Canon EOS M2 aangekondigd in Japan

Volgens concreter wordende geruchten zal de EOS M2 begin januari in de VS en Europa aangekondigd worden. In Japan lijkt de Canon EOS M2 al te zijn uitgebracht, zie verder. Wij moeten wachten tot de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Dat claimt althans Canonrumors, dat dit keer geen waardeoordeel velt over de aannemelijkheid van de geruchten. Men lijkt er wel van overtuigd te zijn dat de Canon EOS M2 tijdens de CES wordt aangekondigd.

De specificaties zijn niet echt opzienbarend. De EOS M2 zal volgens de genoemde specificaties het ‘Hybrid CMOS AF II’ systeem gebruiken. Oftewel, niet de DualPixel-techniek van de 70D wordt gebruikt (die juist de trage focus enorm verbeterde), maar een doorontwikkeling van het hybride systeem met een aantal diodes op de sensor die voor de autofocus zorgen. Bij het DualPixel-concept zijn er twee keer zoveel diodes, waardoor ze allemaal gebruikt kunnen worden voor ofwel het vastleggen van beeld of autofocus. De voor de EOS M2 gebruikte methode zou 2,3 keer zo snel zijn als de oorspronkelijke EOS M. Ook de videomodus zou verbeterd zijn en nu AF Servo (continue scherpstelling) ondersteunen. De EOS M2 zou dezelfde sensor gebruiken als de 100D (die meer af-diodes heeft dan de 650D/700D).

De camera zou standaard zijn uitgerust met wifi en daarmee aangestuurd kunnen worden door een smartphone (en ook de foto’s daar naartoe kunnen doorsturen). De burstsnelheid is toegenomen tot 4,6 foto’s per seconde en de gebruikte beeldprocessor zou de reguliere Digic 5 zijn. Het gaat volgens de geruchten niet om de 20 megapixel DualPixel-sensor van de 70D, maar om de 18 megapixel-sensor van de EOS 100D met verbeterde Hyrbide AF versie II. Het verschil ten opzichte van de vorige sensor is dat de af diodes over een groter oppervlak verspreid zijn en nu 80% horizontaal en verticaal van het beeld bedekken. De sensor zou een ISO-reeks van 100 tot 12800 ondersteunen (uitbreidbaar tot 25.600).

Update: in Japan schijnt de camera al officieel aangekondigd te zijn (verkrijgbaar in het wit en zwart):

Schermafbeelding 2013-12-03 om 11.29.21

Over nieuwe objectieven is vooralsnog niets bekend.

Specificaties

 • APS-C 18MP CMOS sensor
 • Hybride CMOS AF II
 • AF Speed 2,3 zo snel als EOS M
 • AF Servo in video modus
 • Digic 5 beeldprocessor
 • 4.6 bps burst
 • ISO 100-12800 (25600)
 • Circa 10% kleiner dan de EOS M
 • Wifi (foto’s doorsturen en ondersteuning voor bediening vanaf smartphone)

Deel dit

4 antwoorden op “Canon EOS M2 aangekondigd in Japan”

 1. Een EOS M1,5 dus. Precies hetzelfde ding alleen nu met AF wat waarschijnlijk op gelijke voet staat met de concurrentie en ingebouwde WiFi. Canon heeft hier wederom mee aangegeven niet serieus mee te willen doen in deze tak van sport. Elke andere fabrikant toont meer innovatie en inzet.

  1. Helemaal mee eens. Nu is de AF wel het meest heikele punt van de EOS M, maar als je naar de alternatieven kijkt moet je wel een Canon fanboy zijn wil je hem kopen(even aangenomen dat deze niet minder dan 400 Euro gaat kosten).

   1. Canon heeft tegenover DPR al aangegeven dat deze EOS-M niet in Europa zal uitkomen. Canon heeft buiten Japan (Azië?) de handdoek al in de ring gegooid voor wat betreft MILC’s.

    1. Vreemd, want MILC’s verkopen in Europa best aardig(d’r is markt voor), al is het nog lang niet zo goed als on Azie. In Amerika is “bigger is better” nog altijd troef, dus daar verkoopt mirrorless slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *