CES 2013: Canon PowerShot N

Canon heeft op de CES een volgens eigen zeggen ‘nieuw type camera’ geïntroduceerd. Hij bevat nagenoeg geen knoppen en laat zich bedienen via het aanraakgevoelige scherm en een instelring rond de lens. De PowerShot N is gericht op het maken van creatieve en spontane foto’s, die onmiddelijk gedeeld kunnen worden via sociale media. Het unieke is dat de camera in de ‘Creative Shot’-modus een scene analyseert en vervolgens zelf komt met een vijftal alternatieve foto’s, waarbij de compositie, het scherpstelpunt, de witbalans, de gradatie en het contrast zijn aangepast. Dat kan een totaal ander perspectief opleveren. Het is duidelijk dat Canon met deze alternatieve camera probeert een antwoord te vinden op smartphones die steeds vaker als primaire camera worden gebruikt. 

Specificaties

De camera is uitgerust met wifi, waardoor een verbinding kan worden gemaakt met een wifi netwerk of een smartphone om foto’s meteen op sociale media te plaatsen. Het 7,1 cm lcd-scherm is aanraakgevoelig en daardoor eenvoudig te bedienen (ook de scherpstellen en sluitertijd kan er mee worden aangepast). Het objectief begint bij 28mm (kleinbeeldequivalant) en biedt 8x optische zoom. Met de ‘ZoomPlus’-technologie kan dit (digitaal) worden opgerekt naar 16 zoom op volledige resolutie. De camera wordt opgeladen via een usb-kabel, waardoor dit ook makkelijk vanuit bijvoorbeeld een auto kan. Hij is optioneel uitbreidbaar met een gps-module. 

Prijs en beschikbaarheid

De Canon PowerShot N is beschikbaar vanaf eind april en heeft een adviesprijs van € 329. 

PERSBERICHT

Canon introduceert vandaag de PowerShot N – een geheel nieuw type camera dat een volledig andere benadering van het vastleggen van creatieve, spontane foto’s mogelijk maakt. Foto’s die onmiddellijk kunnen worden gedeeld via social media. Het onconventionele rechthoekige ontwerp, de innovatieve zoom en lensringen voor bediening plus het kantelbare touchscreen stimuleert mensen hun wereld vanuit een nieuw perspectief vast te leggen, terwijl de nieuwe Creative Shot modus bij elke opname automatisch keuze biedt uit een serie verrassende, creatieve accenten. Als perfecte partner van de smartphone is de PowerShot N ontworpen om het delen van foto’s via de intuïtieve Wi-Fi connectiviteit te vereenvoudigen. En hiermee kan een nieuwe generatie hoogwaardige en artistieke foto’s en Full HD-videoclips bijna real-time1 worden gedeeld.

Elke opname een artistiek accent

Dankzij de nieuwe Creative Shot modus kan iedereen zijn vrienden en volgers imponeren met unieke, creatieve opnamen die een geheel andere kijk bieden op een schijnbaar gewone scène of al bekend onderwerp. Wanneer een foto in de Creative Shot modus wordt gemaakt, zal de PowerShot N de scène op een intelligente manier analyseren en vaststellen welke uit een reeks van creatieve elementen de scène zou kunnen verbeteren of een geheel ander creatief perspectief kan geven. Voor vijf alternatieve versies van de oorspronkelijke opname wordt gekeken naar meerdere variabelen, zoals compositie, scherpstelpunt, witbalans, gradatie en contrast. Deze vijf 

Het geavanceerde 7,1 cm (2,8”) touchscreen stelt gebruikers ook in staat om belangrijke functies en taken te selecteren, zoals scherpstelling of sluitertijd. Alles met een eenvoudige aanraking van het scherm, waarbij de opnamen kunnen worden bekeken met de bekende, intuïtieve gebaren. De rechthoekige, metalen body is verkrijgbaar in wit of zwart en onderscheidt zich door een 28mm objectief met 8x optische zoom. Met dit objectief is het eenvoudig om groepen mensen en landschappen te fotograferen. Dankzij de geavanceerde Canon ZoomPlus technologie voor detailrijke 16x zoom bij volledige resolutie, kunnen gebruikers nog dichter bij de actie komen en kan voor maximale impact de juiste compositie worden geselecteerd.

Bij gesloten scherm en objectief bedragen de afmetingen van de PowerShot N slechts 78,6 x 60,2 x 29,3 mm. Daarmee is dit model klein genoeg om in elke jaszak te passen en overal mee naar toe te nemen, zodat scènes, onderwerpen en situaties die anders worden gemist nu worden vereeuwigd met de superieure kwaliteit van Canon’s geavanceerde compact imaging technologie. Opladen via USB draagt bij aan het gebruiksgemak, zodat de camera ook onderweg snel en gemakkelijk is op te laden.

Canon beeldkwaliteit

Ondanks de compacte afmetingen, is de PowerShot N uitgevoerd met veel van Canon’s allernieuwste imaging technologie om foto’s en movies met de superieure Canon kwaliteit te produceren. De combinatie van een uiterst gevoelige 12,1 Megapixel CMOS- sensor en een geavanceerde DIGIC 5 beeldprocessor vormt de basis van het HS System in deze camera. Het HS System ondersteunt ISO tot een maximum van 6.400 om ook haarscherpe opnamen te maken in situaties waar de belichting een uitdaging vormt.

Het krachtige objectief met 8x optische zoom wordt ondersteund door Intelligent IS, dat automatisch de juiste beeldstabilisatie toepast voor stabiele videobeelden en haarscherpe foto’s. Naast artistieke foto’s biedt de PowerShot N ook Full HD- videobeelden (1080p) die met stereogeluid zijn vast te leggen.

PowerShot N belangrijkste kenmerken:

  • Creative Shot

  • Uniek ontwerp

  • 8x zoom, 28mm objectief; Intelligent IS

  • HS System: 12,1 Megapixel CMOS-sensor, DIGIC 5

  • Wi-Fi; GPS via mobile

  • Mobile Device Connect knop 

  • Any Way Up-bediening; kantelbaar touchscreen

  • Full HD-videoregistratie

  • Hybrid Auto; Smart Auto (58 scènes) 

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *