Cameramuseum maakt doorstart

In januari dit jaar meldden we dat het cameramuseum in Zierikzee in de financiële problemen was geraakt. De huur zou per 1 mei worden stopgezet, tenzij er er nieuwe sponsoren gevonden zouden worden. Het museum, waar je veel antieke camera’s kunt bewonderen (zie ons verslag), leek haar deuren te moeten sluiten. Maar nu meldt het cameramuseum dat er een nieuwe overeenkomst gesloten is met de eigenaar van het pand, waarbij afgesproken is dat het pand kostenneutraal beschikbaar wordt gesteld. Zowel het Cameramuseum als de eigenaar van het pand in de Visstraat vinden het van belang dat het Cameramuseum blijft voortbestaan als publiekstrekker in monumentenstad Zierikzee.

In het onderstaande bericht staan alle details:

[alert style=”white”]

Cameramuseum gaat definitief door!

Een innovatieve gebruiksovereenkomst met de eigenaar van het pand Visstraat 12, de heer A. H. Deurloo, maakt voortzetting van het Cameramuseum mogelijk. Financiële bijdragen van een aantal sponsoren geven het Cameramuseum voldoende financieel draagvlak om deze stap te maken.

Het bestuur van de Stichting Cameramuseum en de eigenaar van het winkelpand Visstraat 12 zijn verheugd een gebruikersovereenkomst te hebben getekend die het mogelijk maakt dat het Cameramuseum blijft bestaan. Het innovatieve van de gebruikersovereenkomst is dat het pand kostenneutraal beschikbaar wordt gesteld. De nieuwe overeenkomst ging op 1 mei in en kan jaarlijks worden verlengd. Zowel het Cameramuseum als de eigenaar van het pand in de Visstraat vinden het van belang dat het Cameramuseum blijft voortbestaan als publiekstrekker in monumentenstad Zierikzee.

De overgang naar de exploitatie in de nieuwe situatie word ondersteund door een financiële bijdrage van een aantal sponsoren. Zij hebben zich naar aanleiding van de berichtgeving begin dit jaar over de problemen bij de voortzetting van het Cameramuseum spontaan gemeld. Door diverse sponsoren zijn middelen beschikbaar gesteld, waarmee de overgang naar de nieuwe situatie kan worden gemaakt.

Het gaat om sponsoring door: Zeelandia Cultuurfonds en Airpack. En bijdragen van: Multiflex Makelaarsdiensten, Fujifilm, AutoKievit, Driekleur Verzekeringen, Uradius, Van der Krieke Computers, Qwain webdesign, Aankoop- en Taxatiebureau Soeters en diverse particulieren.

Het Cameramuseum blijft steun zoeken van sponsoren om daarmee het voortbestaan op langere termijn veilig te stellen en projecten te financieren.

Voor de komende jaren is het vergroten van naamsbekendheid van het Cameramuseum van groot belang. De in 2015 begonnen samenwerking van het Cameramuseum met het Stadhuismuseum Zierikzee, de Museumhaven Zeeland en de Museumhavenwerf onder de vlag van Museaal en Monumentaal Zierikzee is daarvoor een prima start.

[/alert]

Lees ook het verslag plus de fotoreportage over het cameramuseum.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *