Bosch heeft bewakingscamera’s met 4K-resolutie in ontwikkeling

Het herkennen van criminelen op beelden van bewakingscamera’s is vaak erg lastig, omdat zowel de framerate als de resolutie vaak beperkt is. In de huidige bewakingsmarkt worden namelijk bij een 2-megapixel resolutie van 1080p maximaal 30 beelden per seconde opgenomen. Bij 5 megapixels daalt dit al snel naar 12 fps of zelfs minder.

Bosch heeft nu echter een 12-megapixel (16:9) camerasensor in ontwikkeling die 3840×2160 pixels kan opnemen met 30 beelden per seconde; een primeur in de beveiligingswereld. Op de volledige resolutie (ongeveer 4620×2600) kunnen zelfs nog steeds 20 fps vastgelegd worden. Deze sensor zal gebruikt worden in een aantal verschillende cameramodellen, waaronder de Dinion vaste camera en de tegen vandalisme bestendigde Flexidome. Verder is er nog de 8-megapixel Flexidome die 180º panoramabeelden opneemt, evenals de 7-megapixel Flexidome met 360º zicht (die overigens als enige niet in 4K-resolutie beelden kan vastleggen). 

De Dinion zal rond september leverbaar worden en de vaste Flexidome zal kort daarna volgen, nog voor het eind van het jaar. De 180º en 360º panorama-Flexidome’s komen daarentegen pas in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar.

De nieuwe beveiliginscamera’s van Bosch kunnen breed toegepast worden

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *