Canon introduceert PIXMA PRO-1 12-kleuren printer

Canon maakt vandaag de introductie bekend van het nieuwe vlaggenschip in de PIXMA Pro serie, de PIXMA PRO-1. Volgens Canon is dit ’s werelds eerste A3+ printer met 12 afzonderlijke inktkleuren. De printer heeft een op EOS geïnspireerd ontwerp en produceert de hoogst mogelijke printkwaliteit in kleur en zwart/wit. Wij waren vorige week bij de perspresentatie van de nieuwe printer, en hoewel we op basis van de getoonde prints geen definitieve conclusies kunnen trekken, is onze indruk zeer positief. De kleurverzadiging is uitstekend en kleur- en grijsverlopen worden netjes en zonder zichtbare banding weergegeven. Uiteraard doen we ons best om zo snel mogelijk een exemplaar te bemachtigen voor een volledige review. Het complete persbericht van Canon lees je hieronder:

Geavanceerd 12-inktsysteem voor superieure resultaten

Het unieke 12-inktsysteem zorgt voor een enorme uitbreiding van het kleurenspectrum en is uitgevoerd met de nieuwe Chroma Optimizer voor een hogere dichtheid in zwart en een uniforme glans. Vijf monochroom inktkleuren produceren professionele zwart/wit prints met superieure detailweergave in donkere en lichte delen met een vloeiende tintgradatie en gereduceerde korrelvorming. De ‘next generation’ LUCIA pigmentinkten worden gebruikt voor perfecte beeldduurzaamheid, zodat prints vol vertrouwen kunnen worden verkocht of tentoongesteld.

Prints in kleur en zwart/wit met uitzonderlijke kwaliteit

De PIXMA PRO-1 ondersteunt een 1200 dpi invoerresolutie (het dubbele van eerdere PIXMA Pro generaties) om het toegenomen aantal pixels van professionele camera’s te kunnen verwerken en vloeiende prints te produceren met hoge resoluties tot maximaal 4800×2400 dpi. Het nieuwe Optimum Image Generating (OIG) systeem analyseert de kleur van de foto en berekent nauwkeurig de optimale inktcombinatie en het volume van de inktdruppels. Deze inktdruppels worden vervolgens uiterst nauwkeurig op het papier aangebracht door Canon’s FINE printkop met 12.288 spuitmondjes.

Het OIG-systeem verbetert de kleurreproductie, natuurlijke tintgradaties en uniforme glans bij elk printprogramma en elk type printmateriaal om een printkwaliteit te garanderen die zo realistisch is dat de afbeelding bijna van de pagina springt. De vloeiende tintgradaties in kleur en zwart/wit zijn het resultaat van de 16-bits per kanaal printcapaciteit. De nieuwe PIXMA PRO-1 heeft ook drie kleurinstellingen, waaronder de nieuwe Photo Colour modus voor frisse blauwe en groene tinten die zijn zoals mensen zich herinneren. De Linear Tone modus reproduceert kleuren met lineaire tintkrommen, terwijl de ICC Profiles modus gebruikers in staat stelt papierspecifieke kleurprofielen toe te passen of hun eigen kleurprofielen te creëren.

Productiviteit op commerciële schaal

De PIXMA PRO-1 produceert een print met expositiekwaliteit in circa 2 minuten en 55 secondeni, veel korter dan de 7 minuten en 55 secondenii met de PIXMA Pro9500 MkII. Met een inktcapaciteit die 2,5x groter is dan de andere Pro modellen kan langer worden geprint tussen het vervangen van de inktcartridges. De ‘front-opening’ panelen aan beide zijden van de printer zorgen voor gemakkelijke toegang tot de inktcartridges. De efficiënte achterinvoer biedt plaats aan maximaal 20 vel fotopapier, terwijl de opening voor handmatige invoer fotopapier accepteert met een breedte van 356 mm (14”) en dikker Fine Art materiaal verwerkt.

Om prints voor de verkoop te produceren, zorgt de real-time regeling van het inktdruppelvolume voor stabiele kleur- en inktdensiteit om print na print een consistent kleurenbeeld te krijgen. De betrouwbaarheid die nodig is in commerciële omgevingen wordt gegarandeerd door kenmerken die veelal worden aangetroffen op professionele grootformaat printers, zoals een nevelventilator met een luchtcirculatiesysteem en een separaat leidingsysteem voor inkttoevoer naar de printkop. Een Ethernet aansluiting maakt het mogelijk de PIXMA PRO-1 eenvoudig via het netwerk te delen.

Vereenvoudiging van werkprocessen en professionele kleurregeling

De PIXMA PRO-1 wordt geleverd met Easy-PhotoPrint Pro plug-in software voor vereenvoudiging van printerinstellingen en om het printen van batches mogelijk te maken. De ondersteuning is nu ook uitgebreid tot de volledige Adobe Photoshop® familie en tot de Canon Digital Photo Professional software. Voor elk type Canon papier kan de printer ook automatisch het juiste ICC-profiel selecteren en een uitgebreide reeks ICC-profielen is beschikbaar voor Fine Art papiersoorten van bekende papierproducenten.

De Colour Management Tool Pro software is te downloaden via [http://software.canon-europe.com] en ondersteunt x-rite tools voor kleurmanagement, waaronder Colour Munki Photo en Colour Munki Design. De Colour Management Tool Pro software stelt gebruikers in staat eigen ICC-profielen te creëren voor een optimale printkwaliteit. De PIXMA PRO-1 is ook uitgerust met de functie Ambient Light Correction. Deze stelt gebruikers in staat het type verlichting te selecteren waarbij een print zal worden tentoongesteld. De printkleuren worden dan automatisch aangepast om te zorgen voor de best mogelijke kleurreproductie onder verschillende weergavecondities.

De PIXMA PRO-1 is vanaf november 2011 in Europa verkrijgbaar voor € 899,- incl BTW

Canon PIXMA PRO-1 – de belangrijkste kenmerken

  • De benchmark A3+ printer voor professionele fotografen
  • Innovatief 12-inktsysteem met uitzonderlijk kleurenspectrum
  • Chroma Optimizer voor uniforme glans en diepe zwarttinten
  • Optimum Image Generating systeem verbetert kleurreproductie
  • Indrukwekkende zwart/wit prints met 5 monochroom inkten
  • Nieuwe LUCIA pigmentinkten voor superieure duurzaamheid van fotoprints
  • Maak een A3+ fotoprint met expositiekwaliteit in circa 2 minuten 55 sec.
  • Hoge capaciteit inkttanks zorgen voor lange intervallen tussen vervangingen
  • Brede ondersteuning van printmaterialen, inclusief 356 mm (14”) breed en dik printmateriaal
  • Easy-PhotoPrint Pro plug-in voor efficiënte werkprocessen met printtaken

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *