Canon patent onthult EOS touchscreen

Er is een nieuw patent uitgelekt dat in april dit jaar werd ingediend door Canon. Het bijzondere aan dit patent is dat het een touchscreen beschrijft op de instapcamera’s in de EOS-reeks (als de 600D). Het scherm zou uit twee delen bestaan; de bovenste regel bevat statusiconen zoals de accu, het aantal resterende opnamen en een waarde (afhankelijk van het gekozen programma; in het voorbeeld hieronder de diafragmawaarde in de Tv-stand). Het onderste, overgrote deel bevat allerlei variabele instellingen zoals de belichtingscompensatie, de sluitertijd (of het diafragma), de ISO-waarde, het opslagformaat, de lichtmeting, het aantal beelden en de witbalans. Deze instellingen zouden met een druk op het lcd-scherm kunnen worden aangepast.

Trend

Een dergelijke trend met aanraakgevoelige schermen zien we momenteel wel veel bij systeemcamera’s (zoals de NEX-5N, G3 en de PEN P3) en op enkele compacts, maar nog niet bij spiegelreflexcamera’s. Dat dit ook voor deze groep gaat komen ligt voor de hand. Want hoewel een aanraakgevoelig scherm niet altijd van toegevoegde waarde is, maakt het ‘t fotograferen wel makkelijker. Vooral wanneer de camera ook een uitklap- en kantelbaar lcd-scherm heeft (wat het plaatje impliceert), want dan kun je ook vanuit lastige posities waarbij je slecht zicht hebt op de knoppen toch heel makkelijk instellingen wijzigen.

Wifi?

Op het lcd-scherm dat opgedoken is in het patent staat ook een wifi-symbool. Dat zou kunnen impliceren dat de volgende generatie EOS-camera’s standaard over wifi beschikken…

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *