Britney Spears fotoshoot met èn zonder Photoshop

Wereldberoemde sterren komen nogal eens pontificaal op de cover van een glossy magazine terecht. Het is een publiek geheim dat de foto’s voor publicatie eerst door de Photoshop-machine wordt gehaald, zodat alles er spik en span uitziet. Je kunt je daardoor afvragen waar je nu eigenlijk naar zit te kijken: een foto of een kunstmatig gefabriceerd computerplaatje? Oneffenheden worden weggewerkt, modellen worden slanker gemaakt en er wordt achteraf nog een laagje digitale make-up toegevoegd. Het zou interessant zijn om de uiteindelijke publicatie en de oorspronkelijke foto naast elkaar te zien. 

De 29-jarige popzangeres Britney Spears heeft precies daar nu voor gezorgd. Ze laat weten nog steeds trots op haar lichaam zijn, ondanks dat dit ondertussen enkele sporen vertoont van ‘ouderdom’. Van een recente shoot heeft ze daarom ook de originele foto’s vrijgegeven. Je kunt zo exact zien wat er door via Photoshop zoal gedaan is.

Valt het aantal digitale bewerkingen (en hoe deze zijn uitgevoerd) je mee of tegen?

Eén antwoord op “Britney Spears fotoshoot met èn zonder Photoshop”

  1. Mevrouw Spears verdient respect dat ze deze foto’s zelf heeft vrijgegeven.
    Ik vind de aanpassingen te ver gaan. Zoals gewoonlijk werkt dit soort praktijken een onrealistisch ideaalbeeld (van vrouwen) in de hand. Lichtval en contrast corrigeren, lelijke plekjes en tattoeages wegwerken – OK, maar verhoudingen aanpassen – niet OK. Hopelijk dringt dit tot meer mensen door, en kappen die photoshoppers (en redacteuren) daar eens eindelijk mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *