Close-up: de camera van de iPhone 4S

Hoewel eigenlijk een iPhone 5 verwacht werd, kondigde Apple gisterenavond de iPhone 4S aan. Wat uiterlijk betreft ziet hij er vrijwel identiek uit als de iPhone 4, maar van binnen is hij compleet vernieuwd. Voor FotoVideo-nu lezers is vooral de nieuwe camera interessant. Zowel op foto- als videogebied is deze flink verbeterd, aldus Apple. De resolutie is opgeschroeft van 5 naar 8 megapixels (3264×2448), waarbij Apple belooft dat tegelijkertijd ook de beeldkwaliteit in situaties met slecht licht is toegenomen omdat de sensor gevoeliger is. Men claimt dat er 73% meer licht per pixel wordt opgevangen, ten opzichte van de iPhone 4 camera.

Men gebruikt een verbeterde backside illumination CMOS sensor. Tegelijkertijd is de maximale lensopening vergroot naar f2.4, waardoor er meer licht op de sensor valt. Het aantal lenselementen is toegenomen van vier naar vijf, wat volgens Apple nog scherpere plaatjes zal opleveren. Ook de beeldbewerkingsmogelijkheden zijn toegenomen, waardoor je nu zonder third-party app een uitsnede kunt maken, foto’s kantelen, rode ogen kunt verwijderen en andere verbeteringen kunt toepassen. Ook gezichtsherkenning is verbeterd, waardoor de camera scherpstelt op de meest prominente persoon in de compositie, maar ook kan herkennen of er een groepsfoto wordt gemaakt. Verder kun je voortaan ook de volumeknoppen gebruiken om een foto te maken en kun je nu ook snel achter elkaar een aantal foto’s maken (een halve seconde na de eerste opname).Volgens Apple is er geen sprake meer van sluitervertraging, al duurt het nog wel een seconde voor de camera-app gereed voor gebruik is. 

Een extra lenselement zou voor meer scherpte moeten zorgen

Video

Ook op het gebied van video is de nieuwe iPhone verbeterd. Filmde de klassieke iPhone 4 nog met 720p, de 4S neemt 1080p hd-video op (30 bps). Volgens Apple werkt de automatische witbalans accurater en zijn beelden in slecht licht beter bruikbaar dankzij geavanceerde  ruisreductie. Ook zou de ingebouwde beeldstabilisatie voor meer vloeiende opnamen zorgen. De iPhone 4S komt 28 oktober op de markt. 

Apple heeft een aantal voorgeselecteerde foto’s die gemaakt zijn met de nieuwe camera online gezet, die je hier kunt bekijken. Je kunt ze ook downloaden. Ook een voorbeeldvideo is present.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *