CES 2013: Olympus Tough-modellen vernieuwd

Zoals we gisteren in het bericht over de nieuwe Traveller-modellen al aangaven, heeft Olympus ook drie modellen in de Tough-serie vernieuwd. Twee daarvan hadden we kunnen verwachten, want de TG-620 en TG-820 zijn inmiddels een jaar op de markt; dat is tegenwoordg een normale levensduur van een compact model. Hoog tijd voor een TG-630 en TG-830 dus. Het topmodel in de Tough-serie, de TG-1, is echter pas in mei 2012 geïntroduceerd. Toch wordt ook die camera nu al afgelost. Wat heeft Olympus in die korte tijd verbeterd?

Tough TG-2: nog steviger

De wijzigingen blijken niet echt groot, maar dat is niet zo vreemd na zo’n korte tijd: alleen de robuustheid is iets verbeterd, en er zijn andere kleuren beschikbaar. De TG-2 is namelijk iets beter bestand tegen schokken en water. Je kan hem voortaan van tien centimeter hoger uit je handen laten vallen, namelijk 2,1 meter. Onder water garandeert Olympus dat het binnenwerk droog blijft tot een diepte van 15 meter, waar dat bij de TG-1 twaalf meter was. De behuizing van de TG-2 is uitgevoerd in zwart met een rode ring, of rood met een zwarte ring.

Tough TG-830

Bij de TG-830 zijn de wijzigingen wat groter. Om te beginnen krijgt ook deze camera er tien centimeter valhoogte bij, maar de maximale diepte van tien meter verandert niet ten opzichte van de TG-820. De sensor en het scherm zijn ook aangepast. De resolutie van de sensor gaat omhoog, van 12 naar 16 megapixels. Vreemd genoeg gaat de resolutie van het beeldscherm juist omlaag van ruim 1 miljoen pixels naar 460.000 stuks. Dat is waarschijnlijk een aardige kostenbesparing, want het nieuwe scherm wordt in meer recente compactcamera’s gebruikt. Zo kan Olympus de schermen in grotere hoeveelheden inkopen.

Het uiterlijk is ook flink aangepakt, waarbij met name de hoekiger vormgeving en de toevoeging van het instelwiel en de GPS-bult in het oog springen.

Tough TG-630

Dan blijft de TG-630 nog over, en daar kunnen we heel kort over zijn. Op de nieuwe kleuren na, kunnen wij geen verschil ontdekken met de TG-620 van vorig jaar. Het lijkt erop dat Olympus een nieuw model heeft uitgebracht puur om de ‘branding’ in lijn met de andere camera’s te brengen. Waar bij de TG-620 onder het LCD-scherm links “Olympus” stond en rechts “Hyper Crystal View”, om het type scherm aan te duiden, zien we nu centraal het typische “Stylus”-merk staan.

Prijs en beschikbaarheid

De TG-2 moet eind deze maand al in de winkels liggen, zoals gezegd in een zwarte en rode uitvoering. De adviesprijs bedraagt €399. De TG-630 volgt in februari, in de kleuren rood, zwart, wit en blauw. Voor deze instapper in de Tough-serie betaal je €199. Wie de TG-830 wil hebben zal nog een maand langer moeten wachten, en rekenen op een prijs van €299. De kleurenkeuze bestaat dan uit zwart, rood, blauw en zilver.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *