BenVista’s PhotoZoom 5 kan ‘onbeperkt’ foto’s vergroten

Softwaremaker BenVista heeft PhotoZoom Pro 5 uitgebracht. De nieuwste versie van het pakket kan overweg met grotere afbeeldingen tot wel 1 miljoen bij 1 miljoen pixels, wat beduidend meer is dan andere softwaretitels De nieuwe versie is uitgerust met S-Spline Max, een unieke, gepatenteerde technologie voor het vergroten en verkleinen van digitale afbeeldingen, die volgens eigen zeggen uitblinkt in het behouden van strakke randen, scherpte en fijne details. Ook gecomprimeerde afbeeldingen met ruis en storingen zouden succesvol kunnen worden vergroot. Normaal gesproken worden zulke storingen tijdens het vergroten hinderlijk zichtbaar, maar volgens de makers van PhotoZoom Pro 5 biedt het pakket de benodigde gereedschappen om deze stoorzenders te elimineren. 

Workflow

PhotoZoom Pro 5 is uitgerust met verschillende voorgedefinieerde instellingen, die eventueel handmatig tot in detail worden bijgesteld. Je kunt zelfs je eigen resize-profielen samenstellen, zoals compilaties van je favoriete instellingen wat betreft grootte en vergrotingsmethode, die met één muisklik geselecteerd kunnen worden. Als je regelmatig dezelfde instellingen gebruikt, dan kunnen dergelijke resize-profielen je workflow aanzienlijk stroomlijnen. Grote hoeveelheden afbeeldingen kunnen in één keer worden vergroot via batch-bewerking. Daarnaast biedt het pakket ondersteuning voor multi-processors, 64-bit werkomgevingen en GPU-acceleratie.

Screenshot Photozoom 5 pro (Windows versie)

Prijs en beschikbaarheid

PhotoZoom Pro 5 werkt zowel als zelfstandige applicatie en als plug-in voor verschillende host-programma’s, zoals Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Corel PHOTO-PAINT en Corel PaintShop Pro. Versies van PhotoZoom Pro 5 en PhotoZoom Classic 5 zijn beschikbaar als download via de website van BenVista voor € 169. Bestaande PhotoZoom-gebruikers kunnen bij BenVista een upgrade naar versie 5 aanschaffen voor € 79.

Screenshot Photozoom 5 Classic (Windows versie)

PERSBERICHT

Vandaag kondigde BenVista de release van haar nieuwe fotovergrotingssoftware aan. Het gaat om twee versies: PhotoZoom Pro 5 en PhotoZoom Classic 5. Beide zijn per direct beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

De PhotoZoom-reeks is gespecialiseerd in het vergroten en verkleinen van digitale afbeeldingen met behoud van de originele kwaliteit. Hiervoor gebruikt de software BenVista’s gepatenteerde en bekroonde S-Spline® technologieën. PhotoZoom 5 verwijdert ook ruis en JPEG-compressieartefacten. Naast ondersteuning van Windows 8 en OS X 10.8 (Mountain Lion) introduceert PhotoZoom 5 verschillende nieuwe functies en verbeteringen.

Versie 5 biedt de mogelijkheid om het maken van uitsnedes te integreren met het vergrotingsproces. Hierdoor kan bijvoorbeeld een foto met een verhouding van 4:3 eenvoudig worden omgezet naar 16:9 (Full HD), zonder dat de afbeelding daarbij uit verhouding wordt gerekt. In plaats daarvan wordt een specifiek gebied, met dezelfde verhoudingen als het eindresultaat, geselecteerd en vergroot. BenVista’s meest geavanceerde technologie voor het vergroten en verkleinen van afbeeldingen heet S-Spline Max. Hoewel de technologie uitstekende resultaten neerzet vraagt deze ook veel rekenkracht. Om de bewerkingstijden te reduceren maakt PhotoZoom Pro 5 nu (naast multi-cores) gebruik van GPU-acceleratie.

Dimitri Schoolwerth van BenVista licht toe: “Wat kwaliteit betreft was S-Spline Max wereldwijd al de beste methode voor het vergroten van afbeeldingen. Maar de snelste methode was het niet. We zijn dan ook erg blij met de toevoeging van GPU-acceleratie. Het stelt PhotoZoom Pro 5 in staat beeldvergrotingen van dezelfde uitmuntende kwaliteit te produceren als PhotoZoom Pro 4, maar dan tot wel vijf keer zo snel.” De grafische interface is in PhotoZoom 5 slimmer ingedeeld dan voorheen, waardoor de software toegankelijker en gemakkelijker in gebruik is geworden. Het gebruikersgemak wordt eveneens bevorderd door de nieuwe “resize-profielen”. Dit zijn compilaties van verschillende instellingen die de gebruiker naar wens kan samenstellen, waarna ze met één muisklik selecteerbaar zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *