Canon EOS 5D Mark II nu officieel uit productie

De EOS 5D Mark II werd al in april dit jaar opgevolgd door de 5D Mark III (review), maar de productie bleef nog even doorlopen – een tactiek die Canon vaker toepast. Maar nu is het echt over en uit voor de 5D Mark II, want op de Japanse Canon site wordt hij nu genoemd als zijnde ‘oude producten’. Dat is te zien op het onderstaande screenshot, waarbij de Japanse tekst vertaald is (het origineel staat hier).

Video-revolutie

Toen de 5D Mark II eind in 2008 op de markt kwam werd hij in eerste instantie geroemd om de goede beeldkwaliteit en de uitstekende prijs-prestatieverhouding in de (toen nog kleine) fullframe camera-markt. Maar de camera blonk eigenlijk op een heel ander vlak uit: video. Een tot nu toe onontgonnen gebied bij spiegelreflexcamera’s. Vanaf nu was het mogelijk om Full HD-video te produceren met een fullframe sensor en de bijbehorende aspecten als beperkte scherptediepte, hoog dynamisch bereik en lage ruiswaarden. Vandaag de dag is video veel belangrijker geworden in de spiegelreflexmarkt en is de concurrentie ook toegenomen. Alleen al in de fullframe markt zijn er zeven recente camera’s actief: de Nikon D4, Nikon D800, Nikon D600, Canon 1D X, Canon 5D Mark III, Canon 6D en de Sony A99. 

Laatste exemplaren

Nu de productie daadwerkelijk is gestopt, zal de verkoop van nieuwe 5D Mark II’s binnenkort definitief stoppen. Momenteel hebben winkels nog wel enkele exemplaren op voorraad, maar het einde is in zicht. In onze prijsvergelijker zijn er nog enkele winkels met voorraad.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *