Casio Tryx nu beschikbaar

De in januari aangekondigde Casio EXILIM TRYX is vanaf vandaag beschikbaar. De Tryx is een bijzonder vormgegeven camera die zich het best laat omschrijven als een platte creditcard-acthige camera waarvan je een rechthoekig frame uit kunt trekken en als een soort statief kunt gebruiken om de camera te positioneren. De camera is uitgerust met een 21mm groothoeklens (zonder optische zoom) waardoor je probleemloos de hele voorgrond kunt vastleggen. Als dat niet breed genoeg is, is er ook nog een panoramafunctie aan boord. De lcd-scherm is kantelbaar zodat je deze altijd goed kunt positioneren (desnoods op jezelf gericht).

De camera is uitgerust met een 12,1 megapixel CMOS-sensor die volgens Casio ook goed presteert in slechte lichtomstandigheden. De camera heeft ook een ingebouwde HDR-functie waarbij drie foto’s met verschillende belichtingen automatisch gecombineerd worden tot een (getonemapte) HDR-foto met hoog contrast.  Ook kan de camera opnemen in Full HD. De Casio Exilim Tryx heeft een adviesprijs van € 249.

PERSBERICHT:

Casio EXILIM TRYX: bijzonder vormgegeven camera biedt nieuwe perspectieven

Stijlvol, gebruiksvriendelijk, technisch en flexibel. Een camera die de aandacht trekt:

de nieuwe Casio EXILIM TRYX EX-TR100 vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland

Of je nu vooroploopt op het gebied van nieuwe technologie, een enorme muziekliefhebber bent of lifestyle-expert: op geen enkel feest, concert of evenement mag de nieuwe Casio EXILIM TRYX ontbreken. Deze camera is zo klein, dat je hem altijd bij je kunt dragen. En het coole, bijzondere ontwerp maakt hem bovendien tot een opvallend apparaat waarmee je direct de aandacht pakt.

Het allernieuwste technische juweeltje van Casio is extreem veelzijdig en draait zijn hand niet om voor de meest acrobatische hoogstandjes. Dankzij het innovatief roterende én kantelende frame en het eveneens draaibare 3-inch touchscreen maak je perfecte foto’s en video’s vanuit elk denkbaar perspectief. De camera is echt ongekend flexibel en kan vanuit elke positie foto’s nemen, zoals hangend aan de muur of opengeklapt op een stevig ondergrondje. Met de 21 mm groothoeklens maak je eenvoudig groepsfoto’s van bands, sporters en op feestjes. Alles past erop. De panoramafunctie komt daar nog eens bij. Hiermee vang je een compleet tafereel in één beeld.

Het hart van de EXILIM TRYX is de EXILIM Engine HS in combinatie met de 12,1 megapixel hooggevoelige CMOS-sensor. De innovatieve beeldprocessor is toonaangevend op het gebied van beeldherkenning en snelle beeldverwerking voor perfecte foto’s – snel, eenvoudig en betrouwbaar. De EXILIM Engine HS gaat elke uitdaging aan, zoals tegenlicht, nachtopnamen en andere moeilijke lichtomstandigheden. De camera analyseert de omgeving en stelt de lens optimaal in. Foto’s lukken zo altijd.

De Casio EXILIM TRYX garandeert een gedetailleerde belichting dankzij de HDR-functie: met een druk op de ontspanknop creëert de HDR-functie verschillende foto’s met een steeds andere belichting. De camera versmelt deze beelden tot één perfecte foto met hoog contrast. Op deze manier worden zowel de lichte als de donkere niveaus benadrukt, terwijl de camera de overbelichte en te donkere delen juist onderdrukt.

Voor kunstzinnige fotografie is de HDR Art-stand dé keuze. Deze maakt uitgebreide beeldbewerking achteraf overbodig. Om spectaculaire hoogtepunten vast te leggen, biedt de Casio EXILIM TRYX daarnaast nog Full HD-videomogelijkheden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *