Fujifilm X-T serie Camerastanden (X-T2, X-T20, X-T1, X-T10, PDF)

9,95 incl. BTW

In dit eBook leer je op een praktische manier alles wat je moet weten om van alle reguliere camerastanden gebruik te maken. Zodat je snel met jouw meest favoriete camerastand(en) aan de slag kunt. Dit betekent dat we onder andere uitgebreid zullen stilstaan bij hoe je het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde instelt en gebruikt. Dat zijn namelijk de drie meest essentiële instellingen die bij elke camera van elke fabrikant de camerastanden van de PASM-draaiknop uniek maken. Hoewel dit boek precies uitlegt hoe je te werk gaat met een FujiFilm X-T2, X-T20, X-T1, of X-T10, kun je het ook prima gebruiken met de meeste andere cameramodellen van FujiFilm. Zoals de X-Pro2, X-E3 en X100F. Deze camera’s hebben hooguit iets meer, minder, of andere knoppen en instellingen, maar de werking en de manier waarop je alles instelt blijft in essentie hetzelfde.

Auteur Kees Krick
Uitgever Kees Krick Media
Categorie Fotografie
Aantal pagina’s 185
Type eBook (PDF)
Categorieën: , ,

Beschrijving

Op systeemcamera’s van FujiFilm is geen knop aanwezig waarmee je voor een bepaalde camerastand kiest. Dat is best wel wennen als je met een spiegelreflex of systeemcamera van een ander merk hebt gewerkt. Daarnaast is het ook als je normaal gesproken met een smartphone fotografeert even zoeken hoe je met deze camera’s mooie foto’s maakt.

De PASM-draaiknop waarmee je doorgaans een camerastand kiest, ontbreekt op systeemcamera’s van FujiFilm. De reden is eenvoudig: je hebt die knop helemaal niet nodig. Het werkt hier op een directere manier. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Net als met elke andere spiegelreflex of systeemcamera, mag je hierbij alles aan de camera overlaten (volledig automatische stand), een deel door de camera laten doen en een deel zelf regelen, of alles helemaal zelf naar wens instellen.

In dit eBook leer je op een praktische manier alles wat je moet weten om van alle reguliere camerastanden gebruik te maken. Zodat je snel met jouw meest favoriete camerastand(en) aan de slag kunt. Dit betekent dat we onder andere uitgebreid zullen stilstaan bij hoe je het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde instelt en gebruikt. Dat zijn namelijk de drie meest essentiële instellingen die bij elke camera van elke fabrikant de camerastanden van de PASM-draaiknop uniek maken.

Hoewel dit boek precies uitlegt hoe je te werk gaat met een FujiFilm X-T2, X-T20, X-T1, of X-T10, kun je het ook prima gebruiken met de meeste andere cameramodellen van FujiFilm. Zoals de X-Pro2, X-E3 en X100F. Deze camera’s hebben hooguit iets meer, minder, of andere knoppen en instellingen, maar de werking en de manier waarop je alles instelt blijft in essentie hetzelfde.

Inhoudsopgave

1. FujiFilm en camerastanden 8

Waar is de PASM-knop? 8

Wat doet een PASM-knop? 9

Camerastanden 10

Automatische stand 10

Zelf invloed uitoefenen 11

Automatisch of (deels) handmatig 12

Waarom je de PASM-knop niet mist 13

Belichting 13

Extra effecten 14

Waarom en hoe 14

2. Automatische stand 16

Onderwerp aangeven 16

Hoogste prioriteit 17

3. P-stand 19

Diafragma 19

Sluitertijd 23

ISO-waarde 24

Belichtingscompensatie 26

4. A-stand 29

Scherptediepte 31

Onhaalbare belichting 33

5. S-stand 35

Kleine stapjes 37

Bewegingen 38

Onhaalbare belichting 39

6. M-stand 40

Belichting kloppend maken 41

ISO-waarde zelf instellen 42

7. T-stand 45

Werken met lange belichtingstijden 46

Langer dan dertig seconden 50

8. B-stand 52

Ontspanknop ingedrukt houden 54

Draadontspanner 54

Afstandsbediening 57

9. Digitale sluiter en lange belichtingen 59

10. Program Shift 63

11. ISO-waarde als redder in nood 66

Automatisch, tenzij 67

Stapje voor stapje 68

Automatische iso-stand instellen en kiezen 69

Low en high iso 74

12. Samenvatting camerastanden 77

Automatische stand 77

P-Stand 77

A-Stand 78

S-Stand 79

M-Stand 80

T-Stand 81

B-Stand 82

Nawoord 83

Flaptekst 85

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fujifilm X-T serie Camerastanden (X-T2, X-T20, X-T1, X-T10, PDF)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *