‘Canon EOS M2 pas in 2014’

Volgens Canonrumors was de opvolger van Canon’s eerste en enige systeemcamera, de EOS M, oorspronkelijk gepland voor augustus/september dit jaar. Maar om niet nader genoemde redenen zou dat uitgesteld zijn. De nieuwe camera, vermoedelijk de Canon EOS M2 genoemd, zou nu vroeg in 2014 aangekondigd gaan worden. Volgens bronnen zou de camera niet heel anders zijn dan het ontwerp van de huidige EOS M, maar zou hij wel iets kleiner zijn en over een betere autofocus beschikken. Het wordt verwacht dat de EOS M2 dezelfde 20 megapixel-sensor krijgt als de 70D met diens Dual Pixel af-systeem.

Deel dit

8 antwoorden op “‘Canon EOS M2 pas in 2014’”

 1. Dat was te verwachten. Er gingen eerder geruchten dat de M2 nog niet over de nieuwe sensor zou beschikken; hij is dus (terecht) uitgesteld om die sensor wel te implementeren.

  1. De sensor van de originele EOS M was op zich ook prima, video ook…maar de rest was allesbehalve geweldig(zeker voor de prijs waarvoor hij op de markt kwam). Als ze de autofocus fixen(is wel wat beter geworden middels de firmware update) en wat extra fysieke bedienmogelijkheden(dials/knopjes) dan is het al een stuk beter. Als ze dan ook nog zorgen voor een EVF en ingebouwde stabilisatie dan wordt het pas echt leuk.

    1. Een compleet andere camera. En als ze daadwerkelijk nog een kans willen maken in deze markt dan zullen ze ook met 2 of meerdere modellen moeten komen. In ieder geval eentje met ingebouwde EVF en eentje zonder. Vervolgens loopt zelfs de 70D sensor al achter op de concurrentie (zelfs kleinere m4/3 sensoren presteren vandaag de dag beter). En dan hebben we het nog niet over het lensaanbod…. Canon heeft nog een hele lange weg te gaan en ik denk eigenlijk dat ze nu echt te laat zijn. De eerste poging was halfslachtig en zielloos, ga dat maar eens rechtbreien.

     1. Er valt weinig recht te breien. De eerste M heeft zo weinig impact gehad en zo weinig bekendheid gekregen, dat de reputatie ook nauwelijks schade heeft opgelopen.

     2. Daar kun je over discussiëren. 😉
      Tot nu toe heeft Canon vooral laten zien dat ze de CSC nog niet erg serieus nemen. In aantallen klopt dat ook wel in vergelijking met DSLR’s. Maar puur op CSC-gebied lopen ze wel helemaal achterop. Als de EOS M2 weer een halfbakken poging wordt die ver achterloopt op de concurrentie (zoal EVF, meer objectieven, kantelbaar scherm, opties als wifi etc). dan lijkt me dat niet echt bevorderlijk. Mensen die geïnteresseerd zijn in een systeemcamera zullen dan hun heil elders gaan zoeken (als ze dat al niet gedaan hebben).

 2. De canon M heeft wel een up date gekregen van Magic Lanter, alleen toen ik het erop wilde zetten bleek dat ik een M had waar een update van Canon op stond, ging nog even niet door.Ben ik gesprek (mail) met Alex van ML over dat hun een aanpassing maken, nog geen prioriteit, ik kon het ook zelf hij, stuurde wel een scrip,neen ik wacht wel op jullie,dit gaat mij ietsjes te snel en te ver.
  Ik weet niet wat Mark betaald heeft,ik betaalde voor een (rode)body €200.en ik heb veel bekijks en uitleg als ik mijn 28-70 er op heb.Ik film ermee en altijd autofocus eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *