Canon 24-70mm f/4 L IS gaat € 1479 kosten

Zoals gisteren al informeel bekend werd heeft Canon vandaag twee nieuwe objectieven aangekondigd. Wat gisteren nog niet bekend was, waren de prijzen. Met name naar die van de 24-70 f/4 L IS werd reikhalzend uitgekeken, omdat die wel eens een betaalbaar alternatief zou kunnen vormen voor de f/2.8 versie (zonder IS). Maar de adviesprijs is niet mals: de 24-70 f/4 L IS moet € 1479 gaan kosten. Uiteraard is dit een adviesprijs en zal de marktprijs lager uitvallen. Maar het objectief lijkt daardoor geen aantrekkelijk alternatief voor de bestaande 24-105 f/4 L IS die aanmerkelijk goedkoper is. Maar optisch zou de nieuwe 24-70 f/4 beter kunnen zijn.

De eveneens aangekondigde 35mm f/2 IS USM prime krijgt een adviesprijs mee van € 859. Eveneens best pittig, maar wel in lijn met de eerder uitgebrachte Canon primes met IS.

PERSBERICHT

Canon introduceert de nieuwe EF 24-70mm f/4L IS USM en EF 35mm f/2 IS USM

 
 

Amstelveen, 6 november 2012 – Canon breidt vandaag haar wereldberoemde serie EF-objectieven uit met twee nieuwe modellen voor liefhebbers en professionals – de EF 24-70mm f/4L IS USM en EF 35mm f/2 IS USM. Met hoogwaardige optische technologieën, en een buitengewoon compact design zijn beide objectieven perfect voor tal van creatieve doeleinden, waaronder reportages, landschaps-, portret- en reisfotogratie.

 
EF 24-70mm f/4L IS USM image EF 35mm f/2 IS USM_image
EF 24-70mm f/4L IS USM EF 35mm f/2 IS USM
Beide objectieven zijn ideaal voor gebruik met DSLR’s zoals de nieuwe EOS 6D en maken gebruik van de meest recente Canon technologieën voor constant voortreffelijke resultaten. Beiden bevatten asferische lenselementen en Super Spectra coatings die voor elk afzonderlijke elementen zijn geoptimaliseerd, Canon’s toonaangevende Image Stabilizer (IS) technologie en ultrasone motoren voor supersnelle Auto Focus (AF) – de optische prestaties zijn meer dan uitstekend. De EF 24-70mm f/4L IS USM is bovendien het nieuwste objectief met Hybrid IS voor haarscherpe foto’s, ongeacht de afstand, ook bij macro brandpuntsafstanden. 

EF 24-70mm f/4L IS USM – buitengewone prestaties, buitengewone flexibiliteit, Hybrid IS 
De EF 24-70mm f/4L IS USM is het nieuwste model in Canon’s geavanceerde L-serie en beidt het assortiment standaard EF-zoomobjectieven uit voor zowel de professionele als amateurfotograaf. Het objectief is ideaal voor reportage- en huwelijksfotografie en combineert een essentieel alledaags brandpuntsafstand met de hoogwaardige kwaliteit van de L-serie. De digitale foto’s zijn onder tal van verschillende omstandigheden altijd scherp en van een professionele kwaliteit. Een nieuwe macrofunctie optimaliseert de plaatsing van de lensgroepen tijdens macrofotografie en maakt het mogelijk om digitale foto’s te maken met een maximale vergroting van 0,7 x – zodat fotografen geen speciaal macro-objectief hoeven mee te nemen. 

Het hoogwaardige optische systeem omvat twee asferische elementen en twee UD (Ultra-low Dispersion) lenzen, elk met geoptimaliseerde Super Spectra coatings om chromatische aberratie, kleuronscherpte en schitteringen tot een minimum te beperken. Een vast diafragma van f/4 over het gehele zoombereik biedt fotografen buitengewone creatieve controle en maakt bij alle brandpuntsafstanden een onscherpe achtergrond mogelijk. Een negenblads circulaire iris helpt fotografen hun onderwerpen naar voren te halen en zorgt voor een zachte en subtiele vervaging van de achtergrond (bokeh) en versterkt bovendien de sfeer op de digitale foto. 

De EF 24-70mm f/4L IS USM is bovendien voorzien van een nieuw ontworpen IS-systeem dat over het gehele zoombereik voor haarscherpe foto’s zorgt. Canon’s geavanceerde optische IS biedt een lichtvoordeel van 4 stops, terwijl Hybrid IS hoekverdraaiingen en kantelbewegingen effectief compenseert tijdens macrofotografie om zeker te zijn van scherpe close-ups. 

Een kleine ring-type ultrasone motor (USM) zorgt voor supersnelle AF-prestaties. In combinatie met een krachtige CPU en geavanceerde AF-algoritmen maakt USM-technologie een nauwkeurige, stille en zeer responsieve scherpstelling mogelijk. Ook als AF is ingeschakeld, kan op elk moment handmatig worden scherpgesteld om kleine aanpassingen uit te voeren. 

De EF 24-70mm f/4L IS USM heeft een hoogwaardig design dat is gericht op bruikbaarheid – zowel van binnen, als van buiten. De buitenkant heeft een kwalitatief hoogwaardige coating met een lederen structuur, de herziene vormgeving waarborgt gebruiksgemak en de scherpstel- en zoomringen zijn ontworpen voor een optimale werking. De stof- en druppeldichte constructie is bestand tegen stof en vocht. Een vergrendeling beschermt het objectief tijdens het reizen tegen schokken. Een fluor coating op de voor- en achterzijde minimaliseert de hoeveelheid vuil, stof en vingerafdrukken – en draagt bij aan een superieure beeldkwaliteit en vermindert de noodzaak tot reinigen. 

EF 35mm f/2 IS USM – een bredere blik op de wereld
De nieuwe EF 35mm f/2 IS USM biedt een voortreffelijke mate van flexibiliteit zodat fotografen nog meer scènes en onderwerpen in groothoek kunnen vastleggen. Dit objectief is Canon’s allereerste 35mm prime-objectief met optische Image Stabilizer technologie. Deze technologie combineert kwalitatief hoogwaardige optiek met voortreffelijke prestaties in een lichtgewicht en compacte body. De brandpuntsafstand van 35mm maakt het bovendien mogelijk om alles vast te leggen, van close-up portretfoto’s tot aan groothoeklandschappen. Hierdoor is het objectief ideaal voor reis- of reportagefotografie. 

Zijn geavanceerde specificaties bieden fotografen veel flexibiliteit voor het fotograferen van nog meer scènes en onderwerpen. Een helder en vast f/2-diafragma stelt fotografen bovendien in staat om meer scherptediepte te gebruiken en de optische IS biedt een lichtvoordeel van 4 stops. Ook bij weinig licht kunnen nu haarscherpe foto’s uit de hand worden gemaakt. Het objectief ondersteunt bovendien intelligente panningdetectie, waarbij de Panning IS mode automatisch inschakelt om beweging nog nauwkeuriger vast te leggen. 

De EF 35mm f/2 IS USM is ontworpen om een buitengewone beeldkwaliteit te bieden en heeft een gegoten asferisch lenselement van glas (GMo) aan de achterzijde van de optische baan om aberratie binnen het gehele optische systeem te corrigeren. Elk afzonderlijke element is voorzien van een geoptimaliseerde Super Spectra coating om overstraling en reflectie te verminderen – dit waarborgt een voortreffelijke kleurbalans en zorgt ervoor dat minder nabewerking nodig is. Een combinatie van een ring-type USM en krachtige CPU resulteert in snelle AF-prestaties terwijl full-time handmatige scherpstelling ook beschikbaar is voor gebruikers die op elk moment maximale controle willen hebben. 

Nieuwe lensdop – nog gemakkelijker en comfortabeler 
Beide nieuwe objectieven worden geleverd met nieuw ontworpen Mark II-lensdoppen. Deze lensdoppen hebben geen haakmechanisme aan de zijkanten, maar in het midden. Door het haakje in te drukken, kunnen gebruikers de lensdop tijdens het fotograferen snel en gemakkelijk vervangen, vooral als zij gebruik maken van zonnekappen. De nieuwe lensdoppen worden vanaf begin januari 2013 geleverd bij alle EF-objectieven van Canon en zullen bovendien los verkrijgbaar zijn.

 EF 24-70mm f/4L IS USM – de belangrijkste kenmerken:  

  • 24-70mm objectief met hoge beeldkwaliteit en f/4-diafragma

  • Lichtgewicht design

  • Ingebouwde IS

  • Macrofunctie

  • Stof- / vochtbestendig

EF 35mm f/2 IS USM – de belangrijkste kenmerken:

  • Vast 35mm groothoekobjectief

  • 4-stops Image Stabilizer

  • Snel minimum f/2-diafragma

  • Compact formaat en design

  • Circulair diafragma

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *