Corel kondigt Paint Shop Pro X4 aan

Softwarefabrikant Corel heeft PaintShop Pro X4 aangekondigd. Het populaire bewerkingspakket (één van de grote concurrenten van Photoshop Elements) bevat meer dan 75 nieuwe en verbeterde functies die specifiek zijn ontworpen met het oog op de behoeften van moderne fotografen. Met nieuwe fotobewerkingsfuncties, aanzienlijke verbeteringen in de snelheid en prestaties, aanpassingen in de gebruikersinterface en de makkelijke manieren waarop foto’s via sociale media kunnen worden gedeeld, biedt PaintShop Pro X4 volgens Corel uitgebreide professionele functies en creatieve mogelijkheden voor een veel lagere prijs dan andere professionele bewerkingssoftware.Corel heeft op basis van de feedback van de PaintShop Pro-gebruikersgemeenschap een scala verbeteringen aangebracht.

HDR-tools

Met de volledig opnieuw ontworpen HDR-engine beschik je over de nieuwste technologie in High Dynamic Range-fotoproductie. De nieuwe HDR-module biedt tools voor het samenvoegen van foto’s met verschillende belichtingen, zodat opnamen met een perfecte belichting en hoog contrast mogelijk zijn. Dankzij de ingebouwde voorinstellingen kun je snel aan de slag en worden je foto’s vlot omgezet.

Elementen uit foto’s samenvoegen

Het zat al geruime tijd in Photoshop Elements, maar nu ook in PSP. De mogelijkheid om één foto te maken op basis van verschillende elementen in een serie foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een aantal groepsfoto’s, die individueel niet perfect zijn omdat iemand niet goed kijkt (ogen dicht, vreemde expressie, andere kant op kijken). In PSP X4 heb je de mogelijkheid om goede (groen) en foute (rood) delen van een foto te markeren, waarna deze automatisch worden samengevoegd tot een nieuwe foto.

Algemene verbeteringen

Volgens Corel is met name de snelheid van X4 behoorlijk verbeterd. Niet alleen worden functies sneller uitgevoerd, ook start het programma twee keer zo snel op. Verder zijn de werkruimten verbeterd, waarmee de verschillende bewerkingsstadia makkelijker doorlopen kunnen worden. In de werkruimte Beheren beschik je over alle functies om je foto’s te beoordelen, van tags of een waardering te voorzien en in te delen. Met de nieuwe werkruimte Aanpassen heb je veelgebruikte bewerkingstools binnen handbereik, en de werkruimte Bewerken biedt een zeer uitgebreide verzameling bewerkingstools. Ook de gebruikersinterface is verbeterd. Zo wordt het werken met twee monitoren nu actief ondersteund en kun je het tabblad Ordenen openen vanuit alle werkruimten. Ook zijn er ingebouwde mogelijkheden om foto’s direct te delen op sociale media zoals Facebook en Flickr. Ook de RAW-module is flink uitgebreid.

Prijs en beschikbaarheid

Er komen twee versies. De reguliere versie is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels voor € 69,99 (en € 49,99 voor de upgradeversie). Daarnaast is er net zoals voorgaande jaren ook een premiumversie van PaintShop Pro: Corel PaintShop Pro X4 Ultimate. In dit pakket zitten tools, waaronder 52 gebruiksvriendelijke filters met meer dan 250 effecten en stijlen in Nik Color Efex Pro 3.0, een aantal gratis stockbeelden en een verzameling plaatjespenselen. De Ultimate-versie kost € 89,99 (en € 69,99 voor de upgradeversie).

PERSBERICHT

Corel kondigt Corel® PaintShop™ Pro X4 aan

Deze nieuwe versie bevat meer dan 75 nieuwe en verbeterde functies en biedt iedereen de kracht van professionele bewerking, met prachtige foto’s voor een betaalbare prijs

Maidenhead (VK), 7 september 2011 – Corel introduceert vandaag Corel® PaintShop™ Pro X4, de nieuwste versie van zijn bekroonde fotobewerkingssoftware. PaintShop Pro is het programma waarop miljoenen fotografen van overal ter wereld vertrouwen en biedt nu de kracht van digitale spiegelreflex-fotografie voor de prijs van ‘rits-rats-klik’, maar heeft desondanks een schat aan professionele tools waarmee gebruikers hun volledige collectie foto’s op geavanceerde wijze kunnen beheren, aanpassen en bewerken.

Corel PaintShop Pro X4 bevat meer dan 75 nieuwe en verbeterde functies die specifiek zijn ontworpen met het oog op de behoeften van moderne fotografen. Met zijn nieuwe fotobewerkingsfuncties, aanzienlijke verbeteringen in de snelheid en prestaties, aanpassingen in de gebruikersinterface en de makkelijke manieren waarop foto’s via sociale media kunnen worden gedeeld, biedt PaintShop Pro X4 zeer uitgebreide professionele functies en creatieve mogelijkheden voor een veel lagere prijs dan andere professionele bewerkingssoftware.

Op basis van de feedback van de PaintShop Pro-gebruikersgemeenschap hebben wij de ontwikkelingsprioriteiten voor deze versie aangeduid, wat direct heeft geleid tot een indrukwekkende set nieuwe functies en verbeteringen in de volgende vier categorieën:

De kracht van professionele fotobewerking

  • Nieuw en verbeterd! HDR-tools – Met de volledig opnieuw ontworpen HDR-engine beschikt u over de nieuwste technologie in High Dynamic Range-fotoproductie. De nieuwe HDR-module biedt tools voor het samenvoegen van foto’s, zodat opnamen met een perfecte belichting en prachtig contrast mogelijk zijn. Dankzij de ingebouwde voorinstellingen kunt u snel aan de slag en zien uw foto’s er in geen tijd fantastisch uit.

  • Nieuw! Foto’s samenvoegen – Stel de perfecte compositie samen op basis van een serie afbeeldingen en voeg de beste details toe en verwijder ongewenste elementen van de afzonderlijke foto’s.

  • Nieuw! Invullicht en duidelijkheid – Met de tool Invullicht kunt u onderbelichte gebieden uitlichten zonder dat dit van invloed is op de belichting van de rest van de afbeelding, en met de tool Duidelijkheid kunt u gemakkelijk subtiele, maar belangrijke details verbeteren.

  • Nieuw! Selectieve focus – Verbeter de velddiepte van elke gewenste afbeelding, of boots met gemak het effect na van dure tilt-shiftlenzen en zet een opname om in een bijna niet van echt te onderscheiden miniatuurweergave.

  • Nieuw! Vignettools – De tool Vignet wordt vaak gebruikt in trouw- en portretfoto’s en biedt een klassieke portretstijl doordat de rand wordt verzacht, gekleurd of vervaagd.

Prestaties –

  • Verbeterd! Prestaties – Corel PaintShop Pro X4 is sneller dan ooit en start twee keer zo snel op. Ook biedt de toepassing snellere prestaties vergeleken met de oudere versies.

  • Verbeterd! Voorbeeldweergave in volledig scherm – Dankzij de snelle voorbeeldweergave in volledig scherm kunt u uw foto’s doelmatig beoordelen en het hele scherm benutten om de afbeeldingen weer te geven, van een waardering te voorzien of te draaien.

Gebruiksvriendelijkheid –

  • Verbeterd! Werkruimte – Met de nieuw ontworpen werkruimten in de vorm van tabbladen kunt u snel overschakelen tussen de verschillende stappen van fotobewerking. In de werkruimte Beheren beschikt u over alle vereiste en krachtige functies om uw foto’s te beoordelen, van tags of een waardering te voorzien en in te delen. Met de nieuwe werkruimte Aanpassen heeft u alle veelgebruikte bewerkingstools binnen handbereik, en de werkruimte Bewerken biedt een zeer uitgebreide verzameling bewerkingstools in professionele kwaliteit.

  • Verbeterd! Updates voor de gebruikersinterface – Corel PaintShop Pro X4 heeft een groot aantal updates in de gebruikersinterface ondergaan, zodat gebruikers zo productief mogelijk kunnen werken. Verbeteringen zijn onder andere de mogelijkheid om het tabblad Ordenen te openen vanuit alle werkruimten, ondersteuning voor het werken met twee monitors, extra aanpassingslagen, het geheel bijgewerkte dialoogvenster Curven, makkelijk leesbare histogramtools, verbeterde ondersteuning voor metagegevens en meer.

Delen –

  • Verbeterd! Ingebouwde functies voor delen op sociale media – Als uw opnamen eenmaal een plaatje zijn om te zien, kunt u uw afbeeldingen met de tools in Ordenen snel, in één klik, delen op Facebook® en Flickr®, of het formaat ervan zo in één keer laten aanpassen voor e-mailen.

Prijs en beschikbaarheid

Corel PaintShop Pro X4 is nu verkrijgbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Nederlands en Pools voor € 69,99 inclusief btw voor de volledige versie en € 49,99 inclusief btw voor de upgradeversie. Volumelicenties voor de commerciële en onderwijssector zijn ook verkrijgbaar, en de toepassing wordt binnenkort in meer talen geleverd. Als u een gratis, volledig functionele proefversie wilt downloaden of meer informatie wilt over Corel PaintShop Pro X4, kunt u www.corel.nl/paintshop bezoeken.

Corel PaintShop Pro X4 Ultimate

Corel kondigt vandaag ook de premiumversie aan van PaintShop Pro: Corel PaintShop Pro X4 Ultimate. In dit pakket krijgt u de volledige kracht van PaintShop Pro X4, plus extra, professionele tools, waaronder 52 gebruiksvriendelijke filters met meer dan 250 effecten en stijlen in Nik® Color Efex Pro™ 3.0, een keuze uit van royalty’s gevrijwaarde afbeeldingen van Fotolia en een verzameling van onze fraaiste plaatjespenselen. Hiermee vormt Corel PaintShop Pro X4 Ultimate fantastische waar voor zijn geld en biedt het ongelooflijke creatieve mogelijkheden. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *