Canon EOS 650D preview

Algemeen
 
Merk Canon
Productnaam Eos 650D Body
Productcode 6559B025
Details Productinfo
Specificaties
Type camera Spiegelreflex
Beelden per seconde 5 fps
Digitale zoom 0 x
Optische zoom 0 x
Aantal autofocuspunten 9
Ingebouwde flitser
Automatisch scherpstellen
Sluitertijd (min.) 1/4000 sec
Sluitertijd (max.) 30 sec.
Verwisselbare lens
Geïntegreerde GPS
Zelfontspanner
Sensor
Resolutie 18.1 MPixel
Beeldverwerking Digic V (5)
Beeldsensor formaat APS-C (1.6x)
Beeldsensor type CMOS
Max. fotoresolutie (horizontaal) 5184 pixels
Max. fotoresolutie (verticaal) 3456 pixels
Beeldverhouding 1:1
Beeldverhouding 3:2
Beeldverhouding 4:3
Beeldverhouding 5:4
Beeldverhouding 16:9
Beeld
Foto’s – JPEG
Foto’s – RAW
Automatische witbalans
Handmatige witbalans
ISO gevoeligheid minimaal 100
ISO gevoeligheid maximaal 25600
Beeldscherm / zoeker
Type beeldscherm TFT
Beeldschermdiagonaal 3.0 inch
LCD aantal beeldpunten (dots) 1040000 dots
Live view
Zoeker type Optisch
Zoeker dekking 95 %
Zoeker vergroting 0.85 x
Aansluitingen
PictBridge compatible
USB 2.0 aansluiting
USB 3.0 aansluiting
Bluetooth
HDMI-aansluiting
Type HDMI-aansluiting mini-HDMI (Type C)
Fysieke eigenschappen
Afmetingen – Hoogte 13.3 cm
Afmetingen – Breedte 10 cm
Afmetingen – Diepte 7.9 cm
Gewicht 575 gram
Batterijduur (CIPA) 440 foto’s
Opslag
MicroSD
Secure Digital
Secure Digital High Capacity (SDHC)
Secure Digital Extended Capacity (SDXC)
CompactFlash
Memory Stick Pro Duo
xD-Picture Card
MultiMediaCard
XQD
Video eigenschappen
Video opnemen
Max. videoresolutie (horizontaal) 1920 pixels
Max. videoresolutie (verticaal) 1080 pixels
Video framerate 30 fps
Meegeleverde kitlens
Inclusief kitlens?
Tweede kitlens
Inclusief tweede kitlens?

iFCL-meetsysteem met dubbellaags meetsensor in 63 zones
Het iFCL-systeem gebruikt scherpstel-, kleur- en lichtinformatie voor opnamen met de juiste belichting. Alle scherpstelpunten zorgen voor de afstandsinformatie waarmee het meetsysteem de locatie van het onderwerp vaststelt en het algoritme is vervolgens in staat de juiste belichting vast te stellen. De EOS 650D heeft een meetsensor met 63 zones die compatibel zijn met alle negen AF-punten. Traditioneel zijn meetsensoren gevoeliger voor rode tinten en kan dit leiden tot overbelichting. De EOS 650D gaat dit effect tegen door gebruik te maken van een dubbellaags meetsensor. De ene laag is gevoelig voor rood en groen licht en de andere laag voor blauw en groen licht. Het meetalgoritme vergelijkt het niveau van de twee lagen en past de gemeten waarde vervolgens aan.

Geïntegreerde Speedlite transmitter
De geïntegreerde Speedlite transmitter van de EOS 650D stelt de camera in staat twee flitsgroepen te regelen: A en B. Dankzij de Easy Wireless functie kunnen fotografen snel creatieve off-camera belichtingen gebruiken wanneer wordt gewerkt met een Speedlite 270EXII of 320EX.

Handheld Night Scene
De Handheld Night Scene-modus is direct te selecteren met het programmawiel en legt vier opeenvolgende opnamen vast met een sluitertijd die hoog genoeg is om cameratrillingen te voorkomen. De vier opnamen worden vervolgens gecombineerd om één goed belicht eindresultaat te krijgen met minimale onscherpte als gevolg van weinig omgevingslicht. Dit maakt het gebruik van een statief bij fotografie met weinig licht overbodig. Multi Shot Noise Reduction Met Multi Shot Noise Reduction registreert de EOS 650D vier opnamen achter elkaar en
combineert deze beeldgegevens tot één foto met minimale ruis. Deze nieuwe functie is effectiever dan Strong Noise Reduction.

HDR Backlight Control
De HDR Backlight Control is direct te selecteren met het programmawiel en maakt drie opnamen achter elkaar met verschillende belichtingen (onderbelicht, juist belicht en overbelicht). Deze opnamen worden gecombineerd tot één foto met maximale detailweergave in zowel lichte als donkere delen, zelfs in situaties met tegenlicht.

EOS Scene Detection Technology
De EOS Scene Detection Technology analyseert automatisch gezichten, helderheid, beweging, contrast en afstanden in de scène. Deze informatie wordt als feedback naar de Scene Intelligent Auto modus gestuurd.

Scene Intelligent Auto
Scene Intelligent Auto gebruikt de door het EOS Scene Detection System verzamelde informatie en bepaalt de beste instellingen om de scène vast te leggen. Bij portretfotografie worden bijvoorbeeld de instellingen zo aangepast dat huidtinten natuurlijk worden weergegeven.

Picture Styles
De Picture Styles kunnen worden gezien als verschillende typen film – elk met een eigen invloed op de kleurreproductie. Binnen elke voorinstelling hebben fotografen invloed op de beeldscherpte, het contrast, de kleurtint en de verzadiging. De fabrieksconfiguratie van de camera zorgt met standaard Picture Styles voor direct te gebruiken JPEG-opnamen zonder dat aanvullende bewerkingen nodig zijn. Picture Styles voor RAW-opnamen kunnen worden aangepast met de Canon Digital Photo Professional software.

De Picture Styles in de EOS 650D zijn:
• Standaard: Voor heldere, natuurlijke opnamen waarvoor geen nabewerkingen nodig zijn.
• Portret: Optimaliseert de kleurtint en verzadiging, waarbij de scherpte wordt verminderd om aantrekkelijke huidtinten te krijgen.
• Landschap: Voor krachtige groene en blauwe tinten met hogere scherpte voor duidelijke randen van bergruggen, bomen en gebouwen.
• Neutraal: Ideaal voor nabewerkingen.
• Natuurgetrouw: Past de kleuren aan de kleur van het onderwerp aan wanneer wordt gefotografeerd met een kleurtemperatuur van minder dan 5200K.
• Monochroom: Voor zwart-wit opnamen met een reeks filtereffecten (geel, oranje, rood en groen) en tinteffecten (sepia, blauw, paars en groen).
De EOS 650D is ook uitgevoerd met Picture Style Auto. Deze nieuwe Picture Style gebruikt informatie afkomstig van het EOS Scene Detection System om voor de opname een Picture Style aan te maken. De gebruiker kan drie met de meegeleverde Picture Style Editor gemaakte Picture Styles in de camera opslaan en gebruiken of werken met Picture Styles die zijn te downloaden via de Canon website www.canon.co.jp/Imaging/picturestyle/file/index.htm.
Basic+ Basic+ is een creatieve beeldfunctie die voor het eerst werd toegepast in de EOS 60D en waarmee het eenvoudiger is de gewenste beeldeffecten te creëren tijdens het fotograferen van een scène. Met Basic+ kunnen fotografen een creatief accent aan hun opnamen toevoegen door gebruik te maken van op de scène gebaseerde instellingen.
• Opname op basis van sfeer: de belichtingscompensatie en witbalans worden aangepast volgens de vooringestelde stijlen om een bepaalde sfeer of tint in de opname te creëren.
• Opname op basis van belichting of type scène: een vereenvoudigde vorm van witbalans die fotografen in staat stelt de witbalans te wijzigen volgens meer begrijpelijke uitdrukkingen zoals “Daglicht”, “Schaduw”, “Bewolkt”, “Zonsondergang”, “Gloeilamp” en “TL-licht”

Auto Lighting Optimizer (ALO)
Auto Lighting Optimiser analyseert de opnamen en past de helderheid zorgvuldig aan om een gelijkmatiger resultaat te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer iemand vanaf de achterzijde wordt belicht. ALO herkent het gezicht en verhoogt de helderheid om zo voor een nauwkeuriger foto te zorgen.

Lichtafvalcorrectie langs lensrand
De functie voor lichtcorrectie langs de lensrand maakt gebruik van het vermogen van de DIGIC beeldprocessor om de beeldkwaliteit te verder verhogen door bij de opname van beeldhoek tot beeldhoek te zorgen voor een gelijkmatige lichtintensiteit, zelfs bij
fotografie met een zoomobjectief. Bij fotografie in RAW kan deze functie verder worden aangepast met behulp van Digital Photo Professional.

Creatieve filters
De EOS 650D biedt een serie filters voor creatieve effecten. Deze zijn toe te passen op RAW-opnamen en alle JPEG-opnamen. Omdat het filter kan worden toegepast nadat de opname is gemaakt, kunnen gebruikers verschillende filters op dezelfde opname toepassen en de resultaten beoordelen:
• NIEUW Art bold Effect (Laag/Standaard/Hoog): Geeft de opname het effect van een olieverfschilderij met daarbij de mogelijkheid het contrast en de kleurverzadiging aan te passen.
• NIEUW Water Painting Effect (Licht/Standaard/Donker): Geeft met zachte kleuren het effect van een aquarel. De densiteit van de kleuren kan met drie verschillende niveaus worden aangepast.
• Fish-eye Effect: Geeft een ronde vervorming van een fish-eye lens. Het effect kan worden aangepast en, afhankelijk van de mate van vervorming, kan de rand rondom worden verwijderd.
• Grainy B/W: Geeft een korrelige zwart-wit foto. Het effect kan worden versterkt door het contrast aan te passen.
• Soft focus: Zorgt voor een zachte uitstraling. Dit kan worden versterkt door de onscherpte aan te passen.
• Toy camera Effect: Geeft de kleurzweem die kenmerkend is voor een speelgoedcamera. De vier hoeken kunnen ook donkerder worden gemaakt. De opname ziet er zacht uit en heeft een subtiele, korrelige uitstraling. De kleurzweem kan worden gewijzigd van koele tot warme kleurtinten.
• Miniature Effect: Kan door de gebruiker worden ingesteld om een deel van de opname scherper te laten worden. De oriëntatie (verticaal of horizontaal) van het vlak kan worden gewijzigd door op de knop INFO te drukken.
Geïntegreerd EOS reinigingssysteem
De EOS 650D is uitgerust met het geïntegreerde EOS reinigingssysteem dat wordt gebruikt om stofvorming op de sensor op drie belangrijke manieren te bestrijden: Reduceren, Afstoten en Verwijderen.
• Reduceren – de interne mechanismen in de camera zijn zo ontworpen dat stofvorming minimaal is. Een nieuw ontworpen afsluitdop voorkomt stofvorming als gevolg van slijtage van de dop zelf.

Maanden terug doken de eerste geruchten al op, gisteren lekte het beeld uit en vandaag is het officieel: Canon heeft de EOS 650D aangekondigd. Op het eerste gezicht lijkt de camera nog erg op de 600D, maar er zijn een aantal interessante snufjes toegevoegd. Het lcd-scherm is nog steeds uitklapbaar, maar is net zo groot als dat van de 5D Mark III (8,1 cm). Het scherm is bovendien aanraakgevoelig – een unicum voor een EOS spiegelreflex. Je kunt het menu dus met je vingers aansturen, inclusief in- en uitzoomen. Verder heeft de 650D een flinke stap gemaakt wat betreft video. Niet alleen is hij voorzien van een stereomicrofoon (eveneens voor het eerst in de EOS-serie), ook is de beeldsensor voorzien van autofocusdiodes. Los van een aparte autofocus-sensor, zitten er dus autofocusdiodes verwerkt in de sensor zelf. Dit heeft als voordeel dat je ook tijdens live view en tijdens een video-opname kunt blijven scherpstellen via fase-detectie (eventueel afgewisseld met contrastdetectie). Dit zagen we ook bij de Nikon 1-serie

Los van de AF-punten is de sensor ook opnieuw ontwikkeld. Hij telt nog steeds 18 megapixels, maar het is dus niet dezelfde sensor die al jarenlang in de EOS-serie gebruikt wordt (al sinds de 550D). 

Belangrijkste specificaties:

 • Nieuwe 18 megapixel ‘Hybride’ CMOS sensor
 • Fasedetectie tijdens live view en video
 • Continue autofocus met objecttracking in video
 • 14-bit Digic 5 processor
 • ISO 100-12.800 (uitbreidbaar tot 25.600)
 • 5 bps
 • 9 kruislingsgevoelige autofocuspunten (middelste f2.8)
 • 63 zone iFCL lichtmeting
 • 1080p30 video met stereomicrofoon en optionele externe microfoon
 • 8,1 cm (3,2 inch) kantelbaar breed lcd-scherm
 • Aanraakgevoelig scherm (multi-touch)

Canon noemt de nieuwe sensor een ‘hybride’ sensor, omdat de beeldsensor met de autofocussensor is geïntegreerd. Overigens is dit puur een extra, want de 650D beschikt ook gewoon nog over een aparte autofocus-sensor – en wel de iets betere versie van de 60D. Blijkbaar durfde Canon het dus niet aan om de autofocussensor geheel in de beeldsensor te integreren. Volgens Canon kan er tijdens live view en video nu op twee manieren worden scherpgesteld (fasedetectie en contrastdetectie), wat het beste van twee werelden zou moeten opleveren. In de praktijk betekent dit overigens dat de 650D fasedetectie gebruikt voor het middelste deel van het beeld en voor de rest aangewezen blijft op contrastdetectie.

Op de bovenstaande afbeelding kun je zien waar de autofocusdiodes op de sensor te vinden zijn. Navraag bij Canon leerde ons dat er 32 autofocusdiodes op de sensor verwerkt zijn (waarvan 25 actief worden gebruikt tijdens video). Dit aantal is overigens niet te verwarren met autofocuspunten. Het betreft een relatief klein deel in het centrum, dat binnen de het gebied van de negen reguliere autofocuspunten valt. Bevindt het onderwerp zich buiten dit centrum, dan wordt er dus gebruik gemaakt van contrastdetectie. In die zin is deze methode simpeler uitgevoerd dan bij de Nikon 1-serie, waar de diodes in lijnen over het hele beeld verspreid zijn. Bij de sensor van Nikon konden we ze ook echt zien zitten, bij de sensor van Canon lijkt dat niet het geval te zijn.

De sensor met antialias-filter

Naast de geïntegreerde autofocusdiodes in de sensor, is de EOS 650D ook uitgerust met een reguliere autofocussensor. Dit is dezelfde versie als die van de 60D, dus de 650D is er op dat vlak zeker op vooruitgegaan ten opzichte van de 600D. De methode die Canon gebruikt maakt het duidelijk dat de geintegreerde autofocus puur als extra bedoeld is en niet als vervanger van de reguliere af-sensor. Misschien gaat het daar nog eens naar toe, maar op dit moment niet in ieder geval.

Autofocus in de praktijk

Na de presentatie hebben we de 650D een tijdje kunnen uitproberen. Hoewel al eind volgende week in de winkel verwacht wordt, waren alleen pre-productie exemplaren beschikbaar. Over de werking hiervan kunnen we dus geen harde uitspraak doen. Op basis van deze pre-productie zijn we nog niet echt enthousiast over de snelheid van de autofocus tijdens live view en video. De camera lijkt nog steeds enige tijd nodig te hebben om scherp te stellen. Maar nogmaals, dit kan aan verkeerde instelling of een niet goed werkend exemplaar liggen. Binnenkort krijgen we een productie-exemplaar en dan kunnen we er een definitief oordeel over vellen. Wat overigens wel heel prettig werkte was scherpstellen via het aanraakgevoelige scherm. Je wijst gewoon een persoon of object op het scherm aan en de camera stelt daarop scherp en drukt af (instelbaar). Dat kan in bepaalde situaties ideaal zijn.

De EOS 650D is beschikbaar vanaf 15 juni 2012 en heeft een verkoopadviesprijs van € 849.

Op het eerste gezicht lijkt de EOS 650D met name interessant voor wie de video- en/of live view-stand veel gebruikt. Daar zit immers de grootste toegevoegde waarde; autofocus tijdens video. Tot nu toe waren de EOS camera’s uitermate traag met scherpstellen tijden live view- en video. Zo traag, dat ze eigenlijk alleen bruikbaar waren voor statische – niet bewegende – objecten. Dankzij de integratie van autofocuspunten in de sensor, lijkt daar nu verandering in te komen, al moeten we nog afwachten hoe rap een productietoestel werkt. Het lijkt in ieder geval een grote stap voorwaarts op dit vlak. Ook de 18 megapixel sensor is verbeterd en zou betere beeldkwaliteit opleveren. Hoeveel beter, dat zullen we moeten testen.

Verder is er vooral sprake van kleine verbeteringen; groter scherm, nieuw menu, autofocus sensor van de 60D, nieuwe programmastanden, een aanraakgevoelig scherm, stereogeluid tijdens video en een aansluiting voor een microfoon. Voor wie dit allemaal niet nodig heeft, is de 600D ook nog steeds interessant. De 550D gaat nu uit productie, waardoor de 600D na de 1100D de absolute instapper is.

Binnenkort verwachten we een testexemplaar van de EOS 650D, waarbij we concreet in zullen gaan de verbeteringen en resultaten in de praktijk.

Aan de achterzijde is er niet heel veel veranderd. De MENU- en INFO-knop zijn weer rond geworden in plaats van breed en het programmawieltje bovenop is een beetje anders van vorm. De videomodus is nu geïntegreerd in de aan-uitknop. De knoppen voor het in- en uitzoomen zitten nog steeds op de vertrouwde plek. Canon heeft dus niet gekozen voor hetzelfde systeem als de 5D Mark III, waar er een zoom-knop is toegevoegd. Mogelijk was er niet voldoende ruimte vanwege het kantelbare scherm. Bovenop, vlak voor de flitsvoet, zit een stereomicrofoon. De 650D is de eerste Canon spiegelreflex die daarover beschikt. Ook is er een aansluiting voor een externe microfoon.

Programmawiel

Het programmawiel is aangevuld met een tweetal nieuwe standen. De eerst is een nachtmodus, waarbij uit de hand gefotografeerd wordt. De camera maakt dan meerdere foto’s op hoge gevoeligheden en voegt deze samen zodat er uiteindelijke een scherpe en relatief ruisarme nachtfoto ontstaat, aldus Canon. Dit kan handig zijn voor consumenten die weinig ervaring hebben met nachtfotografie (en bijvoorbeeld zelden met handmatig ingestelde hoge ISO-standen werken). Bewegingsonscherpte wordt hiermee grotendeels voorkomen (natuurlijk afhankelijk van de exacte omstandigheden). En de nieuw ontwikkelde sensor zou ook goed genoeg presteren op hoge ISO-standen. Ook het combineren van meerdere afbeeldingen kan gunstig zijn en tot minder ruis leiden.

De andere nieuwe functie is fotograferen met tegenlicht en/of hoge contrasten. In feite is dit een soort HDR-stand waarbij drie foto’s met verschillende belichtingen worden gemaakt (normaal, overbelicht, onderbelicht) en die vervolgens worden samengevoegd waarbij het dynamisch bereik kunstmatig bij elkaar wordt opgeteld. Hierdoor zouden er meer details zichtbaar zijn schaduwen en hooglichten.

Andere verbeteringen

Los van de autofocus, is de snelheid van de camera verder opgevoerd. In plaats van de 3,7 foto’s per seconde van de 600D, kan de 650D nu met 5 bps schieten. Dat maakt hem beter geschikt voor actiefotografie. Verder valt een speciale ‘Multi Shot Noise Reduction’-modus op in het menu. Deze combineert vier foto’s – gemaakt op hoge ISO’s – en combineert deze zodat de ruis beter gefilterd kan worden. Dit werkt alleen in combinatie met jpeg. Ook lensfouten, zoals ca, worden automatisch gecorrigeerd.

Hieronder zie je meer afbeeldingen van de nieuwe Canon EOS 650D camera.

Het onderstaande persbericht is afkomstig van Canon:

Canon introduceert vandaag de EOS 650D – een nieuwe, gebruiksvriendelijke digitale SLR (DSLR) met een hoge beeldkwaliteit en een eenvoudige touchscreen bediening. Deze camera stelt iedereen in staat schitterende opnamen en Full HD films te maken. Omdat de EOS 650D intelligente, automatische opname-instellingen combineert met een serie geavanceerde functies en mogelijkheden, is deze camera ideaal voor beginnende fotografen – gebruiksvriendelijk en ook met een complete serie handmatige instellingen om in de toekomst mee aan de slag te gaan.
De EOS 650D is de eerste EOS ooit met een dubbel AF-systeem. Dit systeem zorgt voor uitzonderlijk scherpe details bij foto’s en biedt continu-AF bij het vastleggen van filmbeelden. Het hart van de camera wordt gevormd door een 18 Megapixel Hybrid CMOS-sensor en een krachtige DIGIC 5 beeldprocessor. Dit stelt de EOS 650D in staat met een snelheid van 5 fps haarscherpe opnamen met volledige resolutie te maken. Een variangle touchscreen draagt bij aan de snelle en eenvoudige bediening. Het touchscreen geeft direct toegang tot een uitgebreide serie instellingen en scènes.

Superieure kwaliteit onder alle omstandigheden
De EOS 650D biedt een superieure beeldkwaliteit en ongekend hoge prestaties. De nieuw ontwikkelde 18 Megapixel APS-C Hybrid CMOS-sensor staat garant voor een superfijne resolutie voor opnamen van posterformaat die alle kleuren en details bevatten. De camera heeft standaard een native ISO-bereik van 100 – 12.800 en is daarmee ideaal voor fotografie bij weinig licht. Dit ISO-bereik maakt het mogelijk
natuurlijke opnamen met minimale ruis vast te leggen. Een tot ISO 25.600 uitgebreid bereik stelt de camera in staat te fotograferen onder extreme omstandigheden waar nog minder licht beschikbaar is.

De EOS 650D is het eerste instapmodel EOS met een Canon DIGIC 5 beeldprocessor. Deze processor zorgt voor een hogere verwerkingssnelheid, snellere respons en een geavanceerde kleurreproductie. De 14-bits beeldverwerking van de DIGIC 5 levert fraaie en subtiele overgangen tussen kleurtinten op, zoals bij een zonsondergang. Het sterk toegenomen vermogen maakt de camera ook ideaal voor het vastleggen van snelle actiemomenten bij voetbal en andere sporten.

Het nieuwe, dubbele AF-systeem maakt het eenvoudig om van alle onderwerpen haarscherpe opnamen te maken, ongeacht of het gaat om foto’s of om filmbeelden. Een superieur 9-punts ‘cross-type’ AF-systeem biedt uitzonderlijk hoge prestaties bij fotografie door voor de precisie te zorgen die nodig is bij sportwedstrijden, actiemomenten en natuuropnamen. Daarnaast zorgt een nieuw Hybrid AF-systeem voor continu automatisch scherpstellen tijdens het vastleggen van filmbeelden en bij opnamen in de Live View1 modus.
Bediening via touchscreen en variangle flexibiliteit

Dankzij het 7,7 cm (3,0”) variangle Clear View LCD II Touchscreen was het maken van de perfecte opname nog nooit zo eenvoudig. Dankzij de capacitieve technologie reageert het scherm heel snel en ondersteunt het een serie gebaren – zoals knijpen en vegen – voor directe toegang tot opnameprogramma’s, het aanpassen van instellingen en het vastleggen van een opname. Dit alles door alleen gebruik te maken van het scherm.

De touchscreenbediening voegt een geheel andere dimensie toe aan Live View fotografie. U kunt via het Quick Control scherm van de camera de AF-punten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en zelfs beeldinstellingen optimaliseren. De navigatie gaat direct en intuïtief, waarbij ‘pinch-zoom’ bij het afspelen een goede manier vormt om de details van een opname te controleren. Het variangle-scharnier maakt het mogelijk het scherm in nagenoeg elke stand te draaien en te kantelen, terwijl de haarscherpe 1.040k-dot resolutie zorgt dat elk detail duidelijk zichtbaar is.
EOS Movie: Verbeterd met continu-AF

Met de EOS 650D kan iedereen heel eenvoudig Full HD (1920x1080p) filmbeelden vastleggen. Dankzij Hybrid AF kunnen gebruikers zich bezig houden met het vertellen van het verhaal, terwijl de camera het onderwerp blijft volgen. De nieuwe EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM en EF 40mm f/2.8 STM objectieven zijn ook ideaal voor het vastleggen van filmbeelden en met de geruisloze stappenmotor zijn deze filmbeelden vloeiender en duidelijker dan ooit.

Met de Video Snapshot modus kan iedereen leuke, korte films maken die een professionele uitstraling hebben. De opnamen kunnen worden vastgelegd in segmenten van twee, vier of acht seconden en vervolgens in de camera zelf worden gecombineerd of gerangschikt voordat ze worden vertoond. Een ingebouwde mini-HDMI poort maakt het bovendien gemakkelijk de resultaten op een HDTV met anderen te delen.

Verkennen met EOS
Twee geheel nieuwe opnameprogramma’s op het programmawiel helpen beginnende fotografen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt drie verschillende belichtingen – onderbelicht, juist belicht en overbelicht – om moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Handheld Night Scene maakt het daarnaast mogelijk om zonder statief schitterende avondopnamen te maken. Razendsnel worden vier verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd tot een haarscherp en detailrijk eindresultaat.

De uitgebreide serie opnameprogramma’s van de camera stelt u in staat de grenzen van uw creativiteit te verkennen. Basic+ brengt u voorbij de standaard automatische instellingen en biedt een aantal voorinstellingen die u kunt gebruiken om direct de sfeer van een opname te wijzigen. De creatieve filters zijn nu toe te passen met behulp van het touchscreen en nieuwe effecten als ‘Art Bold’ en “Water Painting’ geven uw opnamen direct een creatief accent. Bij eenvoudig ‘mikken & klikken’ neemt de Scene Intelligent Auto modus al het werk uit handen – de scène wordt geanalyseerd en automatisch worden de beste instellingen geselecteerd, zodat u direct schitterende opnamen kunt maken.

Het EOS-system – vrijheid om te ontdekken

Omdat de EOS 650D deel uitmaakt van het Canon EOS-system, is de camera compatibel met ’s wereld meest uitgebreide programma objectieven en accessoires. Meer dan 60 EF-objectieven omvatten alles van groothoek- en macro- tot telefotografie en de talloze accessoires vormen het gereedschap voor nagenoeg elke creatieve uitdaging.

EOS 650D – de belangrijkste kenmerken
• 18 Megapixel APS-C Hybrid CMO-sensor
• Full-HD films met handmatige bediening en continu-AF
• Continu fotograferen met 5 fps
• Variangle Clear View LCD II Touchscreen
• ISO 100-12.800 gevoeligheid, uitbreidbaar tot ISO 25.600
• 9-punts wide-area AF
• Geïntegreerde Speedlite Transmitter

De onderstaande tekst is afkomstig van Canon

Canon CMOS-sensor
De door Canon ontworpen en geproduceerde CMOS-technologie werkt in combinatie met de Canon DIGIC-processoren. De CMOS-technologie zorgt bij elke pixel voor een geavanceerd elektronisch circuit dat ruis reduceert en daarmee zorgt voor nagenoeg ruisvrije opnamen. In vergelijking met de CCD-technologie hebben de Canon CMOS-sensoren een lager energieverbruik, zodat de accu een langere gebruiksduur heeft. De signaalconversie in de Canon CMOS-sensoren wordt uitgevoerd door individuele versterkers op de pixellocaties. Onnodige ladingoverdracht wordt vermeden, waardoor het signaal sneller bij de beeldprocessor arriveert. De ruis is verminderd, het energieverbruik verlaagd en de mogelijkheid te werken met een hoger aantal fps is vergroot. De APS-C-sensor in de EOS 650D is uitgevoerd met een nieuw Hybrid AF-systeem. Dit systeem gebruikt de in het midden van de sensor gelegen pixels voor continu-AF in de Live View modes of bij het vastleggen van opnamen met EOS Movies1. Het Hybrid AF-systeem gebruikt een combinatie van zowel fasedetectie als contrast-AF om snel en nauwkeurig automatisch scherp te stellen. Het nieuwe sensorontwerp zorgt voor een hoge beeldkwaliteit bij zowel hoge als lage ISO-gevoeligheden en gebruikt een 14-bits AD-conversie voor subtiele tintgradaties.

DIGIC 5 beeldprocessor
De nieuwste generatie Canon DIGIC-beeldprocessor – de DIGIC 5 – is zo ontworpen dat deze in staat is meer gedetailleerde beeldgegevens in nog kortere tijd te verwerken. Elk deel van de scène wordt nauwkeurig gereproduceerd met natuurlijke kleuren en vloeiende tinten.
Het vermogen van de DIGIC 5 stelt de beeldprocessor in staat de beeldgegevens zes keer sneller te verwerken dan de voorganger. Daarmee biedt de EOS 650D fotografen een reeks aan geavanceerde opname-instellingen en modi om zowel de beeldkwaliteit als de creatieve mogelijkheden naar een hoger niveau te brengen. Zo is de EOS 650D met de DIGIC 5 bijvoorbeeld in staat continu hoge resolutie opnamen te maken met een snelheid van 5 fps, bij weinig omgevingslicht met minimale ruis te fotograferen met ISO 12800 en te werken met nieuwe functies, waaronder HDR Backlight Control.

EOS Movie
EOS Movie stelt gebruikers in staat Full HD (1920x1080p) filmopnamen te maken met volledig handmatige belichtingsregeling en snelheden van 30, 25 en 24 fps bij volledige resolutie en met 60 en 50 fps bij een resolutie van 720p.

Video Snapshot
Met Video Snapshot is de gebruiker in staat korte videoclips te maken met een lengte van 2, 4 of 8 seconden. Deze korte opnamen worden als Video Snapshot Album gecombineerd tot één bestand, dat een snelle, dynamische compilatie van de beelden vormt. Zodra de duur van een videoclip is geselecteerd, zullen alle videoclips met eenzelfde duur worden vastgelegd wanneer op de Movie knop wordt gedrukt. Is bijvoorbeeld een Video Snapshot van 4 seconden geselecteerd, dan zal het Video Snapshot Album bestaan uit clips van 4 seconden.
Bij het afspelen van een film, Video Snapshot Album of Diashow kan achtergrondmuziek (BGM) worden weergegeven, ongeacht of het beeldmateriaal wordt bekeken op het touchscreen van de camera of – via de HDMI-aansluiting van de camera – op een HDTV. Om dit te kunnen doen, dienen gebruikers audiobestanden2 te converteren naar het ondersteunde .WAV-bestandstype voordat ze met EOS Utility de bestanden uploaden naar de SD-kaart in de camera en ze kunnen worden afgespeeld. Gebruikers kunnen ook kiezen uit één van de vijf muzieknummers die met de camera zijn meegeleverd. Met de EOS 650D kunnen gebruikers nu ook video snapshots bewerken, de volgorde veranderen en videoclips verwijderen.

Variangle Clear View LCD II touchscreen
De EOS 650D heeft een nieuw 7,7 cm (3,0”) 3:2 variangle Clear View LCD II touchscreen met een capacitieve technologie voor ondersteuning van natuurlijke, op gebaren gebaseerde bediening tijdens fotograferen en afspelen. Het touchscreen ondersteunt daarmee ook gecombineerde gebaren, zoals knijpen, vegen en slepen. De nieuwe touch-interface stelt gebruikers in staat AF-punten te selecteren door deze aan te raken, gezichten en voorwerpen te volgen of opname-instellingen aan te passen met behulp van het Quick Control scherm.
Het scherm biedt een resolutie van ongeveer 1,04 miljoen dots voor hoge kwaliteit weergave van opnamen en controle op scherpstelling tijdens het afspelen. Om weerspiegeling te verminderen, is de duurzame constructie uitgevoerd zonder luchtlaag tussen het LCD en de toplaag van gehard glas. Een vlekwerende coating zorgt dat er geen vlekken en strepen op het scherm verschijnen en de kleuren op het scherm natuurlijk zijn en overeenkomen met die van de sRGB kleurruimte. Het variangle scherm is ontworpen om naar de zijkant te openen en stelt fotografen in staat vanuit ongebruikelijke hoeken te fotograferen, zelfs als de camera op een statief is geplaatst. Het scherm kantelt over 175° naar buiten en kan vervolgens 90° naar voren of 180° naar achteren worden gedraaid. Fotografen kunnen het scherm van boven of beneden en zelfs vanaf de voorzijde van de camera bekijken.


Tegelijkertijd met de 650D werden ook twee nieuwe objectieven aangekondigd (persbericht):

Canon lanceert vandaag twee nieuwe objectieven – de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM en de EF 40mm f/2.8 STM – die compact en licht in gewicht zijn. Beide modellen beschikken over een aantal nieuwe kenmerken, waaronder continu-AF in de Movie modus, en bieden een superieure beeldkwaliteit met verbeterde flexibiliteit om fotografen van elk niveau in staat te stellen zowel foto’s als filmbeelden vast te leggen van bijna elk onderwerp.

Snel en nauwkeurig AF voor filmmakers en fotografen
Met full-time handmatige scherpstelling zijn de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM en EF 40mm f/2.8 STM ook ideaal voor enthousiaste filmmakers en stellen deze objectieven hen in staat de scène nauwkeurig vast te leggen. De perfecte partner voor deze objectieven is de nieuwe EOS 650D. Deze camera zorgt dat de filmbeelden vloeiender en duidelijker dan ooit worden vastgelegd met objectieven die zijn voorzien van de nieuwe STM (stepper motor) technologie om continu scherp te stellen op bewegende onderwerpen.

Door de verbeterde AF-prestaties maken de twee nieuwe objectieven het voor fotografen eenvoudig om spontane opnamen te maken. De razendsnelle, uiterst nauwkeurige scherpstelling zorgt voor detailrijke en heldere beelden. Dit is met name het geval bij reportage, actie- of reisfotografie. Met een kortste scherpstelafstand van respectievelijk 0,39 m en 0,3 m stellen de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM en EF 40mm f/2.8 STM fotografen in staat nog dichterbij de actie te komen terwijl het onderwerp perfect scherp in beeld blijft.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – veelzijdig met krachtige zoom
Met een brandpuntsbereik van 18–135mm beschikken fotografen met de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM over een compact, veelzijdig zoomobjectief dat kan worden gebruikt voor een groot aantal onderwerpen, van portretten en landschappen tot actiemomenten. De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS ST heeft een intelligente optical Image Stabilizer met een 4-stops voordeel ten opzichte van modellen zonder IS. Daarmee garandeert het objectief hoogwaardige opnamen bij lange sluitertijden. Het objectief zal ook signaleren of de fotograaf normaal fotografeert of een panbeweging maakt en de meest geschikte IS modus inschakelen voor het best mogelijke resultaat. Bij het vastleggen van filmbeelden wordt automatisch Dynamic IS ingeschakeld en worden trillingen veroorzaakt door de filmmaker gecorrigeerd om vloeiende, stabiele filmbeelden te produceren.

Voor subtiele achtergrondonscherpte bij het werken met korte scherptediepte voor foto’s en films, heeft de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM een cirkelvormig diafragma met een EMD (Electro Magnetic Diaphragm) dat een uiterst nauwkeurige regeling van de diafragma-instellingen mogelijk maakt. Dankzij vier groepen met lenselementen, waaronder een UD (Ultra-low Dispersion) en een PMo (Precision Molded optics) element om chromatische aberratie tegen te gaan, wordt de hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik gewaarborgd. De op elk lenselement aangebrachte Canon Super Spectra coating reduceert overstraling en reflecties, zodat voor de opnamen minimale nabewerking nodig is.

EF 40mm f/2.8 STM – uitzonderlijk compact met hoge beeldkwaliteit
De EF 40mm f/2.8 STM is Canon’s eerste EF ‘pancake’ objectief met een vaste brandpuntsafstand van 40mm en een groot f/2.8 diafragma. Daarmee is dit objectief ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar een veelzijdig, compact en lichtgewicht objectief voor portret-, reportage-, reis- of landschapsfotografie. De nauwkeurige controle over het cirkelvormige, met zeven lamellen uitgevoerde diafragma vindt plaats met de EMD en resulteert in een fraaie onscherpte van de achtergrond. Een asferische lens met Super Spectra coating optimaliseert de beeldkwaliteit vanuit het midden van de lens tot aan de rand en zorgt daarmee voor schitterende opnamen van vrijwel elk onderwerp.
De EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM is beschikbaar vanaf juli 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 569,-. De EF 40 mm f/2.8 STM is beschikbaar vanaf juni 2012 en heeft adviesverkoopprijs € 279,-.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – de belangrijkste kenmerken
• Veelzijdig 18-135mm zoombereik – perfect voor op reis
• Tijdens filmen met compatibele camera’s vloeiend en stil scherpstellen met STM
• Dynamic Image Stabilizer voor vloeiende filmbeelden
• Snelle AF met full-time handmatige regeling
• Minimale scherpstelafstand van 0,39 m

EF 40mm f/2.8 STM – de belangrijkste kenmerken
• Portable, uiterst compact ontwerp
• Tijdens filmen met compatibele camera’s vloeiend en stil scherpstellen met STM
• Snel f/2.8 diafragma voor opnamen bij weinig licht
• Scherpstellen tot 0,3 m
• Snel en stil AF voor haarscherpe resultaten
• Schitterende kwaliteit over gehele beeldveld

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *