Canon komt met opvolger EF-S 55-250mm f4.5-5.6 IS II

Canon heeft een nieuwe versie uitgebracht van de 55-250mm f4-5.6. Dit objectief sluit naadloos aan op het bereik van de 18-55mm kitlens en wordt dan ook vaak in combinatie verkocht. De 55-200mm f4-5.6 is een EF-S lens die alleen past op de consumentencamera’s van Canon, met APS-C sensor. Op de camera’s met een grotere sensor past de lens fysiek niet vanwege de afwijkende vatting, maar ook omdat het glas afgestemd is op een kleinere sensor. De nieuwe lens heeft een verbeterde ontwerp van de behuizing en bevat ook een 4-stops Image Stabilizer (IS), die beeldonscherpte bij weinig licht corrigeert waardoor je makkelijker uit de hand kunt fotograferen. Een Ultra-low Dispersion (UD) lenselement en Super Spectra Coatings beloven scherpe, contrastrijke opnamen zonder overstraling.

Beschikbaarheid

De nieuwe EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II is vanaf juli 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekend gemaakt, maar zal vermoedelijk overeenkomen met die van de huidige 55-250mm. De laatstgenoemde is momenteel voor een straatprijs vanaf circa ¤ 199 in de prijsvergelijker te vinden. 

PERSBERICHT

Canon onthult de EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II – het ideale teleobjectief voor ambitieuze fotografen

Amstelveen, 13 juni 20111 – Canon maakt vandaag de introductie bekend van het nieuwste telezoomobjectief. De nieuwe EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II is een compact en betaalbaar objectief dat krachtige teleprestaties combineert met een hoge beeldkwaliteit. Daarmee is dit objectief ideaal voor fotografen die dichter bij de actie willen komen.

  
Dankzij de variabele brandpuntsafstand stelt dit nieuwe, veelzijdige objectief fotografen in staat uiteenlopende onderwerpen vast te leggen. Het objectief is ideaal voor het fotograferen van alles van portretten tot onderwerpen die zich op grote afstand bevinden, zoals bij natuuropnamen, sportevenementen en zelfs speciale kenmerken binnen een landschap. Dit objectief maakt het mogelijk het juiste moment met alle details vast te leggen.

De EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II zal los verkrijgbaar zijn maar ook als deel van een dubbele lens kit, gebundeld met de onlangs aangekondigde EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II  met  EOS 550D, EOS 600D en EOS 60D bodies. Alles in één verpakking, zodat beginners direct al een fantastische start hebben bij de opbouw van hun fotosysteem.

Ontworpen en geproduceerd volgens zeer strenge kwaliteitsnormen, weerspiegelt de EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II de hoogwaardige ontwerpfilosofie van Canon. Het verbeterde ontwerp van de behuizing en een reeks superieure technologieën waarborgen de toonaangevende beeldkwaliteit. De 4-stops Image Stabilizer (IS) corrigeert beeldonscherpte bij weinig licht en bij fotografie uit de hand, terwijl een Ultra-low Dispersion (UD) lenselement en Super Spectra Coatings van Canon zorgen voor scherpe, contrastrijke opnamen zonder overstraling. Het nieuwste EF-S objectief binnen het Canon assortiment is ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar een betaalbaar en veelzijdig objectief voor algemene telefotografie.

De nieuwe EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II is vanaf juli 2011 verkrijgbaar.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *