Corel kondigt VideoStudio Pro X5 aan

Softwaremaker Corel, die onlangs de Lightroom concurrent AfterShot Pro aangekondigde, heeft een nieuwe softwaretitel voor videobewerking aangekondigd. Corel VideoStudio Pro X5 is de opvolger van versie X4 en bevat een hoop verbeteringen. Zo is de software nu ook in te zetten op een schermopname (handig voor demo’s van software en presentaties). Ook ondersteunt het HTML5, multi-coreversnelling en geavanceerde functies voor samengestelde videos. 

HTML5

Volgens eigen zeggen is VideoStudio Pro X5 is de eerste video-editor die ondersteuning biedt voor HTML5, de vernieuwende webtechnologie die de manier waarop video online wordt gedistribueerd. Daarbij kun je hoofdstukmarkeringen en beginpunten in de vorm van hyperlinks, overlayafbeeldingen en titels genereren. HTML5 wordt vaak genoemd als opvolger van Flash, omdat het beter in elkaar zit en bovendien op alle platformen werkt (pc’s, tablets, smartphones). Er is daarbij ondersteuning voor WebM als MPEG-4 (H.264). Volgens Corel is het de eerste keer is dat gewone consumenten HTML5-video’s kunnen maken. 

Tracks, audio en lagen

Verder ondersteunt VideoStudio Pro X5 nu maximaal 21 tracks voor video en afbeeldingen; twee tracks voor titels en ondertitels en vier geluidstracks. De software maakt gebruik van multi-threading om alles te halen uit de kracht van moderne multi-core-pc’s. Nieuw is ook de mogelijkheid om afbeeldingen met meerdere lagen te importeren. VideoStudio Pro X5 voegt elke laag van de afbeelding automatisch als afzonderlijke track aan de tijdlijn toe, zodat je effecten en filters op afzonderlijke lagen kunnen toepassen en unieke animatie-effecten kunnen bereiken. Het is alleen jammer dat het – zover bekend – alleen Paint Shop Pro-bestanden worden ondersteund en geen psd’s (Photoshop).

 

Stop motion en 50/60p

Het pakket biedt ook ondersteuning van digitale spiegelreflexcamera’s van Canon voor Stop Motion. Daarbij sluit je je camera aan op een pc of laptop (via usb), waarna er automatisch een reeks foto’s worden gemaakt.  Ook is er nu ondersteuning voor 50 en 60p en kun je 3D-video’s importeren (MVC en MPO). 

Beschikbaarheid en prijzen

Corel VideoStudio Pro X5 is vanaf nu verkrijgbaar als elektronische softwaredownload in het Engels, Duits, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Pools en Russisch. De adviesprijs bedraagt € 69,99. Gebruikers van VideoStudio Pro X3 of hoger komen in aanmerking voor de upgradeprijs van € 49,99. Er is ook een proefversie beschikbaar.

PERSBERICHT

Corel baanbrekend in videobewerking met Corel® VideoStudio® Pro X5

HTML5-mogelijkheden, schermopnamen, betere prestaties en geavanceerde effecten maken X5 compleetste versie ooit

Corel maakt vandaag de introductie bekend van Corel® VideoStudio® Pro X5, de compleetste versie van de bekroonde videobewerkingssoftware van het bedrijf. VideoStudio Pro X5 is een baanbrekende versie dankzij de introductie van schermopnamemogelijkheden en HTML5-productie, multi-coreversnelling en geavanceerde functies voor samengestelde video, maar behoudt tevens de belangrijkste elementen die dit programma zo populair maakt onder gebruikers. Dankzij de geweldige snelheid, een robuuste collectie creatieve tools en de gebruiksvriendelijke aanpak slecht Corel VideoStudio Pro X5 nog meer obstakels voor videobewerking en maakt het prachtige en veelzijdige producties mogelijk.

‘Consumenten zijn dol op VideoStudio Pro omdat het zo’n makkelijke aanpak biedt voor het maken van films,’ aldus Jan Piros, Senior Productmanager voor digitale media bij Corel. ‘Met VideoStudio Pro X5 bouwen we voort op onze doelstellingen van verbeterde snelheid en vernieuwing en kunnen we krachtige nieuwe functies en categorie-overschrijdende tools bieden zoals schermopnamen en HTML5. Van YouTube-fanaten en enthousiaste homevideobewerkers, tot eigenaars van kleine bedrijven en docenten, VideoStudio Pro X5 biedt iedereen fantastische mogelijkheden op videogebied.’

VideoStudio Pro X5 is de eerste video-editor die ondersteuning biedt voor HTML5, de vernieuwende webtechnologie die de manier waarop video online wordt gedistribueerd en bekeken volledig op zijn kop zet. Gebruikers kunnen hoofdstukmarkeringen en beginpunten in de vorm van hyperlinks, overlayafbeeldingen en titels genereren, waardoor dit een ideaal gereedschap is voor iedereen die kijkers een complete onlinevideo-ervaring wil bieden.

‘HTML5 biedt een scala aan mogelijkheden voor consumenten die hun video’s willen toevoegen aan een website. Omdat HTML5-video vanuit elke browser kan worden weergegeven, is dit een robuuste en flexibele oplossing voor ontwikkelaars die zich beperkt voelen door de invoegtoepassingen waarvoor ze content moeten maken,’ aldus Rob Enderle, Voorzitter en hoofdanalist van de Enderle Group. ‘VideoStudio Pro X5 is een pionier op videogebied omdat het de eerste keer is dat gewone consumenten HTML5-video’s kunnen maken. Hiermee stijgt het aantal gebruikers dat goedkope en interactieve HTML-multimediacontent kan genereren exponentieel. En dat zou moeten leiden tot een enorme toename in prachtige, door gebruikers gemaakte inhoud op geavanceerde websites.’

Corel VideoStudio Pro X5 biedt nieuwe tools voor meer dynamische en interactieve video

HTML5-productie: Gebruikers kunnen nu gemakkelijk HTML5-video’s maken met beginpunten en hoofdstukmarkeringen in de vorm van hyperlinks. Omdat VideoStudio Pro X5 de HTML5-video’s uitvoert in zowel WebM als MPEG-4 (H.264), kunnen video’s in elke compatibele browser worden weergegeven. Bovendien kunnen gebruikers hun HTML5-video’s openen en bewerken in andere toepassingen voor HTML5-productie.

Schermopnamen: Met de nieuwe gereedschappen voor het maken van schermopnamen kunnen gebruikers fraaie schermvideo’s maken met animaties, effecten, muziek, titels en een commentaarstem. Ze kunnen professionele cursus-dvd’s maken of producties rechtstreeks exporteren naar YouTube™, Facebook® of Flickr® of indelingen zoals MPEG-2, MPEG-4 (H.264) en WebM.

Multimediatracks: VideoStudio Pro X5 ondersteunt maximaal 21 tracks voor video en afbeeldingen, twee tracks voor titels en ondertitels en vier geluidstracks.

Geavanceerde multi-coreversnelling: VideoStudio Pro X5 maakt gebruik van multi-threading om alles te halen uit de kracht van moderne multi-core-pc’s. Doordat verschillende softwarematige procedures worden toegewezen aan verschillende cores (kernen), behaalt X5 verbeteringen in de snelheid die veel verder gaan dan alleen de aanvullende mogelijkheden voor het aanspreken van het geheugen op 64-bits systemen.

Afbeeldingen met meerdere lagen importeren: Gebruikers kunnen nu afbeeldingen met meerdere lagen van Corel ® PaintShop™ Pro aan hun films toevoegen. Ze hoeven de afbeelding hiervoor alleen maar naar de tijdlijn te slepen. VideoStudio Pro X5 voegt elke laag van de afbeelding automatisch als afzonderlijke track aan de tijdlijn toe, zodat gebruikers effecten en filters op afzonderlijke lagen kunnen toepassen en unieke animatie-effecten kunnen bereiken.

Ondersteuning van digitale spiegelreflexcamera’s van Canon voor Stop Motion: VideoStudio Pro X5 biedt nu ondersteuning voor digitale spiegelreflexcamera’s van Canon voor het maken van stop-motionanimaties. Gebruikers kunnen hun met Live View compatibele digitale spiegelreflexcamera eenvoudigweg op hun pc of laptop aansluiten met een USB-kabel.

Ondersteuning voor 50p/60p: Met VideoStudio Pro X5 kunnen gebruikers volledig profiteren van 50/60p-camera’s.

3D-video importeren: VideoStudio Pro X5 biedt nu ondersteuning voor het vastleggen van opnamen van 3D-webcams, zodat gebruikers makkelijk 3D-video-indelingen zoals Multiview Video Coding (MVC) en Multiple Picture Object (MPO) kunnen importeren.

De indeling van sjablonen: Met VideoStudio Pro X5 kunnen gebruikers snel films maken op basis van een sjabloon. De bibliotheek bevat nu het tabblad Rechtstreeks project, waarmee het makkelijker is om door sjablonen te bladeren, hiervan een voorbeeld weer te geven en een sjabloon te selecteren.

Corel® Gids: Via deze in het programma ingebouwde online-informatiebron krijgen gebruikers 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot – online – trainingsvideo’s, sjablonen, Help, productupdates, aanvullende betaalde inhoud, productvideo’s en meer.

Corel® VideoStudio® Pro X5 Ultimate

Corel kondigt vandaag ook de premiumversie aan van VideoStudio Pro: Corel® VideoStudio® Pro X5 Ultimate. Voor gebruikers die een stapje verder willen gaan met hun producties, biedt deze premiumversie de volledige kracht van VideoStudio Pro X5 plus een keur aan geavanceerde plug-ins van proDAD, Boris en NewBlue®, waarmee ze over fantastische aanvullende waarde beschikken. Dankzij deze uitbreidingen kunnen gebruikers effecten in studiokwaliteit en 2D- en 3D-titels toevoegen, geanimeerde peneffecten toepassen en zelfs de meest trillende video verhelpen met beeldcorrectie en videostabilisatie. VideoStudio Pro X5 Ultimate biedt gebruikers nog meer manieren om fraaie en professioneel ogende films te maken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *