Buitengewoon mooie gigapixel foto van Mount Everest

Slechts een handvol dappere en waarschijnlijk ook gelukkig zielen per jaar hebben de mogelijkheid de imposante Mount Everest te bezoeken. En voor diegenen is het een lastige en dure reis. Gelukkig voor ons zijn er mensen zoals cameraman en fotograaf David Breashears, bekend van de befaamde IMAX documentaire “Everest” die ons vanuit onze luie stoel veilig en comfortabel laat meegenieten van deze wonderschone omgeving.

Breashears plaatste onlangs een gigapixel foto van Everest en de massale Khumbu gletsjer die hij genomen heeft in het voorjaar van 2012 op GlacierWorks.com.


Foto: David Breashears

De panorama foto werd gemaakt vanaf de Pumori vlakbij Mount Everest. De afbeelding bestaat uit bijna 400 afzonderlijke opnamen met een 300mm lens en heeft een totale grote van maar liefst twee miljard pixels. De foto is interactief en door middel van pannen en zoomen kan je ieder detail van deze panorama dichtbij bekijken. Zo kun je de Khumbu-ijswand in het midden van het beeld observeren en zelfs inzoomen op de mensen die rondzwerven in het Everest Base Camp onderaan de foto. Je krijgt bijna het gevoel dat je zelf bij de Everest bent geweest en dat allemaal zonder nare bijverschijnselen zoals bevroren lichaamsdelen.

Bekijk deze fascinerende foto hier bij Glacierworks.org

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *