CES 2013: Panasonic Lumix XS1 – ook met luipaard motief

Onder de recent geïntroduceerde nieuwe Lumix camera’s van Panasonic zit ook een nieuw model: de XS1. We konden enkele weken geleden tijdens een speciale sessie (onder embargo) al even met deze camera spelen, maar tijdens de CES in Las Vegas is hij door ons gespot… in een wel heel speciale uitvoering. 

Specificaties

De Lumix XS1 is een zeer platte instapcamera van slechts 14 mm dik. Hij is zo klein en compact dat je makkelijk mee kunt nemen. De Lumix DMC-XS1 is uitgerust met een 16,1 megapixel sensor en een 24mm groothoeklens met 5x optische zoom. Hij kan filmen in 720p hd en is voorzien van beeldstabilisatie (MEGA O.I.S.). De XS1 komt in maart op de markt voor een adviesprijs van € 130. Hij is leverbaar in vier kleuren: zwart, wit, rood en violet. Maar in Las Vegas bleek dat er meer variaties mogelijk zijn.

Speciale uitvoeringen

In Las Vegas bleek dat er waarschijnlijk ook ‘custom’ uitvoeringen van de XS1 komen. Als koper kun je dan de buitenkant dan helemaal naar eigen smaak vormgeven. Denk dan aan een luipaard motiefje, stippen of een combinatie met aluminium met een gekleurd motief. De speciale editie zou zes weken levertijd hebben, vanwege het speciale voorkomen. Het is overigens nog niet zeker dat Panasonic dit ook echt gaat doen en of deze speciale optie ook in Nederland leverbaar wordt. Men wacht de reacties op de CES even af om te kijken of er vraag is naar dergelijke uitvoeringen. Wat zou het motief van jouw keuze zijn?

PERSBERICHT

De Panasonic LUMIX DMC-XS1: de wannahave camera zo groot als een creditcard

De compacte LUMIX DMC-XS1 combineert stijl met prestaties, voor ultiem fotograferen met een zeer slank, mooi vormgegeven toestel.

De gloednieuwe, compacte LUMIX DMC-XS1, zowel van binnen als van buiten een plaatje, combineert fantastische cameraprestaties met een verbluffend design. Dankzij de 16,1 megapixels en de dikte van slechts 14 millimeter is de XS1 het ideale accessoire voor iedereen die graag eropuit trekt en dan foto’s maakt.

De XS1 is klein genoeg voor in de broekzak en dus altijd bij de hand voor ieder onverwacht fotomoment – die prachtige zonsondergang onderweg naar huis van het werk, of dat onvergetelijke kiekje van vrienden tijdens een avondje uit.

De LUMIX XS1 is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, zwart, wit, rood en violet, dus er is er altijd wel een die in de smaak valt

Superslank en -stijlvol 

De XS1 is slechts 14 millimeter dik en past perfect in de broekzak. De camera kan dus overal mee naartoe worden genomen, zodat altijd en overal een perfect plaatje kan worden geschoten.

Fotograferen tijdens een avondje uit of een perfect fotomoment onderweg: het eenvoudige, moderne en slanke design maken de XS1 het ideale accessoire die iedere stijl compleet maakt.

Niets minder dan topprestaties

De LUMIX XS1 mag dan klein en stijlvol zijn, hij zit bomvol functies die in elke situatie fantastische resultaten mogelijk maken.  Dankzij de 16,1 megapixels van de lens in de ranke behuizing van de camera is de gebruiker bij elke opname zeker van een verbluffende kwaliteit. Bovendien kan dankzij de 24-mm ultragroothoeklens alles uit iedere binnen- en buitenopname worden gehaald.

De 5x optische zoom en geavanceerde 8x digitale zoom maken het mogelijk om onderwerpen met de XS1 heel dichtbij te halen, voor intieme foto’s zonder verlies van beeldkwaliteit. De LUMIX XS1 is niet alleen de ideale camera om onderweg foto’s te maken, maar ook voor het maken van spontane films dankzij de functionaliteit voor het vastleggen van 1280 x 720 HD-beelden.

Of de XS1 nu wordt gebruikt voor foto’s of films, het systeem voor optische beeldstabilisatie (MEGA O.I.S.) zorgt ervoor dat creativiteit niet wordt gehinderd door trillingen van de hand of hobbels in de weg. MEGA O.I.S. zorgt ervoor dat zelfs de kleinste camerabewegingen worden gecompenseerd door de lens in de tegengestelde richting te bewegen.

Creativiteit naar een hoger niveau

Enthousiaste fotografen kunnen profiteren van het grote aantal creatieve en artistieke functies van de XS1. Met de gloednieuwe Creative Control-functionaliteit kan de gebruiker nog voor het afdrukken kiezen uit maar liefst 13 verschillende filters. Met opties als ‘Retro’, ‘Pop’ en ‘Miniature’ worden creativiteit en controle naar een nieuw niveau getild en ziet zelfs het simpelste kiekje er beter uit. Met de 180-graden panoramamodus kunnen verbluffende panorama-opnamen worden gemaakt. Ook na het afdrukken kunnen foto’s worden bewerkt met Creative Retouch. Nog nooit was creativiteit zo eenvoudig en intuïtief als met de eenvoudige gebruikersinterface en het grote 2,7-inch LCD-scherm van dit toestel. 

Slimme technologie voor perfecte resultaten

Met de, met één aanraking in te stellen, functie Intelligent Auto (iA) worden onscherpe foto’s voorkomen. Dankzij iA kunnen fotografen van elk niveau altijd en overal fantastische foto’s maken.

De Intelligent Scene Selector van iA herkent automatisch de opname-omstandigheden en selecteert de juiste modus. Of het nu gaat om opnamen in een donkere nachtclub of een vakantiekiekje in de volle zon, de LUMIX XS1 maakt het de gebruiker gemakkelijk en levert telkens weer fantastische kwaliteit.

De beste vorm en functie

De Product Marketing Manager voor LUMIX bij Panasonic Marketing Europa, vertelt: “Het verbluffende design en de slanke vorm maken de LUMIX XS1 het perfecte accessoire voor de modebewuste fotograaf. Dankzij de fantastische prestaties en ongeëvenaarde bediening kunnen gebruikers foto’s en films van hoge kwaliteit maken, waarmee ze hun vrienden en familie versteld doen staan van hun creativiteit.”

Belangrijkste kenmerken:

  • Mooi design: De LUMIX XS1 is een combinatie van fantastische mogelijkheden in een verbluffend modern design van slechts 14 millimeter dik (17,6 millimeter inclusief lens).
  • Geschikt voor elke stijl: 4 kleuren, dus er is een camera voor elke stijl en smaak
  • Compromisloze prestaties: de 5x optische zoom maakt intieme opnamen van dichtbij mogelijk en dankzij de 24-mm ultragroothoeklens kan ieder detail van elk speciaal moment worden vastgelegd.
  • Overal verbluffende resultaten: De 16,1-megapixel sensor maakt zelfs bij weinig licht een verbluffende beeldkwaliteit mogelijk en ook de Intelligent Auto-functionaliteit – inclusief POWER O.I.S. – zorgt telkens weer voor een fantastische kwaliteit.
  • Hoogwaardige films: met de High Definition 1280 x 720 30p-videofunctionaliteit kunnen onderweg films van hoge kwaliteit worden gemaakt.
  • Volledige controle: via het 2,7-inch LCD-scherm en de intuïtieve gebruikersinterface kan de gebruiker snel en eenvoudig alles uit de XS1 halen wat erin zit.
  • Doe het uitzicht eer aan: met de Panoramic Shot-modus kunnen verbluffende panorama-opnames van 180 graden worden gemaakt, gewoon door de camera te draaien.
  • Creatieve grenzen verleggen: de Creative Control-functie biedt een groot aantal creatieve filters, zoals soft focus, een speelgoedcamera-effect en retro.Met Creative Retouch kunnen gebruikers bovendien eventuele foutjes gewoon met het toestel wegwerken.

De XS1 is vanaf maart in Nederland online en in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs is  € 130,=.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *