Corel PaintShop Pro X6 gelanceerd

Corel heeft een nieuwe versie van PaintShop Pro gelanceerd, namelijk versie X6. De grootste verandering is wel dat Corel PaintShop Pro X6 nu 64-bit ondersteuning biedt. Ook biedt deze nieuwe versie ondersteuning voor diverse 64-bits Adobe insteekmodules zoals penselen in .abr-indeling en afbeeldingen in .psd-indeling. Naast deze verbeterde ondersteuning zijn er nog twee nieuwe tools toegevoegd: een automatische selectie en een slim selectiepenseel.

PerfectlyClear_lg_PSPX6

Naast de gewone versie van Paintshop Pro komt er ook een Ultimate-versie beschikbaar. Hier zitten een paar extra plugins in verwerkt: Perfectly Clear om foto’s met één klik op 12 punten te corrigeren, en FaceFilter3 voor het retoucheren van portretten en makeover.

Prijs en beschikbaarheid

Paintshop Pro X6 komt per direct in drie versies op de markt: de hierboven besproken normale versie en Ultimate en een combinatiepakket met VideoStudio Pro X6. Dat combinatiepakket luistert naar de naam Photo & Video Suite X6.

De gewone versie krijgt een prijs mee van €69, en de Ultimate-versie moet €89 kosten. Wie een upgrade uitvoert vanaf versie X3 of hoger krijgt in beide gevallen €40 korting. Photo & Video Suite X6 gaat altijd voor €99 over de toonbank; hier is geen upgrade van een eerdere versie mogelijk.

Wil je meer uit PaintShop Pro X6 halen dan kan je jezelf ook registreren bij Corel voor een gratis PaintShop Pro lidmaatschap. Meer info op de site van Corel, hier kan je ook een 30 dagen proefversie downloaden.

PSPX6ULTML_Right jpeg

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *