Corel kondigt 3D-animatiesoftware MotionStudio 3D aan

Corel heeft een nieuw softwarepakket op de markt gebracht, getiteld MotionStudio 3D. Volgens Corel is dit pakket een complete oplossing voor titels en animaties in 3D en biedt het enthousiaste hobbyisten op homevideogebied, grafische professionals en webontwerpers mogelijkheden om projecten makkelijk te verfraaien met geavanceerde titeleffecten, bewegende afbeeldingen en 3D-animaties. De software zou het mogelijk maken om tekst en afbeeldingen in 3D vorm te gebruiken voor video’s en websites. MotionStudio 3D is geoptimaliseerd voor de nieuwste GPU- en CPU-chipsets en kan effecten in real-time toegepassen en weergeven.

Effecten

MotionStudio 3D biedt een aantal – volgens eigen zeggen – effecten in Hollywoodstijl waarbij tekst kan stuiteren, draaien of exploderen. Het is ook mogelijk om realistische bewegingsvervaging of belichting toe te voegen, of gebruik te maken van deeltjeseffecten in de vorm van vuur, rook of sneeuw. In het persbericht hieronder staat een verdere uiteenzetting van de effecten. Het is mogelijk om een videoproject te exporteren naar Corel VideoStudio Pro X4 of andere software voor videobewerking.

Beschikbaarheid en prijzen

Corel MotionStudio 3D is verkrijgbaar als download op www.corel.nl in Engels, Duits, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans en Pools voor € 89,99. Geregistreerde gebruikers van Corel VideoStudio Pro X4 komen in aanmerking voor € 10 korting (€ 79,99).

PERSBERICHT

Corel brengt nieuwe 3D-animatiesoftware op de markt: Corel® MotionStudio 3D™

Met nieuw programma kan iedereen gemakkelijk een vleugje Hollywood toevoegen en prachtige visuele effecten samenstellen voor videoproducties.

Maidenhead (VK), 21 september 2011 Corel introduceert vandaag Corel® MotionStudio 3D™, de nieuwste aanwinst voor de lijn van digitale mediaproducten van het bedrijf. MotionStudio 3D is een complete oplossing voor titels en animaties in 3D en biedt enthousiaste hobbyisten op homevideogebied, grafische professionals en webontwerpers mogelijkheden om projecten makkelijk te verfraaien met geavanceerde titeleffecten, bewegende afbeeldingen en 3D-animaties. MotionStudio 3D bevat een intuïtieve gebruikersinterface en een Gemakkelijk palet, waarmee gebruikers snel 3D-voorinstellingen kunnen toepassen op hun tekst, afbeeldingen of op projecten voor het web. MotionStudio 3D, dat is geoptimaliseerd voor de nieuwste GPU- en CPU-chipsets, biedt een soepele, snelle gebruikservaring, waardoor effecten in real-time kunnen worden toegepast én weergegeven.

Hollywood in uw huiskamer

Met MotionStudio 3D kan iedereen op makkelijke wijze effecten in Hollywoodstijl toepassen op homevideoproducties. Gebruikers kunnen onvergetelijke titels maken door tekst te laten stuiteren, draaien of exploderen. Ze kunnen ook 3D-projecten maken of verfraaien door realistische bewegingsvervaging of belichting toe te voegen, of door deeltjeseffecten toe te voegen in de vorm van vuur, rook of sneeuw. Als een videoproject eenmaal is voltooid, kunnen samenstellers hun creaties rechtstreeks exporteren naar Corel® VideoStudio® Pro X4 of andere software voor videobewerking.

Nieuwe dimensie voor grafisch ontwerp

Naast videoproductie is MotionStudio 3D ideaal voor ontwerpers die 3D-afbeeldingen willen maken voor druk, voor het web of in Flash-animaties. Dankzij de ondersteuning voor zowel vector- als rasterindelingen die worden gebruikt in populaire programma’s als CorelDRAW®, kunnen gebruikers van MotionStudio 3D eigen ontwerpen importeren en snel converteren in 3D-objecten voor banners, logo’s en animaties. Met behulp van de speciale 3D-tools en uitzonderlijke hardwareversnelling kunnen gebruikers in real-time bewerken, zonder hun creatieve werkstroom te moeten onderbreken.

MotionStudio 3D – belangrijkste functies

  • Gemakkelijke 3D-titels en -tekstanimaties: Maak uw film echt mooi en pakkend met dynamische titels en tekst. U kunt gewone 2D-tekst makkelijk omzetten in 3D, en 3D-titels maken in één klik. Pas geavanceerde effecten toe en laat tekst stuiteren, uit elkaar vallen, draaien of rek tekst uit – en nog veel meer.

  • Krachtige deeltjessystemen: Pas geavanceerde effecten toe door vuur, sneeuw, rook, sterrenclusters, explosies en allerlei andere verschijnselen toe te voegen met de deeltjeseffecten van MotionStudio 3D. U kunt het formaat, de bron, dichtheid en het gedrag van de deeltjes instellen.

  • Snelle voorbeeldweergave: Met MotionStudio 3D hoeft u geen uren te wachten om uw werk te kunnen zien. U kunt uw productie in hoge resolutie, als anagliefen of naast elkaar geplaatste 3D-beelden samenstellen en afspelen in real-time in het Voorbeeldpaneel.

  • Vector- en rasterafbeeldingen importeren: Met het oog op grotere flexibiliteit bij het ontwerpen kunt u uw eigen, oorspronkelijke afbeeldingen importeren, zodat u ze kunt gebruiken in uw 3D-animatieprojecten. MotionStudio 3D biedt ondersteuning voor vector- en rasterindelingen, waaronder Adobe® Illustrator® (AI), Windows® Metafiles (WMF) en Enhanced Metafiles (EMF).

  • Gemakkelijk exporteren vanuit MotionStudio 3D in een groot aantal indelingen voor animatie, afbeeldingen en video: U kunt uw project als 3D-model exporteren, dankzij ondersteuning voor de indeling van DirectX én 3D Studio. Voer animatieprojecten met audio rechtstreeks uit naar Corel VideoStudio Pro X4, of kies een van de veelgebruikte indelingen als AVI, 3GPP, MOV, MPEG, MP4 en WMV, en importeer uw project in uw favoriete videobewerkingssoftware. U kunt ook afbeeldingsbestanden in de indelingen JPEG, BMP, GIF en TGA maken van uw titels en animaties. Bovendien kunt u projecten exporteren in de indeling GIF of SWF (Flash) voor gebruik op het web.

  • Alfakanalen maken: Genereer een alfakanaal bij het exporteren naar 32-bits AVI-bestanden, of genereer een transparante achtergrond bij het exporteren naar SWF (Flash). Via het exporteren met een alfakanaal kunt u met grote nauwkeurigheid een overlay maken met behulp van deeltjessystemen zoals in de vorm van} vuur en rook in uw videotoepassing.

  • Uitvoer naar 3D: U kunt 3D-video maken voor anagliefe weergavesystemen of systemen met naast elkaar geplaatste beelden. Gebruik de directe voorbeeldweergave om te bekijken wat u maakt terwijl u werkt.

Bezoek www.corel.nl/motionstudio3d voor een lijst met de functies van MotionStudio 3D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *