Canon Powershot D20 onderwatercamera

Naast een drietal lenzen heeft Canon ook een nieuwe serie Ixus en PowerShot camera’s uitgebracht. De PowerShot D20 is één van de opvallendste modellen en heeft een compleet ander uiterlijk dan zijn voorganger, de D10. Die was namelijk nogal bol rondom de lens, waardoor hij beduidend minder compact was dan de camera’s van de concurrerende modellen (zie ook onze vergelijkingstest van outdoor/onderwatercamera’s). Tegelijkertijd is ook het zoombereik behoorlijk toegenomen, van 3x naar 5x. Verder is er een gps-chip toegevoegd, zodat de geografische locatie van de foto’s rechtstreeks in de EXIF worden opgeslagen (en er is ook een logger-functie om te route te bekijken).

Het lcd-scherm is ook gegroeid van 6,3 naar 7,6 cm met een verdubbelde resolutie. En volgens Canon is ook de sensor onder handen genomen, waardoor het ‘HS System’ zelfs bij weinig omgevingslicht nog goede beeldkwaliteit produceert. De D20 is ook voorzien van optische beeldstabilisatie (IS), inclusief een ‘Macro IS’-stand.  Filmen kan hij ook en wel in Full HD (1080p). Mocht je er echt mee willen duiken (in plaats van snorkelen) dan is er een optionele waterbehuizing beschikbaar die tot 40 meter diep waterbestendig is. De adviesprijs is € 359..

PERSBERICHT

Gemaakt voor avontuur – maak kennis met de Canon PowerShot D20
Canon introduceert vandaag de robuuste en krachtige PowerShot D20 – ontworpen om deel uit te maken van het avontuur en schitterende foto’s en Full HD (1080p) movies vast te leggen wanneer het leven extreme actiemomenten kent. In de robuuste en sportieve body van de PowerShot D20 bevindt zich geavanceerde Canon beeldtechnologie. De camera is waterdicht, schokbestendig, bestand tegen lage temperaturen en stofdicht – ideaal bij het gevecht met stroomversnellingen of het overwinnen van bergtoppen en thuis te komen met foto’s die het bewijs vormen.

De PowerShot D20 zit vol veelzijdige technologie, waaronder het geavanceer de
HS System voor een fantastische beeldkwaliteit, zelfs bij weinig omgevingslicht. De PowerShot D20 past gemakkelijk in een rugzak of aan een karabijnhaak. De camera is compact, licht in gewicht en gemaakt om de ontberingen van elk avontuur te doorstaan – gebruikers kunnen hun eigen grenzen opzoeken zonder zich zorgen te maken of hun camera is opgewassen tegen het avontuur.

Canon-kwaliteit bij elke opname
Het hart van de PowerShot D20 wordt gevormd door Canon’s HS System. Dit systeem wordt gevormd door de combinatie van een uiterst gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor met DIGIC 4 beeldprocessor en zorgt in elke situatie voor hoge prestaties – vooral in omgevingen met weinig licht.

Of het nu gaat om het verkennen van de schoonheid onder het wateroppervlak van een lagune of een plek op de top van de wereld na een beklimming, dankzij de 28mm groothoeklens zijn schitterende vergezichten in geheel vast te leggen. En de 5x zoom brengt gebruikers dichtbij de actie. Voor trillingsvrije videobeelden en haarscherpe foto’s analyseert Intelligent IS automatisch de scène en selecteert het uit zeven verschillende modi[1] de optimale instellingen voor de optical Image Stabilizer. Bij het maken van videobeelden buiten de gebaande paden, compenseert Dynamic IS zowel trillingen van de hand als de bewegingsrichting zelf. De Panning IS modus is ideaal om een zwerm vogels vast te leggen die de scène doorkruist, want hierbij wordt het IS-systeem in slechts één richting gestabiliseerd. De Macro IS modus is perfect om de schitterende details van een zeester op een koraalrif vast te leggen.

Blaas fotografie onder de golven nieuw leven in en registreer de fascinerende beelden en close-up details met de speciale Underwater Macro modus in combinatie met de Quick AF modus om snel en nauwkeurig scherp te stellen. De nauwkeurigheid van de Underwater White Balance is verbeterd en biedt ook snelle aanpassingsmogelijkheden zodat de gebruiker de diepe onderwaterwereld met schitterende, natuurlijke kleuren kan vastleggen. Om onverschrokken reizigers in staat te stellen hun limieten nog verder te verleggen en in een geheel nieuwe wereld te duiken, kan de PowerShot D20 met de optionele WP-DC45 onderwaterbehuizing met externe flitserondersteuning tot een diepte van 40 meter worden gebruikt om zeldzame opnamen te maken.

Met de Handheld Night Scene modus kunnen gebruikers vol vertrouwen donkere scènes fotograferen. Deze modus registreert een reeks snelle opnamen en combineert ze tot één haarscherp en goed belicht resultaat. Super Slow Motion Movie geeft gebruikers nog meer vrijheid om creatief te zijn. Deze modus kan spanning aan de videobeelden toevoegen en onduidelijkheid wegnemen bij razendsnelle actiemomenten.

Altijd klaar voor gebruik, waar dan ook
Robuust genoeg om alle elementen te weerstaan, is de PowerShot D20 waterdicht tot een diepte van 10 meter en bestand tegen temperaturen tot -10°C. De Active Display technologie stelt gebruikers ook in staat sommige functies van de camera te gebruiken door tegen de body van de camera te tikken. Dit maakt het gemakkelijk de camera ook te gebruiken wanneer handschoenen worden gedragen. De duurzame PowerShot D20 is ook bestand tegen schokken bij een val van maximaal 1,5 meter hoogte en voorzien van afdichtingen tegen zand en stof om de geavanceerde beeldtechnologie in de camera te beschermen.

Iedereen die nieuwe paden wil verkennen en het avontuur wil vastleggen voor anderen, kan de GPS[2] tagging en energiezuinige[3] GPS Logger functie gebruiken. Hiermee worden opnamen voorzien van gegevens over de locatie en zijn ontdekkingen eenvoudig te delen met de meegeleverde Map Utility software en via Google Earth[4]. Met de Movie Digest modus is het nu gemakkelijker dan ooit om het verhaal achter een schitterende opname te vertellen. Deze modus maakt een complete ‘the making of…’ movie van de opnamen die tijdens de dag zijn gemaakt. Wanneer Movie Digest is ingeschakeld, zal deze modus de vier seconden voordat een foto wordt gemaakt filmen met een resolutie van 720p HD resolutie en vervolgens alle movies van die dag combineren tot een film die gebruikers in staat stelt hun belevenissen op een nieuwe en fascinerende manier vast te leggen.

Wanneer het snel gaat, kan de PowerShot D20 moeiteloos het tempo bijhouden. De speciale Movie Record knop laat gebruikers direct overschakelen naar Full HD 1080p beeldkwaliteit en zonder een moment te missen met 5x optische zoom de actie te volgen. Dankzij de HDMI-aansluiting met CEC kunnen gebruikers de ervaringen opnieuw beleven op een groot scherm, waarbij de afstandsbediening van een compatibele HD TV kan worden gebruikt voor pauzeren, terugspoelen en opnieuw afspelen van films.

Gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk te verkennen
Zelfs wanneer de actie snel en heftig is, kan met een korte blik op het heldere 7,5 cm (3,0”) 460.000 dots PureColor II LCD-scherm met een beeldverhouding van 4:3 de juiste compositie worden gekozen. De Smart Auto functie van Canon maakt het gemakkelijk om zonder veel ervaring met fotografie schitterende opnamen te maken. Smart Auto herkent 32 verschillende scènes en selecteert vervolgens de beste combinatie van camera-instellingen om te zorgen dat elke opname goed is belicht.

De PowerShot D20 heeft zeven[5] creatieve effecten die kunnen worden toegepast om elke opname een nieuwe uitstraling te geven. Deze effecten stellen fotografen in staat de wereld te verkennen en het perspectief van de kijker te veranderen. Met Miniature Effect geven landschappen het gevoel naar een schaalmodel te kijken. Ook met effecten als van een fisheye lens ontstaat een geheel nieuw beeld van de wereld.

Accessoires voor avontuur
De optionele Accessory Kit bevat karabijnhaken en schouderriemen om de camera tijdens wandelen en klimmen bij de hand te hebben, een speciale neopreenzak (Neoprene Pouch) en een siliconenhoes (Silicon Jacket) voor extra bescherming en een drijver (Float) om de camera tijdens zwemmen aan het oppervlak te houden. Met deze accessoires is de PowerShot D20 klaar voor elk avontuur.

Lidmaatschap van de CANON iMAGE GATEWAY community
Eigenaren van dit nieuwe model kunnen ook lid worden van de vernieuwde CANON iMAGE GATEWAY, een online community voor het delen van foto’s en videoclips. Met meer dan 10 GB aan persoonlijke opslagruimte is dit de ideale locatie voor het opslaan van een groot aantal foto’s, zelfs met volledige resolutie. Een eenvoudige interface stelt gebruikers in staat naar foto’s te zoeken, gecombineerde foto- en videoalbums samen te stellen waar vrienden op kunnen reageren en om albums direct te delen via e-mail en social media sites.

PowerShot D20 – de belangrijkste kenmerken:
• Robuuste camera; 12,1 Megapixel HS System
• Water- en stofdicht, bestand tegen schokken en vrieskou
• 28mm, 5x optische zoom; Intelligent IS
• GPS
• 7,5 cm (3,0″) PureColor II LCD
• Full HD movies
• Smart Auto (32 scènes)
• Speciale movie modi
• Onderwaterfuncties
• Optionele 40m onderwaterbehuizing

[1]Tot de Intelligent IS modi behoren: Normal IS, Panning IS, Macro IS, Dynamic IS, Powered IS, Dynamic & Macro IS en Statief modus
[2]Aan het gebruik van GPS kan in sommige landen of regio’s voorwaarden worden gesteld. Het gebruik van GPS dient te voldoen aan de wet- en regelgeving van het land of de regio waar het wordt gebruikt. Dit geldt tevens voor beperkingen aan het gebruik van elektronica.
[3]Dankzij het lage energieverbruik kan de GPS Logger meer dan 48 uur worden gebruikt.
[4]Google en Google Earth zijn handelsmerken van Google Inc.
[5]Tot de creatieve filters behoren: Fish-eye effect, Miniature effect, Miniature effect in Movie, Super Vivid, Poster effect, Toy Camera effect, Monochrome

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *