Canon EOS M gehackt door Magic Lantern

De ontwikkelaars van Magic Lantern leveren software waarmee je extra functionaliteit kan gebruiken op een aantal bestaande Canon spiegelreflexcamera’s. Vooral op het gebied van video voegt gebruik van Magic Latern extra functionaliteit toe, maar ook voor fotografen zijn er interessante extra’s. Het ziet er naar uit dat de Canon EOS M ook aan de lijst toegevoegd gaat worden!

Magic Lantern functionaliteiten

Magic Lantern is een stukje extra software dat extra mogelijkheden biedt voor je spiegelreflexcamera. Door de software op je geheugenkaart te zetten krijg je een extra menu tot je beschikking. Hiermee kun je allerlei extra opties gebruiken. Het gaat dan om extra hulpmiddelen bij de belichting, meer mogelijkheden voor de audio, scherpstellen, HDR, timelapse, video bitrates en nog veel meer. Helaas is een waarschuwing hier ook op zijn plaats. Magic Lantern werkt met reverse engineering. Simpel gezegd kijken zijn aan de hand van hoe iets werkt hoe het oorspronkelijk is gebouwd. Hier zit altijd een beetje giswerk in. Magic Lantern geeft zelf aan dat de software niet 100% veilig is en dat gebruik altijd voor eigen risico is.

Hello World op Canon EOS M

 

Canon EOS M gekraakt

Doordat Canon niet prijsgeeft hoe de software in de camera’s werkt moet Magic Lantern dit dus bij nieuwe modellen zelf uitzoeken. Voor nieuwe modellen kost het dus tijd om te achterhalen hoe ze de software kunnen laten werken. De eerste stap daarin is om het voor elkaar te krijgen zelf tekst op de display weer te geven. Dat is nu ook gelukt voor de EOS M. Met een beetje gokwerk zijn ze er achter gekomen dat aan de binnenkant de EOS M veel op de 5D mark III lijkt. Doordat het gelukt is om tekst weer te geven, is dat volgens Magic Lantern het bewijs dat ze hun software ook op de EOS M werkend gaan krijgen. De verwachting is dat over een aantal weken de eerste testversie gaat verschijnen. Hoe lang het dan nog duur voordat de software officieel beschikbaar komt is nog onbekend.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *