BenQ G1: lichtsterke f1.8 compact voor € 259

BenQ komt met een lichtsterke compact met (semi-)handmatige standen voor een mild prijskaartje. De BenQ G1 is uitgerust met een lichtsterke f1.8 lens en een 4,6x optische zoomlens met beeldstabilisatie. Het zoombereik begint bij 24mm en gaat tot en met 110mm (dan met een lichtsterkte van f4.9). Ook is de G1 voorzien van een uitklapbaar en kantelbaar lcd-scherm. Volgens BenQ is de G1 de dunste compact met een lichtsterke lens en uitklapbaar lcd-scherm. Ook heeft de camera een videomodus waarbij filmbeelden in een 1080p resolutie worden opgenomen met stereogeluid. De camera is ook voorzien van een knop met (semi-)handmatige standen, zoals P-, Av, Tv en M. In de ‘continuous burst’-stand kunnen er zes foto’s in één seconde worden gemaakt als de ontspanknop ingedrukt blijft. 

Speciale standen

Twee andere instellingsmogelijkheden vallen eveneens op. Zo is er een ‘Handheld Night Shot’ waarbij je nachtopnamen kunt maken zonder statief. De camera maakt zes foto’s achter elkaar en voegt deze samen, waarbij (als het goed is) de scherpe elementen behouden blijven en de ruis van hoge ISO-standen wordt gefiltert. Bij ‘Background Defocus’ bootst de camera kenmerken van een DSLR camera na, door een beperkte scherptediepte te simuleren. Dit doet BenQ door twee opnames met verschillende DoF’s worden vastlegt en over elkaar heen gelegt. Ook bevat de camera diverse creatieve filters. 

Prijs en beschikbaarheid

De camera is leverbaar in zwart en wit voor een adviesprijs € 259. De camera verschijnt binnenkort op de markt, maar wanneer exact is niet bekend gemaakt.


PERSBERICHT

BenQ, wereldwijd toonaangevende aanbieder van digitale lifestyle apparatuur, kondigt met trots de lancering van de G1 aan, ’s werelds dunste F1.8 digitale camera met draaibaar scherm.

“De optische technologie maakt voortdurend vooruitgang bij BenQ, daarom zijn wij nu ook heel trots met de introductie van onze nieuwste aanwinst, de BenQ G1, ‘s werelds dunste F1.8 digitale camera met draaibaar scherm”, zegt Peter Chen, EVP en General Manager van BenQ Technology Product Center. “Iedereen bij BenQ die aan de ontwikkeling van de G1 heeft meegewerkt, toonde grote toewijding om een totale beeldoplossing aan onze klanten te kunnen bieden. Deze camera is voorzien van een overvloed aan functies en kenmerken, wat onze gewaardeerde klanten hopelijk veel plezier zal geven. Het biedt een breed scala aan keuzes die voor fotograferen nodig zijn, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.”

De lens is ontworpen door BenQ en is opgebouwd uit zeven lenzen in zes groepen, bovendien is deze uitgerust met een asferisch lenselement die de beeldscherpte en -integriteit verbetert. De heldere F1.8 lens is gedeeltelijk gemaakt van glasmateriaal met een hoge transmissie waardoor meer licht door de lens wordt gevoerd bij omgevingen met weinig licht. Met deze 14 megapixel CMOS-sensor digitale camera met 4,6x optische lens, 24mm groothoek en OIS lensshift, kunt u prachtige foto’s maken met een ondiepe DoF (depth of field) wat de achtergrond aanzienlijk vervaagt om zo surrealistische, professionele en romantische beelden te verkrijgen.

Draai uw wereld om met de 3″ 920k pixel draaibaar scherm. Dit zeer handig, draaibaar scherm is uitgerust met een AUO-paneel wat een breed kleurbereik heeft dat aanzienlijk verbeterde optische prestaties vertoont voor meer verzadigde kleuren en realistische beelden. Het scherm met hoog contrast toont scherpe, duidelijke beelden en levensechte weergaves van afbeeldingen en video’s die vanuit elk mogelijke kijkhoek te zien zijn. Bovendien is het beeld ook duidelijk zichtbaar wanneer de zon erop staat.

Met de alles-in-één keuzeknop op de G1 kunnen gebruikers eenvoudig wisselen tussen veelgebruikte functies:
• De ‘Handheld Night Shot’ stelt gebruikers in staat om moeiteloos nachtopnames te maken zonder gebruik van statief. Dit is mogelijk omdat deze functie 6 opnames van het object maakt om zo één perfecte foto te krijgen telkens wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt. De G1 camera perfectioneert dit via technologieën als een exclusieve beeldregistratie en verwijdering van schaduweffecten om zo nog duidelijkere foto’s te leveren.
• De ‘Background Defocus’ bootst de kenmerken van een professionele DSLR camera na en zorgt voor natuurlijke achtergronden met vervagingen. Het zachte effect wordt gesimuleerd omdat de G1 automatisch twee opnames met verschillende DoF’s vastlegt en deze over elkaar heen legt, zonder dure lenzen nodig te hebben.
• Mensen met een actieve levensstijl zijn meestal vol met acties en missen zo weleens de perfecte foto op een paar milliseconden na. Met de ‘Continuous Burst’ worden er 6 foto’s in één seconde gemaakt wanneer de ontspantoets blijft ingedrukt.
• Via de ‘Filter’ functie op de BenQ G1, creëert de ‘MagiQ’ filter surrealistische beelden, net zoals echte magie. De ‘HDR art’ functie past automatisch de sterkte van het contrast aan en toont een prachtig artistiek beeld, terwijl de gebruikers bij ‘Oil Painting’ en ‘Sketch’ hun eigen conventionele kunsten ontdekken. In de ‘Color Accent’ modus, komen de kleuren rood, blauw of groen in uw foto’s naar voren, terwijl de rest van het beeld in zwart-wit blijft.
• ‘Scene Mode’ biedt 20 scèneselecties voor de gebruikers, waaronder lomo, fisheye, toy en 360° panorama via directe toegang vanuit vooraf ingestelde modi of handmatige modus van P/Av/Tv/M met 14 diafragmakeuzes. Een beeldverhaal wordt op deze manier echt persoonlijk verteld, zonder moeite maar wel met veel plezier.

Draai uw wereld om. Met de BenQ G1 kunt u elke keer weer de belangrijkste momenten in uw leven vastleggen. Niet alleen met fantastische foto’s, maar ook met prachtige opnames in Full HD 1080p, altijd en overal.

* In Q2 2012 vergeleken met soortgelijke DSLR camera’s met draaibaar scherm en heldere lens.

Over BenQ Europe
BenQ Europe, gevestigd in Nederland, is het Europese hoofdkantoor van BenQ Corporation en is actief op grote Europese markten, waaronder Benelux, Centraal- en Oost-Europa, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Rusland, Scandinavië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. BenQ Europe biedt onder de merkbelofte “Bringing Enjoyment and Quality to Life” een groot assortiment van geïntegreerde technologieën aan: digitale projectoren, LCD monitoren, touchscreens en digitale camera’s. De combinatie van passie en professionaliteit, uitvoering en kwaliteit, zorgzaamheid en bijdrage, maakt BenQ tot best verkocht DLP®-merk wereldwijd en leidt ertoe dat BenQ top 3 posities inneemt op de projectormarkt in meer dan 22 Europese landen. Verder is BenQ Europe een LED-monitorexpert en top 5 verkocht monitorenmerk in verschillende Europese landen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *