Carl Zeiss betreedt CSC-markt met drie nieuwe objectieven

Carl Zeiss stapt in de markt van de systeemcamera’s (oftewel CSC’s). Men begint met drie objectieven die in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn voor de Fujifilm X- en Sony E-vatting (NEX). Carl Zeiss stelt in een blog dat men even de kat uit de boom gekeken heeft, omdat de CSC markt eerst bedoeld leek te zijn als een goedkoper camerasegment. Maar sinds de introductie van de Sony NEX-7 en de Fujifilm’s X-Pro 1 werd het voor Carl Zeiss duidelijk dat de markt ook behoefte had aan betere kwaliteitslenzen. 

12mm f2.8, 32mm f1.8 en 50mm f2.8 macro

Het gaat in eerste instantie om drie objectieven voor de APS-C sensoren van spiegelloze camera’s. Men begint met een 12mm g2.8 groothoeklens  (18mm effectief), een 32mm f1.8 standaardlens (48mm) en een 50mm f2.8 macrolens (75mm). Er wordt ook nog nagedacht over zoomlenzen, maar daar is nog geen besluit over genomen. Het worden volwaardige lenzen mét autofocus. Het is ook mogelijk om handmatig scherp te stellen en de Fuji lenzen krijgen ook een ring voor het handmatig instellen van de diafragmawaarde. Beeldstabilisatie is niet ingebouwd.

Prijs en beschikbaarheid

De objectieven gaan rond de € 1000 kosten, maar de exacte prijs is nog niet bepaald. In de zomer van 2013 worden ze verwacht.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *