Cameramuseum Zierikzee in de problemen

Het cameramuseum in Zierikzee, waar Robert Spanjaard voor Technyx in 2012 nog een uitgebreid verslag over schreef, zit in de financiële problemen. Volgens een open brief van het museum dreigt sluiting, ondanks de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers en donateurs. De financiële positie is slecht en doordat het huurcontract per 1 mei automatisch met twee jaar verlengt zou worden, heeft het bestuur besloten de huur op te zeggen.

Het bestuur hoopt alsnog partijen te vinden die het museum financieel kunnen steunen, zodat de huidige locatie behouden kan blijven. Maar verhuizen naar een andere locatie wordt ook overwogen. Hieronder staat de volledige tekst van de uitgestuurde noodkreet:

[alert style=”yellow”]

Cameramuseum heeft hulp nodig!

Het bestuur van het Cameramuseum moet U helaas meedelen dat de financiële positie van het museum er niet goed uitziet, zoals u misschien ook al in de diverse media heeft vernomen. Ondanks de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers en de hulp van donateurs en sponsoren loopt het Cameramuseum in Zierikzee, zoals het er nu naar uitziet, toch het risico haar deuren te moeten sluiten.

Formeel hebben wij de huur opgezegd, omdat per 1 mei het huurcontract automatisch verlengd zou worden met nog twee jaar. Gezien de financiële situatie vinden wij dat op dit moment niet verantwoord. Wij zijn hard bezig om na te gaan of er partijen zijn die ons financieel zouden willen steunen. Op basis daarvan kunnen we proberen het huurcontract aan te passen, zodat wij op de huidige locatie kunnen blijven. We houden alle opties open inclusief een eventuele verhuizing naar een andere geschikte locatie.

Ondanks al onze inspanningen blijven wij vooralsnog mede afhankelijk van subsidies, sponsoring, donateurs en giften. De verwachting is dat bij een goede uitgebreide PR/marketing (waarvoor wij nog steeds iemand zoeken) het bezoekersaantal voldoende kan groeien om te kunnen voortbestaan. De samenwerking met het Stadhuismuseum gericht op de promotie van Zierikzee zal op termijn vruchten afwerpen.

Velen zijn, samen met ons, van mening dat als het Cameramuseum – uniek in Nederland – zou verdwijnen uit Zierikzee dat een verarming voor het toeristisch aanbod op Schouwen-Duiveland betekent. Het Cameramuseum is op dit moment het enige museum in Nederland dat op deze manier het fotografisch erfgoed behoudt en tentoonstelt.

Mocht U mogelijkheden zien voor een financiële bijdrage, dan kan het Cameramuseum blijven voortbestaan op Schouwen-Duiveland.

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *