Canon EF-M 11-22mm f4-5.6 IS STM voor EOS M

Het was al bijna een jaar stil rondom de EOS M, Canon’s eerste systeemcamera. In juli 2012 werd de camera aangekondigd, samen met een EF-M 18-55mm f3.5-5.6 kitlens en de EF-M 22mm f2. Sindsdien zijn er geen nieuwe objectieven meer aangekondigd. En dat was jammer, want met alleen een 18-55mm en 22mm kom je niet zo ver. Een telelens is ook broodnodig, net zoals een supergroothoek. In dat laatste is nu voorzien.

Canon EF-M 11-22mm f4-5.6 IS STM

Redelijk uit het niets, los van wat geruchten de afgelopen dagen, is nu de EF-M 11-22mm aangekondigd. Een supergroothoek met een bereik van 17,6mm tot 35,2mm in 35mm equivalent (fullframe). Dit is zeg maar een soort EOS M versie van de reeds bestaande EF-S Canon 10-22mm f3.5-4.5, maar dan kleiner, lichter en inclusief beeldstabilisatie (IS). Het objectief gebruikt Super Spectra Coatings om reflecties en overstraling te minimaliseren. De optische Image Stabilizer corrigeert cameratrillingen met drie stops.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EF-M 11-22mm f4-5.6 IS STM krijgt een prijskaartje mee van € 399 en hij komt in juli op de markt. 

PERSBERICHT

Vergroot je horizon – Canon introduceert de compacte, ultragroothoek EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

 
 

Amstelveen, 6 juni 2013 – Met de introductie van de nieuwe EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM breidt Canon vandaag haar assortiment met EF-M-objectieven uit. Dit is het eerste ultragroothoek Canon EF-objectief met optical Image Stabilizer dat is ontworpen voor de EOS M, Canon’s Compact System Camera. De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM biedt een veelzijdig groothoekbereik en is voor gebruikers van de EOS M de perfecte aanvulling om hun passie voor landschappen en architectuur vast te leggen.

 

EF-M 11-22mm f-4-5.6 IS STM.jpg

Fotografeer de stad, fotografeer de wereld 
De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is ontworpen om zowel de creatieve mogelijkheden als het aantal foto-onderwerpen verder te vergroten. Het objectief heeft een brandpuntsbereik van 11-22mm en biedt een uitzonderlijk breed beeldveld. Dit stelt gebruikers in staat de omgeving rondom vast te leggen, terwijl ze dicht bij hun onderwerp blijven – ideaal om aan elke opname sfeer en beleving toe te voegen.

Toonaangevende optica voor indrukwekkende resultaten 
Uitgevoerd met de allernieuwste optische technologieën stelt de EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM gebruikers in staat opnamen te maken die een zeer hoge kwaliteit hebben en rijk aan details zijn. Het objectief gebruikt Super Spectra Coatings om reflecties en overstraling te minimaliseren en wordt volgens de professionele kwaliteitseisen van Canon geproduceerd zodat elke opname tot een fraai resultaat leidt. Canon’s optical Image Stabilizer corrigeert cameratrillingen om beeldonscherpte tot een minimum te beperken; dit zorgt voor opnamen die helder en haarscherp zijn. Ook wanneer het omgevingslicht minder wordt, zorgt de 3-stops Image Stabilizer voor haarscherpe opnamen.

De geavanceerde Dynamic IS-modus corrigeert de meer extreme vormen van cameratrillingen die optreden wanneer tijdens het rijden wordt gefilmd en maakt het gemakkelijk om vloeiende Full HD-movies te maken. De nagenoeg fluisterstille STM-technologie van Canon zorgt ook dat tijdens filmen geen scherpstelgeluiden worden vastgelegd, zodat de kijkers kunnen genieten van een kristalhelder geluid dat past bij de visuele kwaliteit van het gefilmde beeldmateriaal.

Ontworpen met oog voor prestaties en styling 
De uiterst compacte EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is licht in gewicht en werd ontworpen om gemakkelijk in de kleinste ruimte te passen, zodat het objectief overal mee naar toe is te nemen. Met een nieuw, inschuifbaar ontwerp – het eerste in het assortiment EF-objectieven – wordt dit objectief door een schakelaar vergrendeld en wanneer het objectief niet wordt gebruikt, kunnen gebruikers het terug laten schuiven in de lenskoker. De behuizing blijft zo slank en compact, waarbij de lengte van het objectief met 13 mm wordt verkleind. Een geïntegreerde scherpstelring voor full time handmatig scherpstellen biedt de vrijheid om – indien gewenst – de scherpstelling nauwkeurig aan te passen.

De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is ontworpen als aanvulling op de stijlvolle vormgeving van de EOS M en heeft een grafiet-zilverkleurige, metalen behuizing met gekartelde ringen voor scherpstellen en zoomen die comfortabel in de hand liggen en voor een eenvoudige bediening zorgen.

EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM – belangrijkste kenmerken:

  • Ultragroothoek 11-22mm EF-M zoomobjectief

  • Objectief met compact, inschuifbaar ontwerp

  • STM voor vloeiend, geruisloos scherpstellen bij movies

  • Dynamic IS voor trillingsvrije movies

  • 3-stops optical Image Stabilizer

  • Hoge beeldkwaliteit

  • Minimale scherpstelafstand van 0,15 mm

  • Ring voor handmatig scherpstellen

Wanneer de EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM wordt gebruikt in combinatie met de EOS M, dienen gebruikers de camera te upgraden naar firmware versie 2.0.0 of hoger.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *