CES: Corel bindt met AfterShot de strijd aan met Lightroom

Vorige week vrijdag kondigde Corel aan dat het Bibble Labs overnam. Bibble was een kleine, maar prominente speler in de markt van workflowpakketten en onderscheidde zich vooral met de verwerkingssnelheid van RAW-bestanden ten opzichte van de grote concurrenten Adobe Lightroom en Apple Aperture. De inkt op het overnamecontract is nog niet droog of Corel komt nu met een pakket dat gebaseerd is op Bibble (dat zelf overigens ophoudt te bestaan; versie 5.2.3 is de laatste versie), maar een nieuwe naam draagt: AfterShot.

In feite is AfterShot Bibble, maar dan onder een andere naam en onder een andere moedermaatschappij. Hoewel de overname net geformaliseerd is, zijn er natuurlijk al maanden gesprekken geweest en is de software in die tijd ook voorbereid op de gedaantewisseling. Wellicht dat de Bibble-software onder de Corel-paraplu alsnog aan populairiteit kan winnen. 

Prestaties

Zoals gezegd onderscheidt Bibble zich met zijn verwerkingssnelheid. Het is geoptimaliseerd voor multithreading op multi-corecomputers, waarbij alle beschikbare rekenkracht wordt gebruikt voor schermvoorbeelden en effecten. Met name voor de verwerking van veel RAW-bestanden tegelijk, wordt deze snelheid goed merkbaar. Net als Lightroom en Aperture zijn alle bewerking niet-destructief. Het originele bestand blijft altijd bewaard, waardoor je makkelijk bewerkingen ongedaan kunt maken. Een punt waarop AfterShot zich onderscheidt van de concurrentie is dat het meer mogelijkheden biedt voor selectieve bewerking, door via lagen en selecties aanpassingen uit te voeren. Ook is het pakket geoptimaliseerd voor batchverwerking.

Prijs en beschikbaarheid

Corel AfterShot Pro is direct als elektronische download in het Engels, Duits, Frans, Nederlands en Italiaans verkrijgbaar via www.corel.com. In de doos geleverde versies zijn later deze maand verkrijgbaar voor een prijs van € 89,99. Corel biedt ook een upgrademogelijkheid voor gebruikers van Bibble Pro / Lite 5, Corel Paint Shop Pro Photo X2 voor een prijs van € 69,99 . Men biedt deze ‘upgrade’ ook aan voor gebruikers van Adobe Lightroom en Apple Aperture.

PERSBERICHT

Corel® breidt portefeuille uit met nieuwe oplossing voor fotowerkstromen: Corel® AfterShot™ Pro 

Voor een ongeëvenaarde snelheid, flexibel fotobeheer en de kracht van RAW-verwerking in Windows®, Mac OS® en Linux®

Met de aankondiging van Corel® AfterShot™ Probreidt Corel zijn productportefeuille voor digitale fotografie aan. De totale fotografische werkstroomoplossing voor professionele en enthousiaste fotografen wordt vandaag onthuld op de CES in Las Vegas. Met functies voor een volledige RAW-werkstroom, flexibel fotobeheer, geavanceerde niet-destructieve bewerking en baanbrekende prestaties biedt AfterShot Pro gebruikers de middelen die ze nodig hebben om honderden of zelfs duizenden foto’s snel te beheren, te verbeteren en uit te voeren. Corel AfterShot Pro is gebaseerd op technologie van het door Corel overgenomen Bibble Labs en is beschikbaar voor Windows®, Mac OS® en Linux®.

Flexibele werkstroom biedt fotografen snel fantastische resultaten

Volledig multithreaded en geoptimaliseerd voor multi-core- en multi-CPU-computers biedt Corel AfterShot Pro snelle RAW-verwerking en ongelooflijk kleurechte afbeeldingen met ondersteuning voor het voortdurend toenemende aantal cameramerken en -modellen. AfterShot Pro biedt werkstroommogelijkheden waarmee u op vrijwel elke gewenste manier met foto’s kunt werken. U kunt uw foto’s bijvoorbeeld vanuit bestaande bestandsmappen of op geheugenkaarten openen en importeren naar doorzoekbare catalogi. Met de krachtige en niet-destructieve bewerkingstools van Corel AfterShot Pro kunt u de mooiste foto’s maken terwijl de unieke selectieve bewerkingsfuncties u een ongekende controle bij het aanpassen van afbeeldingen bieden waarmee u exact kunt bepalen waar u de aanpassingen wilt doorvoeren.

Enkele belangrijke functies van Corel AfterShot Pro zijn:

  • Baanbrekende prestaties: Corel AfterShot Pro is ontworpen voor snelheid zodat mensen hun afbeeldingen snel kunnen verwerken, of ze nu over de meest recente hardware beschikken of niet. AfterShot Pro is volledig multithreaded en geoptimaliseerd voor multi-core-computers omdat alle beschikbare CPU’s worden gebruikt om de snelheid van schermvoorbeelden, aanpassingen en uitvoer te optimaliseren.
  • De kracht van RAW-verwerking: Corel AfterShot Pro is ontworpen om u te helpen alles uit de extra details en gegevens in uw RAW-afbeeldingen te halen met de snelle RAW-verwerking en ongelooflijk kleurechte afbeeldingen.
  • Flexibel fotobeheer: Corel AfterShot Pro biedt u de vrijheid om te werken zoals u wilt, of u nu RAW-, JPEG- of TIFF-afbeeldingen beoordeelt, aanpast of exporteert. Maak aangepaste of zelfs draagbare catalogi die naar een andere computer kunnen worden verplaatst. Als u uw foto’s al in mappen op uw computer indeelt, hoeft u ze niet eens te catalogiseren. Met Corel AfterShot Pro kunt u altijd met uw foto’s werken, ongeacht of deze zich in mappen op uw vaste schijf of op een geheugenkaart bevinden.
  • Robuuste tools voor metagegevens: met de krachtige functies voor metagegevens in Corel AfterShot Pro doorloopt en vindt u uw foto’s eenvoudig. U vindt uw afbeeldingen eenvoudig met automatisch geïmporteerde EXIF-gegevens, zoals camera-instellingen, lenzen en datums. Voeg uw eigen trefwoorden, waarderingen, labels en tags toe of gebruik standaard IPTC-metagegevens, bijvoorbeeld voor bijschriften en copyrightinformatie. Pas metagegevenssets naar wens aan om alleen de gewenste gegevens weer te geven. U kunt AfterShot Pro-voorinstellingen gebruiken om gegevens aan uw foto’s toe te voegen zodat u deze eenvoudig kunt terugvinden.
  • Geavanceerde niet-destructieve bewerking: met de niet-destructieve bewerkingstools in Corel AfterShot Pro kunt u uw foto’s verfijnen en verbeteren zonder de oorspronkelijke afbeeldingen te wijzigen. In de wetenschap dat u altijd een eerdere versie van een afbeelding kunt herstellen, kunt u intelligente automatische of handmatige aanpassingen doorvoeren, bijvoorbeeld met de functies voor volledige controle over belichting en toon, bijsnijden, kleurcorrectie, witbalans, verwijdering van grofkorreligheid, curven en niveaus, lenscorrectie en nog veel meer.
  • Selectieve bewerking: de unieke mogelijkheden voor regio’s en lagen in Corel AfterShot Pro bieden u een ongelooflijke mate van controle bij het aanpassen van afbeeldingen omdat u exact kunt bepalen waar u deze aanpassingen wilt doorvoeren.
  • Eenvoudige integratie van fotobewerkingssoftware: wanneer u zich verder wilt verdiepen in fotobewerking en geavanceerde beeldmanipulatie,kunt u een afbeelding met Corel AfterShot Pro rechtstreeks vanuit de toepassing openen inCorel® PaintShop™ Pro, Adobe® Photoshop®of het beeldbewerkingsprogramma van uw keuze.
  • Batchverwerking: Corel AfterShot Pro bespaart u tijd met enkele van de meest geavanceerde en flexibele batchverwerkingstools. Met deze tools kunt u de namen van meerdere bestanden tegelijk wijzigen, aanpassingen in groepen vergelijkbare bestanden met dezelfde instellingen doorvoeren of bestanden converteren en exporteren naar een of meer vooraf gedefinieerde afbeeldingsindelingen en -formaten.
  • Snelheid van uitvoer: wanneer u afbeeldingsbestanden wilt maken om af te drukken, online te delen of in andere toepassingen te openen, biedt Corel AfterShot Pro mogelijkheden voor razendsnelle uitvoer. Gebruik opties voor batchverwerking om afbeeldingen snel te verwerken op basis van vooraf gedefinieerde uitvoerinstellingen, zoals JPEG en PDF, maak overzichtsafdrukken of druk af in standaardformaten en meer. U kunt eenvoudig batchinstellingen wijzigen of een eigen batchproces maken dat past bij uw persoonlijke werkstroom.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *