Canon 1D X autofocuspunten-fix mogelijk niet voor 5D Mark III

In een eerder bericht van afgelopen oktober werd gemeld dat Canon 5D Mark III gebruikers een firmware-update tegemoet konden zien met een aantal verbeteringen die recentelijk al voor de 1D X werden uitgebracht. Een van de mogelijke verbeteringen was een oplossing voor de veel gehoorde klacht van 1D X én 5D Mark III gebruikers: de voorheen zwarte autofocuspunten in de zoeker zullen voortaan rood oplichten, zodat je ook in het donker kunt zien waarop scherpgesteld wordt. Wat voor de 1D X al werkelijkheid is, zal voor de 5D Mark III wellicht niet mogelijk zijn. Canon werkt naar verluidt hard aan het probleem, maar het is alles behalve zeker of men deze functie kan realiseren.

Toch niet mogelijk voor de 5D MkIII ?

Hier is wat tegen Craig Blair van Canon Rumors werd verteld door een van zijn bronnen:

“Ze zijn op het moment aan het testen,  maar men weet niet of het mogelijk is om een en ander te implementeren. Het oude systeem had een ander type matglas en daarmee was het makkelijker toe te passen omdat er geen reflectie in de zoeker is. In het nieuwe systeem, met het LCD-scherm in de zoeker, kan het rode licht wel reflecteren en daardoor kan de lichtmeting beïnvloed worden. In de EOS-1D X, is de zoeker groter dan de EOS 5D Mark III, hetgeen helpt bij het toepassen van de update. In de EOS-1D X wordt er afwisselend de rode verlichting en lichtmeting gebruikt, en dat is de reden waarom de autofocuspunten rood knipperen. Ook met de EOS 5D Mark III, zijn ze het aan het testen, maar ze zijn niet zeker of het op dezelfde manier gaat werken.”

Kortom, de aangekondigde firmware-update (onder andere met Clean HDMI video) voor de 5D Mark III komt in april 2013, maar of deze belangrijke verbetering er bij zit, is nog even afwachten

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *