Casio Exilim EX-ZR300 met Eye-Fi en FlashAir

Casio’s topmodel, de Exilim EX-ZR200, is pas sinds begin dit jaar op de markt. Toch staat er al een opvolger klaar: de EX-ZR300. Dat er zo’n korte tijd tussen beide modellen zit, betekent ook dat de wijzigingen zeer beperkt zijn. De enige vernieuwing die de EX-ZR300 met zich meebrengt, is de ondersteuning voor Eye-Fi- en FlashAir SD-kaarten.

De EX-ZR300 zal vanaf september in de winkels liggen, in vier kleuren: zwart, wit, rood en goud. De adviesprijs bedraagt 269 euro.

PERSBERICHT

De nieuwe Casio EXILIM-topcamera: fotograferen was nog nooit zo leuk

 Snelste EXILIM-camera ooit met quick response en keuze uit veel fotografiemogelijkheden 

Elk dierbaar moment voortaan makkelijk vastgelegd

 Amsterdam, 1 augustus 2012 – Casio Computer Co. Ltd. kondigt de EXILIM EX-ZR300 aan. Dit topstuk in de EXILIM-serie is uitgerust met een groothoeklens van 24 mm, 12,5x optische zoom en heel veel functies waarmee je altijd en overal met het allergrootste gemak de mooiste foto’s maakt. Rapid Shutter zorgt ervoor dat je geen enkel belangrijk fotomoment mist.

De High-Speed EXILIM-camera’s van Casio zijn voorzien van de EXILIM Engine HS met dual-CPU-configuratie en twee afzonderlijke beeldverwerkingsprocessors. Daarnaast maken ze gebruik van de unieke Casio High-Speed technologie die zorgt voor de Rapid Shutter-optie. HIerdoor kan de camera razendsnel achter elkaar foto’s maken zonder enige vertraging. Een zeer gebruiksvriendelijke en populaire optie die je op een conventionele digitale compactcamera niet hebt.

 Deze nieuwe EX-ZR300 biedt de snelste Rapid Shutter-actie ooit met een opstarttijd van slechts 0,95 seconde *1, 0,12 seconde High-Speed autofocus *2 en 0,26 seconde tussen foto’s *3. Naast de immense snelheid heeft de EX-ZR300 een ontwerp waarbij gebruiksgemak vooropstaat. Zo heeft de camera een accu met een lange levensduur – tot ongeveer vijfhonderd foto’s per volle accu *4. Ook beschikt het toestel over Eye-Fi™/FlashAir™-ondersteuning voor draadloze verbinding met computers en smartphones. Het gebruiksgemak van deze camera is duidelijk vanaf het eerste moment dat je ’m in je handen hebt.

Als het topmodel van de EXILIM-cameraserie is de EX-ZR300 voorzien van legio camerafuncties. Premium Auto Pro combineert automatisch afbeeldingen die zijn gemaakt door doorlopend te fotograferen op hoge snelheid, om zo de uiteindelijke beeldkwaliteit sterk te verbeteren. Dit werkt zelfs onder moeilijke omstandigheden, zoals bij tegenlicht, ’s nachts en wanneer de fotograaf sterk inzoomt. High-Speed (HS) Night Shot voegt foto’s samen, die op hoge snelheid achter elkaar zijn genomen en zorgt zo zonder flits voor heldere beelden van omgevingen die op het eerste gezicht te donker lijken. De lichtgevoeligheid van deze functie heeft zelfs een equivalent van ISO 12800. Art Shot biedt zeven verschillende effecten voor het maken van artistieke foto’s, zoals miniatuureffecten of speelgoedcamera-effecten.

De Casio EXILIM EX-ZR300 is verkrijgbaar vanaf september 2012 voor een verkoopadviesprijs van 269 euro incl. btw.

*1,2,3 Waarden vastgesteld met eigen meetmethode van Casio.

*4 In overeenstemming met Camera & Imaging Products Association-standaarden (CIPA).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *