Canon EOS 7D opvolger en tweede Canon EOS M camera begin 2013

Het ligt een beetje voor de hand, maar Canon rumors claimt bronnen te hebben die beweren dat er begin 2013 twee afzonderlijke evenementen zijn waarop Canon nieuwe camera’s aankondigt. Traditioneel is altijd een presentatie van de voorjaarscollectie in februari, maar er ook iets gepland staan voor maart. De roddelsite verwacht dat er een tweede EOS M camera wordt aangekondigd op één van deze data. Dit zou een meer gevorderde camera zijn die iets groter is en een ingebouwde EVF heeft. Deze zou tegelijkertijd aangekondigd worden met twee nieuwe lenzen (mogelijk een telelens en een lichtsterke prime).

Is een gevorderde versie van de EOS M in zicht?

Op het tweede evenement zou de opvolger van de EOS 7D gepland staan. De camera zou mogelijk opnieuw gepositioneerd worden, met een nieuwe naam. Het is dus onzeker of hij bijvoorbeeld 7D Mark II gaat heten (zoals bij de 5D-serie gebruikelijk is), of dat het bijvoorbeeld 70D of nog een andere benaming wordt. Over specificaties is nog niet heel bekend. Hier staan wel wat ruwe ‘guestimates’. 

Daarnaast is er ook nog steeds sprake van een megapixelkanon van Canon.  In augustus werd er geroddeld dat er al camera’s in het wild getest werden. Canon kan eigenlijk niet meer achterblijven na de Nikon D800, te meer omdat de 1Ds-doelgroep (met name studiofotografen) best wat meer pixels kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor reclamewerk. Deze camera wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2013. Het is onduidelijk of deze de body van de 1D X zal krijgen of een tussenvorm, zoals een iets grotere 5D Mark III.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *