Casio-compact voor modebewuste vrouw

Casio lijkt zich de laatste tijd vooral op vormgeving te richten. Naast de modellen met CMF-design van begin deze maand komt het Japanse merk nu weer met een model waarbij het uiterlijk belangrijker is dan de prestaties. De nieuwe Exilim EX-JE10 heeft volgens Casio een “schattig ontwerp dat vrouwen in verrukking moet brengen.”

De camera wordt leverbaar in drie kleuren: wit, roze en zwart. Deze worden alledrie voorzien van een bijpassende houder en schouderband. Het opvallende uiterlijk beperkt zich overigens niet tot de buitenkant, want zelfs de menu’s worden in bijpassende kleuren uitgevoerd. Daarnaast is ook de ergonomie aangepast. In plaats van de gebruikelijke 4-weg drukknop heeft de camera een kleine joystick achterop, die het bedienen met lange nagels makkelijker moet maken.

Kenmerken

De technische specificaties zijn minder opvallend dan het uiterlijk. Het objectief heeft een bereik van 4,6 tot 23 mm (26-130mm kleinbeeldequivalent), en het beeld wordt gevangen door een 16 megapixel 1/2.3″ CCD. Filmen is mogelijk in 720p met 30 beelden per seconde. Uiteraard is de camera voorzien van de gebruikelijke automatische standen en creatieve filters.

Over de prijs en eventuele beschikbaarheid in Europa heeft Casio nog geen informatie gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *