Corel kondigt PaintShop Pro X5 aan

Corel heeft vandaag de vijftiende versie van PaintShop Pro aangekondigd. PaintShop Pro X5 is voorzien van updates en verbeteringen van de populairste functies van het pakket. Volgens Corel is de functionaliteit van laagstijlen, penselen en HDR-gereedschappen (High Dynamic Range) verder uitgebreid. Daarnaast biedt PaintShop Pro X5 ook nieuwe creatieve gereedschappen zoals het Retrolab, het palet Kant-en-klare effecten en het effect Verlooptintfilter. Nieuw in X5 zijn ook de vernieuwende integratie met sociale media en indelingstools op basis van gezichtsherkenning. Ook nieuw is een interactieve slideshow van je foto’s die je online kunt zetten om je foto’s aan anderen te tonen.

HDR

PSP X5 bevat een groot aantal vooraf ingestelde effecten en stijlen zoals Artistiek, Film, Zwart-wit en Landschap, waarvan de instellingen desgewenst te bewerken zijn. De HDR functies zijn eveneens verbeterd, waardoor bijvoorbeeld een intens zwart-witcontrast eenvoudig gerealiseerd kan worden. HDR foto’s kunnen bovendien als batch (oftewel meerdere tegelijkertijd) worden bewerkt. Daarnaast ondersteunt PSP X5 nu het omzetten van een enkele RAW-foto naar een HDR.

Prijs en beschikbaarheid

PaintShop Pro X5 is vanaf vandaag verkrijgbaar is het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Nederlands. De adviesprijs bedraagt € 69.99. Bestaande gebruikers van PaintShop Pro X3 of X4 komen in aanmerking voor de upgradeprijs van € 49.99. Net als eerdere jaren is er ook weer een Ultimate versie waarbij twee softwaretitels gebundeld worden: NikColor Efex Pro 3.0 en REALLUSION FaceFilter Studio 2.0 (voor het verbeteren van portretten). Ook meegeleverd wordt een collectie van meer dan 100 unieke penselen, texturen en van royalty’s gevrijwaarde achtergronden. Deze versie kost € 89,99 (upgrade € 69,99).

PERSBERICHT

Het nieuwe PaintShop® Pro X5 biedt tools voor fotobewerking en ontwerp in een krachtige alles-in-een oplossing

Bewerk en organiseer als een pro en deel uw artistieke visie met gemak

Maidenhead (VK), 5 september 2012Corel® kondigt vandaag de release aan van PaintShop® Pro X5, de robuuste oplossing voor fotobewerking en creatief ontwerp voor de consumentenmarkt. PaintShop Pro X5 biedt alle krachtige tools voor bewerking en digitaal ontwerp voor het maken van verbazingwekkende afbeeldingen en professionele kunstwerken. Dankzij het gebruiksgemak, gereedschappen op professioneel niveau en ingebouwde leermiddelen, kan elk type gebruiker, van beginnende enthousiasteling tot ervaren pro, foto’s en creatieve ontwerpen als een echte expert, én met groot gemak, indelen, bewerken en delen.

Deze nieuwste versie bevat updates en verbeteringen voor de populairste functies van PaintShop, zoals laagstijlen, penselen en HDR-gereedschappen (High Dynamic Range). PaintShop Pro X5 biedt ook nieuwe creatieve gereedschappen zoals het Retrolab, het palet Kant-en-klare effecten en het effect Verlooptintfilter. Nieuw in X5 zijn ook de vernieuwende integratie met sociale media en indelingstools als gezichtsherkenning en Mijn reis delen, waarmee gebruikers op een kaart gebaseerde diapresentaties kunnen delen.

“De vereisten van consumenten zijn altijd de drijvende kracht geweest achter de verbeteringen in nieuwe versies van PaintShop Pro en X5 is daar een perfect voorbeeld van,” aldus Matt DiMaria, Uitvoerend vicevoorzitter en Algemeen directeur Digital Media bij Corel. “Onze klanten komen uit allerlei beroepsgroepen en zijn mensen met een heel verschillende creatieve achtergrond, dus we hebben goed naar hun feedback geluisterd en hebben de tools in X5 fijn afgestemd en toegesneden op hun specifieke behoeften. Dankzij de steun en betrokkenheid van de gemeenschap, kunnen we met vertrouwen stellen dat deze versie zoveel uiteenlopende functies bevat, dat PaintShop Pro X5 het upgraden meer dan waard is.”

De beste nieuwe en verbeterde functies:

 • NIEUW! Palet Kant-en-klare effecten: Bevat een groot aantal vooraf ingestelde effecten en stijlen zoals Artistiek, Film, Zwart-wit en Landschap; en gebruikers kunnen hun eigen instellingen configureren!
 • NIEUW! Retrolab: Maak en pas effecten met ouderwetse kleuren en contrasten toe op foto’s en voorzie ze van een opvallend uiterlijk van de eerste generaties camera’s en speelgoedcamera’s.
 • Verbeterd! HDR-tools (High Dynamic Range): Zorg voor een intens zwart-witcontrast, lijn foto’s makkelijker uit en pas voorinstellingen toe voor HDR-batchverwerking.
 • NIEUW! Enkele RAW-foto: Hiermee kunnen gebruikers een HDR-resultaat verkrijgen op basis van één RAW-foto.
 • NIEUW! Verlooptintfiltereffect: Halftransparante verlooptinten die het effect nabootsen van het gebruik van verschillende camerafilters.
 • Verbeterd! Laagstijlen: Bevat de mogelijkheid om stijlen toe te passen als slagschaduw, gloed en reflecties, direct vanuit het palet Lagen.
 • NIEUW en verbeterd! Penseel: Een nieuw waterverfpenseel en verbeterde mogelijkheden voor het importeren van Adobe Photoshop-penselen.
 • NIEUW en verbeterd! Corel-gids: Ingebouwde instructievideo’s, makkelijk te volgen studielessen en gratis downloadbare inhoud zoals plaatjespenselen, fotolijsten, penselen, voorinstellingen en meer.
 • NIEUW! Plaatsen: Koppel foto’s aan bestaande locaties, waarmee gebruikers snel foto’s kunnen weergeven en doorzoeken op basis van geografische info.
 • NIEUW! Mijn reis delen: Deel uw reisfoto’s online in een diapresentatie waarin uw foto’s rechtstreeks worden gekoppeld aan een interactieve kaart.
 • NIEUW! Mensen: De gezichtsherkenningstechnologie waarmee gebruikers personen kunnen identificeren en labelen voor makkelijker fotobeheer en delen op sociale media.

Maak ook kennis met VideoStudio Pro X5 Ultimate

Vanaf vandaag is ook PaintShop Pro X5 Ultimate verkrijgbaar. Deze release combineert alle krachtige tools voor fotobewerking en ontwerp van PaintShop Pro X5 met waardevolle creatieve extra’s. Gebruikers kunnen de grenzen van hun creativiteit verkennen met de bekroonde fotografische filters van NikColor Efex Pro 3.0 en de tools van REALLUSION FaceFilter Studio 2.0 voor het verbeteren van portretten. Ook meegeleverd wordt een collectie van meer dan 100 unieke penselen, texturen en van royalty’s gevrijwaarde achtergronden, waardoor dit product opmerkelijke extra waarde biedt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *