Bezienswaardigheden vinden met je Fujifilm Finepix F600EXR

Fujifilms nieuwe Finepix F600EXR camera heeft naast 15x optische zoom een alleraardigst extraatje aan boord in de vorm van ingebouwd GPS. Zo kun je met behulp van een eenvoudig navigatiesysteem bezienswaardigheden in je directe omgeving vinden.

De Finepix F600EXR herkent dus het gebied waar je je bevindt en geeft zowel de lengte- en breedtegraad als de plaatsnaam weer. Zo wordt het mogelijk de plaats terug te vinden waar je de foto hebt gemaakt. Daarnaast toont de camera de afstand en richting naar de opnamelocatie. Daadwerkelijk navigeren is niet mogelijk met de camera, maar de ingebouwde databank bevat meer dan een miljoen plaatsnamen en hun gegevens. Bezienswaardigheden in de directe omgeving vind je met behulp van richtingspijlen.

De nieuwe Fujifilm camera legt iedere tien minuten je verblijfplaats vast, zodat je op een later tijdstip je reistraject nog eens kunt doorlopen. De 1/2-inch CMOS-sensor is in staat een resolutie van 16 megapixels vast te leggen, terwijl de 15-voudige zoom een brandpuntsafstand van 24 tot 360 mm in supergroothoek- en f5,3 in telebereik aan moet kunnen. Het drie inch grote LCD scherm dient daarbij als zoeker.

De Finepix F600EXR neemt video’s met 1.080p en 30 beelden per sonde in H.264 formaat op. Met VGA resolutie zijn dat zelfs 80 beelden per seconde, terwijl de camera bij de volledige 16 mp resolutie acht beelden per seconde vastlegt, waarna een kleine opslagpauze wordt ingelast. De nieuwe Fujifilm telg meet 103,5 x 62,5 x 32,6 mm en weegt leeg ongeveer 200 gram. Vanaf september moet het apparaat voor zo’n 300 Euro in zwart, wit of rood verkrijgbaar zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *