphone wordt steeds vaker gebruikt als primaire camera, mede omdat de kwaliteit van de sensor en lenzen de afgelopen jaren flink verbeterd is. Maar op één vlak zal de smartphone altijd het onderspit delven ten opzichte van een ‘echte’ camera: het gebrek aan zoom. Natuurlijk kun je wel zoomen, maar alleen digitaal. Dat is niet echt zoomen, want het gaat zichtbaar ten koste van de beeldkwaliteit. Er is een paar keer geprobeerd een optische zoomlens in een smartphone te stoppen (denk aan de Galaxy Zoom S4), maar de telefoon wordt daar beduidend groter en zwaarder van.

Er is een alternatief: twee lenzen; een supergroothoek en een medium tele. Corephotonics heeft momenteel drie verschillende modellen: een combinatie van een 13 en 8 megapixel-camera (goed voor 3x optische zoom), een superdun ontwerp op basis van twee 13 megapixel-camera’s waarvan er een zwart-wit is voor betere low-light shots. En het laatste model genaamd ‘Hawkeye’ is gebaseerd op twee 13 megapixel-camera’s die samen door middel van computational photography een zoomvermogen dat gelijk staat aan 5x optische zoom zou moeten opleveren. Inclusief stabilisatie.

Corephotonics gaf demo’s tijdens het Mobile World Congress vorige week en de resultaten waren veelbelovend.

Het gerucht is dat de iPhone 7 mogelijk gebruik zou maken van een dubbele camera, zoals die van CorePhotonics. Of in ieder geval één van de versies, zoals een tweede variant van de iPhone 7 Plus.    

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *