Canon 650D snel verwacht

In februari doken al de eerste berichten op over een EOS 650D, maar nu lijkt de aankondiging echt dichtbij. Volgens roddelsite Canonrumors althans. Volgens bronnen zou de aankondiging van de Canon 650D ‘zeer binnenkort’ plaatsvinden. Mogelijk is de aankondiging vertraagd door productieperikelen van eerder aangekondigde camera’s.

Specificaties

Veel is er niet duidelijk over de specificaties. Het lijkt er wel op dat Canon niet dezelfde lijn zal volgen als Nikon, wat betreft het opschroefen van het aantal megapixels. Mogelijk zal het aantal van 18 megapixels gelijk blijven of licht groeien naar 20. Wel zou de 650D net als de 1D X en 5D Mark III over de nieuwe Digic V-processor beschikken. Dat zou een verbetering in snelheid en ruis kunnen betekenen. Ook wordt er gesproken over nieuwe videofuncties, waarbij ook de autofocus tijdens live view verbeterd zou zijn. Verder zal de camera een paar ergonomische wijzigigingen te wachten staan ten opzichte van zijn voorganger. Een andere bron sprak over een touchscreen.

Nieuwe kitlens

In februari was er sprake van een nieuwe (optionele) kitlens; een verbeterde versie van de 18-125mm f3.5-5.6 IS die deze keer ook over een stille autofocusmotor (USM) zou beschikken. Deze lens zou al zijn opgedoken in een inventarissysteem van een Amerikaanse retailer. Ook was er toen sprake van een platte 40mm f2.8 pancake. De flitser waar toen over geroddeld werd (de opvolger van de 580EX II) is ondertussen al wel aangekondigd

Het is nog wachten op een concrete aankondiging, de uiteindelijke specificaties en de beschikbaarheid. Tot dat moment nemen de geruchten nog met een korreltje zout.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *