CES 2013: Zeven nieuwe cybershot camera’s van Sony

Sony heeft op de CES 2013 een serie nieuwe camera’s geintroduceerd. Meest in het oog springende vernieuwingen zijn een verbeterde SteadyShot, verbeterde automatische stand, wifi om makkelijker de foto’s te delen, retoucheren van portretfoto’s op de camera en een verbeterde flitser voor verder gelegen onderwerpen. In totaal zijn er zeven nieuwe modellen. Het gaat om de WX200, WX80, WX60, TF1, H200, W710 en W730.

Sony Cyber-shot WX80

Optical Steadyshot, Superior Auto-functie en Wi-Fi

De Cyber-shot-modellen WX200, WX80 en WX60 bevatten de Exmor R CMOS-sensor die zowel lichtsterke en gedetailleerde foto’s als haarscherpe Full HD-filmpjes levert. De nieuwe Steadyshot werkt volgens Sony nu tot vier keer efficiënter dan vorig jaar zodat camerabewegingen minder impact hebben op uw foto’s, ook bij inzoomen. Deze 3 camera’s beschikken nu ook over de vernieuwde Superior Auto-functie, waarmee volgens Sony nog makkelijker automatisch de juiste camera-instellingen worden geselecteerd. De automatische stand herkent nog meer verschillende opnamesituaties, inclusief moeilijke scènes bij weinig licht. Alles wordt automatisch aangepast om te komen tot optimale resultaten, zowel bij daglicht als bij schemering. Dit moet in combinatie met de verbeterde Stedyshot zorgen voor scherpere en ruisvrije beelden op van bewegende objecten. De WX200 en WX80 beschikken ook over Wi-Fi om de foto’s naar smartphone of tablet te sturen en zo te gebruiken in de social media. Ook afspelen op Smart tv’s en een backup maken zonder kabels behoort nu tot de mogelijkheden.Dankzij de wifi-verbinding kunt u uw smartphone zelfs gebruiken als een handige afstandsbediening voor uw Cyber-shot-camera. Zo kun je de belangrijkste camera functies ook van afstand regelen. Je hebt in ieder geval geen excuus meer om zelf niet meer op de groepsfoto te staan.

Sony Cyber-shot H200

Beauty effect en verbeterde flits

Alle nieuwe Cyber-shot modellen die we hier behandelen zijn uitgerust met Beauty Effect. Als een fotosessie is beëindigd, retoucheert de camera de foto’s slim door o.a. huidvlekken en rimpels te verwijderen. Ook kunnen half gesloten ogen meer geopend worden, tanden witter worden gemaakt en een de hinderlijke glans op het voorhoofd worden verminderd. Deze instantfunctie levert automatisch resultaat op, en is daarmee sneller dan met een beeldbewerkingsprogramma op de pc. Verder zijn alle nieuwe modellen uitgerust met Advanced Flash, dat de gevoeligheid van de camera stimuleert; hierdoor lijken verder gelegen onderwerpen helderder bij eenzelfde lichtniveau.

Sony Cyber-shot TH1

 

Overzicht van nieuwe modellen met de belangrijkste kenmerken

De slanke, compacte Cyber-shot-modellen WX200, WX80 en WX60 zijn lichte, stijlvolle camera’s die ideaal zijn voor op reis of tijdens de dagelijkse bezigheden.

Cyber-shot WX200 (adviesprijs € 230,-) – Exmor R™ CMOS-sensor met 18,2 effectieve megapixels, Sony G-lens met 10x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, ultrasnelle Autofocus, wifi, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot WX80 (adviesprijs € 190,-) – Exmor R™ CMOS-sensor met 16,2 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, wifi, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot WX60 (adviesprijs € 170,-) – Exmor R™ CMOS-sensor met 16,2 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, Beauty Effect, Advanced Flash

De solide nieuwe Cyber-shot TF1 is de robuste camera uit de serie. Naast een schokbestendige behuizing is hij ook bestand tegen sneeuw, zand, stof en vriestemperaturen, en kan zelfs onderwater worden gebruikt tot een diepte van 10 meter.

Cyber-shot TF1 (adviesprijs € 200,-) – waterbestendig tot 10m diepte, bestand tegen stof, schokken en vriestemperaturen; Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, lens met 4x optische zoom, Optical SteadyShot, HD-video, Beauty Effect, Advanced Flash

De Cyber-shot H200 is een hybride camera met een 26x optisch zoombereik. De cameragreep en de DSLR-achtige stijl is afgeleid van Sony’s Alpha (‘α’)-camera’s met verwisselbare lenzen.

Cyber-shot™ H200 (adviesprijs € 230,-) – Super HAD CCD-sensor met 20,1 effectieve megapixels, Sony-lens met 26x optische zoom, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash, compatibel met AA-batterijen

De lichte, compacte Cyber-shot W730 maakt fotograferen eenvoudig, terwijl de W710 is uitgerust met grote, ongecompliceerde knoppen die beginners in de fotografie zullen geruststellen. Gebruikers kunnen foto’s en HD-filmpjes maken, zonder in de war te raken door ingewikkelde camera-instellingen of complexe bedieningsknoppen.

Cyber-shot™ W730 (adviesprijs € 130,-) – Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, Optical SteadyShot, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ W710 (adviesprijs € 100,-) – Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, Sony-lens met 5x optische zoom, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash

 

Persbericht

Slimmer fotograferen, makkelijk delen

Nieuwe Cyber-shot-camera’s van Sony met ongeëvenaarde beeldkwaliteit, verbeterde Optical SteadyShot en wifi
● Verbeterde Optical SteadyShot, ook tijdens inzoomen
● Aangepaste Superior Auto voor betere resultaten bij bewegende objecten
● Ingebouwde wifi om makkelijk beelden te delen en te back-uppen
● Directe geretoucheerde portretfoto’s met het nieuwe Beauty Effect
● Advanced Flash verfraait foto’s van verder gelegen onderwerpen

Badhoevedorp, 8 januari 2013 – De nieuwste Sony’s Cyber-shot-modellen bieden nog meer interessante mogelijkheden voor het vastleggen en delen van waardevolle herinneringen, of het nu gaat om een avontuurlijke vakantie, een leuk feestje of een karaktervolle portretfoto.
De slanke, stijlvolle Cyber-shot-modellen WX200 (*1), WX80 en WX60 zijn uitgerust met de veelgeprezen Exmor R CMOS-sensor van Sony die zowel lichtsterke en gedetailleerde foto’s als haarscherpe Full HD-filmpjes levert.
Nu tot vier keer efficiënter dan vorig jaar (*2). De Optical SteadyShot-functie op de Exmor R CMOS-modellen zorgt ervoor dat camerabewegingen minder impact hebben op uw foto’s, die voortaan scherp en ruisvrij zijn, zelfs wanneer er wordt ingezoomd, een handeling die vaak leidt tot onscherpe ‘bewogen’ beelden. Ervaar nu stabielere en meer vloeiende resultaten bij alle zoominstellingen, van landschappen met een groothoeklens tot close-ups met een telelens.

Superior Auto-functie

Op de drie Exmor R CMOS-modellen is ook de vernieuwde Superior Auto-functie te vinden, waarmee nog makkelijker de juiste camera-instellingen worden geselecteerd. Cyber-shot herkent nog meer verschillende opnamesituaties, inclusief moeilijke scènes bij weinig licht. Alles wordt automatisch aangepast om te komen tot optimale resultaten, zowel bij daglicht als bij schemering. Dit levert, samen met de verbeterde bewegingsdetectie, scherpere en ruisvrije beelden op van bewegende objecten.
De ingebouwde wifi-verbinding (Cyber-shot WX200 en WX80) maakt het delen van beelden sneller en makkelijker dan ooit. Verzend foto’s draadloos in de volledige resolutie naar een smartphone of tablet, om ze vervolgens mobiel te gebruiken of te uploaden naar een sociaal netwerk met behulp van Sony’s PlayMemories Mobile-
app. Verder kunt u ook foto’s die in de camera zijn opgeslagen bekijken op uw internettelevisie of foto’s en filmpjes vanaf de camera back-uppen op een pc zonder gebruik van kabels.

Smartphone als afstandsbediening

Dankzij de wifi-verbinding kunt u uw smartphone zelfs gebruiken als een handige afstandsbediening voor uw Cyber-shot-camera. Zo beschikt de gebruiker als het ware over een tweede mobiele sluiterknop: perfect voor zelfportretten of groepsfoto’s waar u ook op wilt staan. Maar ook andere camerafuncties kunnen op afstand worden bediend via de wifi-verbinding van uw mobiel toestel, waaronder filmopname starten, zoomen, flashmodus selecteren, de self-timer en het bekijken van de foto’s.

Beauty Effect

Alle modellen van dit nieuwe Cyber-shot-assortiment zijn verder uitgerust met Beauty Effect, waarmee u optimale portretfoto’s realiseert. Als de fotosessie is beëindigd, zal de camera de foto’s slim retoucheren door o.a. huidvlekken en rimpels, die normaal vanwege het contrast verschil onwenselijk geaccentueerd worden, te verwijderen voor een meer natuurlijk resultaat. Maar deze functie kan nog veel meer, zoals half gesloten ogen meer openen, tanden witter maken en een de hinderlijke glans op het voorhoofd matter maken. Deze instantfunctie, die zowel bij mannen als vrouwen werkt, levert automatisch resultaat op, en veel sneller dan met een beeldbewerkingsprogramma op de pc.

Advanced Flash

Verder zijn alle nieuwe modellen uitgerust met Advanced Flash, dat de gevoeligheid van de camera stimuleert; hierdoor lijken verder gelegen onderwerpen helderder bij eenzelfde lichtniveau (*3). Met het vergroten van het effectieve flitsbereik van de camera is deze functie beslist een troef voor feest- en sfeerfoto’s. Zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden, zowel binnenshuis als buiten in het schemerdonker, zal een conventionele ingebouwde flitser het een stuk moeilijker hebben om alle actie goed vast te leggen.
Alle Exmor R CMOS-modellen zijn bovendien te combineren met het nieuwe ‘TRILUMINOS(TM) Colour’-scherm (*4), dat u zeer gedetailleerd laat genieten van uw mooiste herinneringen in natuurgetrouwe kleuren. Als u foto’s en filmpjes bekijkt op een BRAVIA-televisie met ‘TRILUMINOS Display’-ondersteuning, zijn de meest levendige en realistische kleuren te zien.

De nieuwe Cyber-shot-modellen van het seizoen in één oogopslag

De slanke, compacte Cyber-shot-modellen WX200, WX80 en WX60 leggen haarscherpe foto’s en Full HD-filmpjes vast. Het betreffen lichte, stijlvolle camera’s die ideaal zijn voor op reis of tijdens de dagelijkse bezigheden.
De solide nieuwe Cyber-shot TF1 is stevig genoeg voor alle activiteiten: hij is bestand tegen sneeuw, zand, stof en vriestemperaturen, en kan zelfs onderwater worden gebruikt tot een diepte van 10 meter (*5). De sportieve, schokbestendige behuizing is speciaal ontwikkeld om in elke situatie makkelijk te kunnen werken met de camera en bevat handige bedieningsknoppen die op geen enkele manier uw fotografeerplezier in de weg staan, of u nu houdt van trektochten, modderige fietsroutes, het warme strand of het zwembad. De camera past de helderheid van het lcd-scherm automatisch om het omgevingslicht aan, zodat u uw opnames steeds duidelijk te zien krijgt, zowel binnens- als buitenshuis.
Dankzij zijn krachtig 26x optisch zoombereik maakt u met de Cyber-shot H200 foto’s als een professional, zonder dat u een lens hoeft te verwisselen. De ergonomische cameragreep en de DSLR-achtige stijl is afgeleid van Sony’s Alpha (‘α’)-camera’s met verwisselbare lenzen.
De lichte, compacte Cyber-shot W730 maakt fotograferen verfrissend eenvoudig, terwijl de W710 is uitgerust met grote, ongecompliceerde knoppen die beginners in de fotografie zullen geruststellen. Steeds opnieuw kunt u genieten van haarscherpe foto’s en HD-filmpjes, zonder in de war te raken door ingewikkelde camera-instellingen of complexe bedieningsknoppen.

Overzicht van de kenmerken
Cyber-shot™ WX200 – Exmor R™ CMOS-sensor met 18,2 effectieve megapixels, Sony G-lens met 10x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, ultrasnelle Autofocus, wifi, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ WX80 – Exmor R™ CMOS-sensor met 16,2 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, wifi, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ WX60 – Exmor R™ CMOS-sensor met 16,2 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, verbeterde Optical SteadyShot, Full HD-video, Superior Auto, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ TF1 – waterbestendig tot 10m diepte, bestand tegen stof, schokken en vriestemperaturen; Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, lens met 4x optische zoom, Optical SteadyShot, HD-video, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ H200 – Super HAD CCD-sensor met 20,1 effectieve megapixels, Sony-lens met 26x optische zoom, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash, compatibel met AA-batterijen
Cyber-shot™ W730 – Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 8x optische zoom, Optical SteadyShot, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash
Cyber-shot™ W710 – Super HAD CCD-sensor met 16,1 effectieve megapixels, Sony-lens met 5x optische zoom, HD-video, Intelligent Auto, Beauty Effect, Advanced Flash
Verder is er ook een ruime keus aan officiële Cyber-shot-accessoires van Sony zoals draagtassen, riemen, batterijen en laders, desgewenst in bijpassende kleuren. Het volledige overzicht van Cyber-shot-accessoires vindt u hier.

Prijs en beschikbaarheid
DSC-WX200 250 EUR in zwart of zilver -januari 2013
DSC-WX80 190 EUR in zwart, wit of rood – januari 2013
DSC-WX60 170 EUR in zwart of wit – januari 2013
DSC-TF1 200 EUR in zwart, rood of blauw – februari 2013
DSC-H200 230 EUR in zwart – januari 2013
DSC-W730 130 EUR in zwart, zilver, roze, blauw, groen – jan 2013
DSC-W710 100 EUR in zwart, zilver of roze – januari 2013

1 Verbeterde beeldstabilisatie bij de DSC-WX200, in vergelijking met het voorgaande model DSC-WX100. Vergelijking na conversie in sluitertijdwaarde bij telefotozoom (gemeten door Sony).
2 Foto’s worden via wifi-verbinding opgeslagen op smartphone/tablet met een effectieve resolutie van 2 megapixels. Met Cyber-shot™ vastgelegde filmpjes kunnen niet worden opgeslagen op smartphone/tablet.
3 Beeldformaat (pixels) wordt gereduceerd bij gebruik van Advanced Flash met W710, W730, TF1, H200.
4 “TRILUMINOS(TM)Colour” en “TRILUMINOS(TM)Display” zijn exclusieve marketing/promotienamen van Sony voor producten en diensten die een ruimer kleurenspectrum bieden voor de weergave van video’s en foto’s.
5 Cyber-shot™ TF1: waterbestendigheid gelijkwaardig aan IEC60529 IPX8. De camera kan onder water worden gebruikt tot op een diepte van 10 meter gedurende 60 minuten.
Stofbestendigheid gelijkwaardig aan IEC60529 IP6X.
Schokbestendigheid in overeenstemming met de MIL-STD 810F Method 516.5-Shock-normen. Dit product is geslaagd voor de valtest van een hoogte van 1,5 m op een 5 cm dikke multiplexplaat. Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden worden geen garanties verleend met betrekking tot schade aan, de slechte werking of waterbestendige prestatie van deze camera.
De gebruiksduur van de batterij kan verminderen bij lage temperaturen.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *