Compensatie voor prijsdaling Sigma SD1

Sigma heeft besloten een compensatieregeling te treffen met klanten die voor de prijsverlaging het oorspronkelijke bedrag van $6900 hebben betaald voor een Sigma SD1.

De camera, die gebruik maakt van de bijzondere Foveon sensor, kreeg oorspronkelijk een adviesprijs van $9700. Deze prijs werd al gauw bijgesteld, want in de winkel werd de Sigma SD1 direct na de release verkocht voor $6900. In februari, nog geen jaar na de release van de camera, werd opnieuw een prijsverlaging in werking gesteld. De winkelwaarde werd verlaagd met $4600 naar $2300, zoals we al in februari meldden. Met deze forseprijsverlaging ging ook een naamswijziging gepaard. De goedkopere SD1 kreeg als nieuwe naam de ‘SD1 Merrill’. Deze prijsverlaging wekte bij de trouwe klanten van Sigma de nodige teleurstellingen op waar de camerafabrikant naar geluisterd heeft. Om klanten die de originele SD1 voor de prijsverlaging hebben gekocht tegemoet te komen, biedt Sigma een puntensysteem waarmee een selectie van de producten van Sigma tot een bedrag van ca. $4800, ruimschoots het verschil in de prijsverlaging, aangeschaft kunnen worden.

Om gebruik te kunnen maken van deze compensatieregeling moeten SD1 gebruikers hun camera registreren. Sigma stuurt dan een tot nog toe onbekende lijst met producten op waar de klant aanspraak op kan doen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *