‘Canon 650D, 590EX en 40mm f2.8 pancake op komst’

Naast een 5D X / Mark III zou er volgens Canon Rumors ook een 650D op komst zijn. De opvolger van de Canon 600D zou volgende week aangekondigd worden, aldus het gerucht. Concrete specificaties zijn nog niet bekend. Er wordt geopperd dat de videofunctie van de nieuwe camera verbeterd zou zijn. Verder zou er een nieuwe (optionele) kitlens aangekondigd worden; een verbeterde versie van de 18-125mm f3.5-5.6 IS die deze keer ook over een stille autofocusmotor (USM) zou beschikken. Deze lens zou al zijn opgedoken in een inventarissysteem van een Amerikaanse retailer. Een prijs is nog niet bekend.

Speedlight 590EX

Daarnaast zou er ook een nieuwe professionele Speedlight flitser worden aangekondigd. Deze zal voor het eerst radiofunctionaliteit hebben waardoor flitsers via radiosignalen worden aangestuurd, in plaats van via infrarood. Dat werkt een stuk betrouwbaarder en biedt meer mogelijkheden. Vermoedelijk is de 5D X / Mark III de eerste camera die ook over deze functionaliteit beschikt en de eerder aangekondigde 1D X waarschijnlijk ook. Een Amerikaanse retailer heeft de 580EX II als ‘EOL’ vermeld, wat staat voor ‘End of Life’.

40mm f2.8 pancake

Verder wordt er een platte pancake verwacht die tegelijkertijd met de 5D wordt aangekondigd. Deze fullframe lens biedt een brandpuntsafstand van 40mm met een lichtsterkte van f2.8 en zou uitermate compact zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *