Canon Powershot G1X II met externe EVF

Volgens Canonrumors zouden we volgende week de opvolger van de G1X kunnen verwachten, de Canon Powershot G1X II (of misschien G2X). Ook het eerste beeld is uitgelekt, al is dat nog wat vaag. Zo is deel van de foto onscherp (gemaakt), waardoor het typenummer niet te zien is. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is dat de camera voorzien is van een grote externe EVF in plaats van kleine optische zoeker. Aan het ontwerp te zien, kan deze ook naar boven toe kantelen. Verder zou de camera ten opzichte van zijn voorganger wat lichter zijn en ook qua omvang een stukje slanker. Dat mag ook wel, want de G1X is een flinke joekel. Dat komt natuurlijk de relatief grote sensor, waarvoor Canon een afwijkend formaat gebruikt. Het betreft een 4:3 sensor die iets groter is dan de MFT-sensor van Panasonic en Olympus, maar kleiner dan APS-C. Het is nog niet bekend of dezelfde sensor in de opvolger gebruikt zal worden. Ten slotte wordt er gesproken over een 24-120mm f/2-3.9 objectief, de Digic 6 processor en een prijs van rond de $ 700.

G1X2

Ter vergelijking, de huidige Canon Powershot G1X:

canong1x

Deel dit

6 antwoorden op “Canon Powershot G1X II met externe EVF”

  1. Eindelijk een EVF. Nu hopen dat de Gxx-serie snel volgt. Overigens zie ik voor deze camera, net als voor z’n voorganger, een zeer kleine markt. Voor hetzelfde geld heb je een goede MFT-camera; zeker nu Panasonic en Olympus allebei een pancake-zoom hebben uitgebracht, zie ik eigenlijk geen voordelen voor de G1X(II).

    1. Dat kan niemand, want zo simpel is het niet. Het gaat erom wát voor optische zoeker, en wát voor EVF. De optische tunnels die nog in de Gxx-serie en de G1X werden gebruikt, waren zo slecht dat een moderne EVF duidelijk beter is. Maar bij een goede optische zoeker, zoals een full-frame SLR, ligt de situatie (voorlopig) anders.

    2. Inderdaad, zoals Arumes al zegt is het soms lastig te vergelijken. In het geval van de G-serie van Canon gaat het om een nogal ‘ouderwetse’ optische zoeker. Zeg maar het type dat je ook op analoge camera’s aantrof voor het digitale tijdperk. Een optische tunnel die mee zoomt met de lens en daardoor een beetje een indruk geeft van wat je fotografeert. Maar bij lange na niet zo precies als een optische zoeler van een DSLR en ook zonder nuttige info (sluitertijd/diafragma/ISO). Veel minder nuttig dan een EVF.

  2. Ooh wat heb ik sinds de zomer van 2012 veel plezier aan mijn G1 X samen met mijn vrienden ! het uitklapbare en in alle hoeken verstelbare scherm is superhandig , vooral bij filmen . ik ben nu echt benieuwd naar de kwailteit of deze opvolger veel beter wordt op alle opzichten . maar mijn G1 X hoeft in ieder geval dit jaar nog niet vervangen te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *