Bijzondere camera in nieuw vlaggenschip HTC

Er is de laatste tijd veel over geschreven en afgelopen vrijdag berichtte Hardware.info nog over de uitgelekte persafbeelding van de zwarte variant; de HTC One. Het toestel is vandaag officieel door HTC gepresenteerd en moet de fabrikant weer op de kaart zetten. De laatste jaren is het marktaandeel van HTC namelijk flink afgenomen, met name door de enorme populariteit van de Samsung Galaxy SII en Galaxy S III.

Camera met grote pixels

HTC wil zich met de One onderscheiden van de concurrentie met de gebruikte camera-techniek. Hij is hiervoor uitgerust met een zogenaamde ‘UltraPixel’ camera. Deze beschikt over een vernieuwde sensor die volgens de fabrikant 300% meer licht vangt dan traditionele sensoren. Dit zou bereikt moeten worden door gebruik van zeer grote pixels, vergelijkbaar met de pixels in de Canon PowerShot S110. Uiteraard betekent dit wel dat de resolutie lager is: 4 miljoen pixels. De sensor in een smartphone is nu eenmaal kleiner.

Ook is hij voorzien van een 28mm (equiv.) F/2.0 objectief met optische beeldstabilisatie en beschikt hij over een ‘slimme flitser’ die zich automatisch aanpast aan de afstand tot het onderwerp. Aan de voorzijde bevindt zich een 2.1-megapixel camera met groothoeklens. Beide camera’s zijn in staat in 1080p te filmen.

Overige specificaties

Het nieuwe vlaggenschip van HTC is voorzien van een aluminium unibody behuizing. Hierin bevindt zich een 4,7-inch scherm met een 1080p resolutie. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van maarliefst 468 PPI (pixels per inch). Ter vergelijking, de iPhone 5 en het huidige topmodel van HTC, de One X(+), bieden een pixeldichtheid van respectievelijk 326 en 312 PPI. Het nieuwe toestel meet 137,4×68,2×9,3 mm en weegt 143 gram.

Onder de kap gaat de nieuwe high-end SoC van Qualcomm schuil; de Snapdragon 600. Dit is de opvolger van de populaire Snapdragon S4 Pro die in onder meer de Nexus 4 terug te vinden is. De Snapdragon 600 is een quadcore chip die in het geval van de HTC One op 1,7 GHz draait. Hij wordt gecombineerd met 2 GB DDR2 werkgeheugen. Qua opslaggeheugen komen er twee modellen; met 32 en 64 GB.

Het toestel is verder voorzien van een WiFi-chip die overweg kan met 802.11 a/ac/b/g/n. Ook Bluetooth 4.0 en NFC3 functionaliteiten zijn aanwezig. De Micro-USB 2.0 poort is geschikt voor mobiele high-defenition videolink (MHL). Het geheel wordt gevoed door een 2300 mAh Li-ion accu. Het toestel wordt geleverd met Android 4.2 ‘Jelly Bean’ met de nieuwe versie van HTC Sense (5.0).

Prijs en beschikbaarheid

De HTC One wordt vanaf 15 maart in Nederland verwacht. De adviesprijs van het toestel bedraagt €699,-.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *