Blurb nu ook in het Nederlands

Blurb is één van de bekendste internationale aanbieders van fotoboeken. Het Amerikaanse bedrijf is al sinds 2005 actief en telt 22.000 Nederlandse gebruikers (hoeveel Belgische is niet op te maken uit het persbericht). Desondanks was de dienst tot nu toe alleen in de Engelse taal beschikbaar. Omdat ruim 30% van de totale omzet uit Europa komt en dit dus een belangrijke markt is, biedt Blurb sinds deze week ook gelocaliseerde versies aan – zowel op de website als in de software. Naast de Engelse taal is de dienst vanaf nu ook beschikbaar in het Duits, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans en Portugees.

Voor het maken van fotoboeken onderscheidt Blurb zich volgens eigen zeggen met uitgebreide mogelijkheden en een hoge kwaliteit, zoals keuze uit duizenden lay-outs, meer dan tweehonderd papier- en kaftsoorten en diverse programma’s om boeken tot 440 pagina’s dik in te ontwerpen. Het is zowel mogelijk om een fotoboek online samen te stellen via Bookify, en via de (gratis) BookSmart-software. Ook is het mogelijk om foto’s rechtstreeks vanaf sociale media binnen te halen, zoals Facebook, Flickr, Instagram en Picasa. De boeken zijn in elke gewenste oplage te bestellen. Zo is het mogelijk om één exemplaar te bestellen of honderd. Daarnaast is het mogelijk de boeken tegen een zelf te bepalen prijs te koop aan te bieden in de online boekwinkel van Blurb. De prijzen beginnen vanaf 3,50 euro.

PERSBERICHT

Blurb introduceert Nederlandse versie

Nederlandse start voor Amerikaanse online uitgever van boeken

Amsterdam, 20 oktober 2011 – Nederlandse consumenten en professionals kunnen vanaf vandaag de Nederlandse versie van Blurb gebruiken. Het Amerikaanse bedrijf biedt diensten voor het zelf schrijven, samenstellen, publiceren en verkopen van boeken. Blurb ziet in Nederland een duidelijke groeimarkt. Ruim 30 procent van de totale omzet van Blurb is afkomstig uit Europa en Nederland levert op twee na de grootste bijdrage. Bovendien zijn er al 22.000 Nederlandse gebruikers.

Teresa Pereira, VP European Market Development bij Blurb : “Nederland is in Europa een belangrijke markt voor ons. Tijdens lokale evenementen zoals Fotofestival Naarden en Breda Photo 2010 ontmoeten we veel creatieve en inspirerende mensen. De toename van het aantal bestellingen bewijst dat er duidelijk vraag is naar onze diensten en we vinden het belangrijk om hier gehoor aan te geven. Bovendien is onze Europese printpartner gevestigd in Eindhoven.”

Volledige creatieve vrijheid
Blurb onderscheidt zich met uitgebreide mogelijkheden en een hoge kwaliteit, zoals keuze uit duizenden lay-outs, meer dan tweehonderd papier- en kaftsoorten en diverse programma’s om boeken tot 440 pagina’s dik in te ontwerpen. De gratis te downloaden software BookSmart is het meest populaire programma voor de samenstelling van een boek. Daarnaast is het mogelijk om Bookify (online), PDF to Book of de Adobe InDesign plug-in te gebruiken. Bovendien kunnen makers van een fotoboek kiezen uit meerdere bronnen om foto’s in te voegen, zoals Facebook, Flickr, Instagram en Picasa. Hierdoor hebben gebruikers de volledige controle en vrijheid op het creatieve proces. De boeken die bij Blurb worden gemaakt, zijn in elke gewenste oplage te bestellen. Zo is het mogelijk om één exemplaar te bestellen of honderd. Daarnaast is het mogelijk de boeken tegen een zelf te bepalen prijs te koop aan te bieden in de online boekwinkel van Blurb. Prijzen beginnen vanaf 3,50 euro.

Internationale strategie
Blurb is nu beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans en Portugees.

Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb: “We hebben duizenden gebruikers in Nederland, Italië, Spanje en Portugal die ons door de jaren heen gesteund hebben door boeken te maken op het Engelse platform. We zijn erg blij dat we onze service nu eindelijk kunnen bieden in deze lokale talen. Het is een mooie dag voor Blurb. We geloven dat de website, beschrijvingen en tips in de lokale taal een nog betere ervaring biedt aan al onze Nederlandse, Italiaanse, Spaanse en Portugese sprekers in de wereld.”

Blurb heeft kantoren in San Francisco en Londen en verscheepte in 2010 zo’n 1,4 miljoen boeken naar meer dan 74 landen wereldwijd. Doordat het printpartners heeft in Canada, de Verenigde Staten en Nederland is het mogelijk om boeken tussen 7 en 10 werkdagen te leveren. Een boek is verkrijgbaar 3,50 euro.

Over Blurb
Blurb® is een creatief online uitgeversplatform dat tevens de middelen biedt om de zelfgemaakte boeken in de markt te zetten. Met het platform kunnen consumenten en professionals eigen boeken van professionele kwaliteit schrijven, maken, publiceren en verkopen. Er zijn drie programma’s om een boek in samen te stellen: Bookify (online), de gratis te downloaden software BookSmart of PDF to Book. Om het boek in de markt te zetten en te verkopen, is er een online boekwinkel. Boeken kunnen hier gratis in worden opgenomen en de volledige opbrengst is voor de maker zelf. Wie het boek online wil delen met familie en vrienden, kan gebruiken maken van de verschillende social media functionaliteiten zoals de Bookshow Widget.

Blurb is in 2005 opgericht door Eileen Gittins en bestaat uit een team van design, internet en media liefhebbers die de passie delen om mensen te helpen die een verhaal tot leven willen brengen. In 2010 werd Blurb opgenomen als snelst groeiend mediabedrijf in de Inc. 500. Blurb is gevestigd in San Francisco en heeft een kantoor in Londen. Voor meer informatie en het downloaden van de software: www.blurb.com.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *