Canon EOS 650D en systeemcamera in juni?

De geruchtenstroom rond de EOS 650D en de eerste systeemcamera van Canon worden steeds sterker. Dat ze er allebei aan zitten te komen was al langer duidelijk, maar nu lijkt het erop dat ze al binnen een maand worden aangekondigd.

Recent is op Canon Rumors een bericht verschenen, waarin een deel van de specificaties van de 650D genoemd wordt:

  • 18 megapixel sensor
  • 9 autofocus punten, allemaal cross-type
  • Touchscreen LCD
  • Continue autofocus tijdens Liveview en Video-opnames

Afgaand op dit bericht lijkt de 650D belangrijke verbeteringen te krijgen, ondanks dat de sensor waarschijnlijk ongewijzigd blijft. Bij de 600D was alleen het middelste scherpstelpunt van het cross-type. Het touchscreen kan de bediening natuurlijk makkelijker maken.

De vermelding van continue autofocus is ook opvallend. De 600D kon ook al scherpstellen tijdens het filmen, dus op zich is dit geen schokkend nieuws. Maar de 600D stond niet bepaald bekend om z’n snelle contrast-detectie autofocus. Dat Canon de autofocus nu goed genoeg acht om continue te werken, maakt het zeer waarschijnlijk dat de 650D op dit punt verbeterd is; misschien met behulp van de snellere Digic-V processor. Dit zou ook verklaren waarom Canon werkt aan een EF-S 18-135mm USM; de AF van de huidige versie, met ouderwetse ringmotor, is tenslotte te lawaaiïg om tijdens filmen te gebruiken.


Concept voor een Canon systeemcamera, door
David Riesenberg

Wat de systeemcamera betreft: zoals het er nu naar uitziet worden er in juni twee camera’s gelanceerd, en dat zijn geen compactcamera’s. Dat de 650D daarbij zit, is zeer waarschijnlijk. Maar dan blijft er één plek over. Dat kan dan eigenlijk alleen maar een systeemcamera zijn, waar ook al een aardige tijd geruchten over verspreid worden.

Wordt vervolgd…

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *