Casio EX-ZS15: betaalbare instapper met touchscreen

Casio heeft een nieuwe camera in haar populaire compacte Exilim-reeks uitgebracht. De EX-ZS15 valt op mijn zijn 7,6 cm lcd-scherm dat aanraakgevoelig is. Via de Touch Shutter-functie kan er via het beeldscherm op een bepaald punt worden scherpgesteld. De foto wordt vervolgens ook direct genomen, dus de ontspanknop boven heb je dan dus niet nodig. De achterzijde bevat dan ook nagenoeg geen knoppen. Ook het menu zou dankzij het touchscreen eenvoudig bedienbaar zijn, aldus Casio. 

Andere specificaties

Andere interessante specificaties van de ZS15 zijn een 26mm groothoekstand, 720 hd-video, gezichtsdetectie en 5x optische zoom. De camera bevat verder een flink scala voorgeprogrammeerde scenestanden, via de Best Shot-stand (denk aan portretten, landschappen of nachtfotografie). Hij laat zich opladen via usb. De EX-ZS15 heeft een adviesprijs van € 159 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en rood.

Het knoppenspel is vrijwel geheel virtueel

PERSBERICHT

Nieuwe stijlvolle en compacte EXILIM-touchscreencamera met 26 mm groothoeklens en 5x optische zoom

Nieuwe ‘Touch Shutter’-functie: wijs met je vinger op het scherm je onderwerp aan, de camera stelt daarop scherp en maakt de foto

Amstelveen, 18 juli 2011 — Casio introduceert de EXILIM® EX-ZS15. De nieuwste EXILIM-camera is compact, stijlvol en bovendien gebruiksvriendelijker dan ooit. Met het grote 3,0-inch LCD-touchscreen met Touch Shutter-functie is het zelfs voor beginners kinderspel om mooie foto’s te maken. De EX-ZS15 heeft een effectieve pixelresolutie van 14.1-megapixel.

De Casio EXILIM EX-ZS15 heeft een compact en stijlvol ontwerp en een 26 mm groothoeklens met 5x optische zoom. Zelfs beginnende fotografen zullen makkelijk overweg kunnen met de gebruiksvriendelijke menustructuur voorzien van scrollmogelijkheden en de grote aanraakknoppen. Gebruikers hoeven het scherm alleen maar aan te raken om een instelling te kiezen. De Touch Shutter-functie laat de gebruiker rustig op een omgeving of object scherpstellen door dit op het scherm aan te wijzen; ook de foto wordt vervolgens gemaakt door het scherm aan te raken. Gemaakte foto’s zijn makkelijk terug te kijken door pagina’s met afbeeldingen door te ‘bladeren’.

De EX-ZS15 is voorzien van talloze instellingsmogelijkheden waaronder de Best Shot-stand. Hiermee selecteert de fotograaf een bepaalde scène, zoals portret- of nachtfotografie, en vervolgens optimaliseert de camera de instellingen voor die specifieke situatie. Andere opvallende functies zijn gezichtdetectie en HD-video-opname (1280×720) voor het maken van mooie filmpjes. Opladen kan via USB. De EX-ZS15 is verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, rood en zwart.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *