Carl Zeiss kondigt de T* 15mm F2.8 aan

Met een beeldhoek van 110° biedt deze nieuwe Carl Zeiss één van de grootste beeldhoeken voor een full-frame primelens wanneer we de fisheyelenzen buiten beschouwing laten. De lens is opgebouwd uit 15 lenselementen in 12 groepen en kan scherpgesteld worden vanaf 25 cm. Er zijn speciale lenselementen ingebouwd die volgens Carl Zeiss ervoor zorgen dat de chromatische abberatie en beeldvervorming tot een minimum wordt beperkt. De voorbeeldfoto’s die Carl Zeiss vrijgaf, lijken aan te tonen dat de beeldvervoming inderdaad zeer beperkt is. De bouwkwaliteit is, zoals we van Carl Zeiss gewend zijn, zeer goed. De lens is vervaardigd in metaal, waardoor het gewicht op 820 gram uitkomt.

De lens zal beschikaar zijn voor Nikon (ZF.2) en Canon (ZE) in mei 2012 met een adviesprijs van € 2.559.

Een voorbeeldfoto gemaakt met de nieuwe Carl Zeiss 15mm f2.8

PERSBERICHT

Transcontinenta, officiële importeur van Carl Zeiss, introduceert een nieuw super groothoek objectief. De super groothoek Distagon T * 2,8/15 zal vanaf mei 2012 beschikbaar zijn met een EF (ZE) of F bajonet (ZF.2). Met een extra grote beeldhoek van 110 graden in combinatie met een lichtsterk f/2.8 diafragma, biedt dit nieuwe Carl Zeiss objectief de mogelijkheden voor dramatische perspectieven en prestaties die volledig aan de eisen van de meest ambitieuze landschaps- en architectuurfotografen voldoen. Met een unieke mogelijkheid om gebeurtenissen op een natuurlijke én bijzondere manier vast te leggen, is dit nieuwe Carl Zeiss objectief ook de ideale partner voor reclame-, journalistieke- en commerciële fotografie.

Dankzij de extreem grote beeldhoek van de Distagon T* 2,8/15, kan de voor-en achtergrond in landschaps- en architectuurfotografie op een creatieve manier worden benadrukt. Deze toepassingen profiteren specifiek van de grote scherptediepte, die een brede range aan mogelijkheden van macro tot oneindig biedt. Met een korte scherpstelafstand van 25cm in combinatie met een grote beeldhoek, kunnen fotografen werken in krappe ruimtes en daarbij toch aandacht voor de close-up details behouden. Vertekening is zeer goed onder controle, waardoor het mogelijk is natuurlijk geproportioneerde opnames te maken die met vele andere merken super groothoek objectieven niet mogelijk zijn.

“Met de Distagon T * 2,8/15 zet Carl Zeiss de nieuwe standaard in super groothoek fotografie”, aldus Michael Pollmann, Consumer Lenses Program Manager van de Carl Zeiss Camera Lens Divisie. “Zelfs bij volle lensopening geeft dit nieuwe objectief uitstekende detaillering en biedt het ruimte voor zeer fantasierijke beeldvastlegging opnamemogelijkheden? “.

De Carl Zeiss Distagon T * 2,8/15 is voorzien van twee asferische lensdelen en speciale glassoorten met abnormale gedeeltelijke lichtbreking voor een buitengewoon krachtige correctie van chromatische aberratie. Het ontwerp ,met zwevende lenselementen, staat garant voor een hoge beeldkwaliteit van dichtbij tot oneindig. Net als de andere Carl Zeiss SLR objectieven in de ZE en ZF.2 series, worden strooilicht en reflecties goed onder controle gehouden door de Carl Zeiss T* anti-reflecterende coating en de verfijnde behandeling van de randen van de lenselementen met speciale lichtabsorberende finish.

De robuuste volledig metalen behuizing van de Distagon T * 2,8/15 is ontworpen voor tientallen jaren betrouwbaar gebruik. De lange scherpstelslag en boterzachte, soepele draaiing is uitermate geschikt voor fotografen die echt controle over hun fotografie willen behouden. Maar zeker ook voor filmers die op zoek zijn naar een superieure scherpstelcontrole. Voorzien van negen diafragmabladen, zorgt dit objectief voor een bijna cirkelvormige opening voor het vastleggen van een natuurlijk uitziende onscherpte en een zeer fraaie Bokeh.
De lenskap is bewust in het ontwerp geïntegreerd en helpt het oppervlak van de lens te beschermen tegen onopzettelijke schade. De 95mm filterdraad accepteert alle standaard filters, waaronder de Carl Zeiss T * UV-en POL filters

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *