‘Canon komt dit jaar met drie DSLR’s, vier EF lenzen en nieuwe EOS M’

De roddelsite Canonrumors heeft van een, volgens eigen zeggen, ‘zeer betrouwbare bron’ vernomen wat Canon dit jaar allemaal voor ons in petto heeft. Volgens de geruchten zouden er dit jaar drie DSLR’s worden uitgebracht, vier EF lenzen en een nieuwe EOS M body. Heel verrassend zijn de vermoedens overigens niet.

Is de 1100D aan vervanging toe?

DSLR’s

Het zou gaan om twee instap DSLR’s en een ‘mid level’ model. Als Canon de productlijn aanhoudt zoals momenteel het geval is zou dat betekenen dat er een 700D aankomt (als opvolger van de 650D) en een 70D (als opvolger voor de 60D). Het ‘mid level’ model zou dan een opvolger zijn van de 7D (vermoedelijk met de toevoeging Mark II). Het ‘mid level’ model zou in de tweede helft van 2013 aangekondigd worden.

Aan de andere kant is Canon, net als Nikon, aan het worstelen met hun high-end APS-C modellen, zeker nu instap fullframes (zoals de Canon 6D en de Nikon D600) daar een stukje marktaandeel vanaf snoepen. Het zou dus ook kunnen zijn dat de 70D en 7D samensmelten in één model. In dat geval zouden de instappers de opvolgers van de 1100D en 650D zijn. Ook bepaald niet ondenkbaar, want de 1100D loopt ook al een tijdje mee (sinds begin 2011).  

De volgende EOS M krijgt een EVF. Maar hij gaat er niet zo uitzien.

EOS M

Verder wordt er gesteld dat er een tweede EOS M aan zit te komen. Ook dit is niet bepaald onlogisch, aangezien de huidige EOS M toch wel erg basic is (zie review). Er wordt gesproken over een model met ingebouwde EVF. Volgens eerdere geruchten zou deze in de tweede helft van 2013 worden aangekondigd.  

De 100-400mm L draait al sinds 1999 mee

Lenzen

Wat betreft wordt er niet over specifieke modellen gerept. Maar een aantal opvolgers ligt wel erg voor de hand. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe 50mm f1.4. Ook over de 100-400mm L wordt al jaren gespeculeerd (mede gezien het oude lensontwerp uit 1999). Ook de 16-35mm f2.8 II staat op het lijstje, die mogelijk vervangen wordt door een 14-35mm f2.8.  

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *