Camera gevonden: dreef in zes jaar van Hawaï naar Taiwan

Op Technyx hebben we al meerdere bijzondere ‘gevonden camera’-verhalen gepubliceerd. Zo hadden we onder andere de spiegelreflex die een jaar op de zeebodem had gelegen, een andere spiegelreflex die drie jaar in een modderpoel lag en over een compactcamera die een toerist verloren was in Amsterdam. Dit keer hebben we weer een nieuwe camera in deze reeks te pakken die direct alle records verbreekt. Deze camera dreef maar liefst zes jaar in de Stille oceaan. Hij werd in 2007 verloren bij Hawaï en spoelde deze maand aan in Taiwan.


De camera, een Canon PowerShot met onderwaterbehuizing, ging in 2007 verloren tijdens een nachtelijke duiktrip bij Maui. De eigenaresse, Lindsay Scallan, ging de volgende dag nog zoeken op het strand, in de hoop dat haar camera daar was aangespoeld, maar tevergeefs. Ze was diep teleurgesteld, want al haar vakantiefoto’s stonden er op. 

Deze maand spoelde de camera aan in Taiwan, duizenden kilometers verderop. Hij werd gevonden door een medewerker van China Airlines. De camera zelf had de tand des tijds niet overleefd na zes jaar in het zoute zeewater, maar de geheugenkaart deed het nog steeds. Op basis van de foto’s op het kaartje begon de vliegtuigmaatschappij een zoektocht naar de eiegnaar. Op de foto’s kwam steeds dezelfde vrouw naar voren, samen met enkele andere personen. China Airlines stelde een vliegticket naar Taiwan ter beschikking om de camera op te halen.Via Hawaïnews werd de eigenaresse uiteindelijke getraceerd. Lindsay was verheugd dat haar vakantiefoto’s nog intact waren en had nooit meer verwacht iets van de camera terug te zullen zien. Ze kon overigens niet ingaan op het aanbod om gratis naar Taiwan te vliegen, want ze was net een week begonnen aan een nieuwe baan.

Enkele foto’s die op het geheugenkaartje stonden:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *